• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۱۱-۱۸ - ۱۱:۰۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۲
  • 0
  • 1
در «فرهیختگان» بخوانید

پاسخ به 5 سوال مهم درباره دفاع دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد

«فرهیختگان» براساس دستورالعمل برگزاری جلسات پیش‌دفاع متمرکز/دفاع رساله‌های دکتری تخصصی به چند سوال مهم درباره دفاع دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی پاسخ می‌دهد.

پاسخ به 5 سوال مهم درباره دفاع دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد

به گزارش «فرهیختگان»، متمم بخشنامه برگزاری جلسات پیش‌دفاع متمرکز/دفاع رساله‌های دکتری تخصصی در روزهای اخیر توسط جواد علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی و عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها ابلاغ شد. «فرهیختگان» براساس این دستورالعمل به چند سوال مهم درباره دفاع دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی پاسخ می‌دهد.

1- کدام مدارک باید در پژوهشیار بارگذاری شوند؟

براساس این دستورالعمل که در راستای یکپارچه‌سازی ارائه مجوزهای دفاع دانشجویان دکتری تخصصی ابلاغ شده، ارائه گواهی قبولی در آزمون زبان (معتبر طبق بخشنامه‌های مصوب) دانشگاه، ارائه پذیرش یا چاپ مقاله معتبر مطابق با آیین‌نامه سال ورود دانشجو (مقاله موظفی دفاع) با تایید استادراهنما، مشاور و مدیرگروه، ارائه گواهی قبولی در آزمون جامع، تایید رساله توسط استادراهنما، مشاور و شورای گروه و بارگذاری و ثبت اطلاعات توسط دانشجو در سامانه پژوهشیار و طی مراحل لازم برای رسیدن به مرحله پنجم، جهت بارگذاری در سامانه پژوهشیار الزامی است.

2- با داشتن گواهی پذیرش مقاله تا چه زمانی امکان دفاع داریم؟

دانشجویانی که تا تاریخ 99.10.15 پذیرش یا چاپ مقاله معتبر مطابق با بخشنامه‌های سال ورود خود (مقاله موظفی دفاع) را اخذ کرده باشند و کفایت دستاوردهای رساله به تایید استادراهنما، مشاور و شورای گروه رسیده و در سامانه پژوهشیار ثبت و اخذ کد شده باشد، می‌توانند حداکثر تا تاریخ 99.12.20 از رساله خود دفاع کنند.

3- اگر پیش‌دفاع ناموفقی را پشت‌سر گذاشتیم، تکلیف چیست؟

همچنین دانشجویانی که در اولین دوره پیش‌دفاع متمرکز، کفایت دستاوردهای علمی را دریافت نکرده‌اند، درصورت تمایل می‌توانند نسبت به اصلاحات رساله طبق نظر هیات تخصصی اقدام کرده و پس از تایید مدیر هیات تخصصی، مطابق با شرایط بخشنامه‌های سال ورود خود (داشتن مقاله موظفی دفاع) پس از ثبت‌نام نیمسال دوم 1400-1399 و بدون پرداخت شهریه، می‌توانند تا 1400.1.31 از رساله خود دفاع کنند، درغیر این صورت باید در پیش‌دفاع متمرکز بعدی شرکت کنند. در این دستورالعمل تاکید شده است: دانشجویانی که در اولین دوره پیش‌دفاع متمرکز قبول شده‌اند، درصورت تمایل می‌توانند مطابق با بخشنامه‌های سال ورود خود نسبت به دفاع اقدام کنند.

4- موفق به پذیرش مقاله نشده‌ایم،‌ چه باید کرد؟

دانشجویانی که تا تاریخ ابلاغ این بخشنامه، پس از قبولی در امتحان جامع، 5 نیمسال برای واحدهای رساله دکتری تخصصی ثبت‌نام کرده‌اند ولی موفق به پذیرش مقاله نشده‌اند، به‌مدت 2 نیمسال از پرداخت شهریه تمدید رساله دکتری تخصصی معاف می‌شوند تا نسبت به پذیرش مقاله پیش‌دفاع و انجام آن اقدام کنند. ضمنا در کارنامه 2 نیمسال معاف از شهریه، عبارت «در انتظار پذیرش مقاله» نوشته می‌شود.

5- پس از نیمه دی‌ماه گواهی پذیرش مقاله گرفتم، قدم بعدی چیست؟

دانشجویانی که تا تاریخ ابلاغ این بخشنامه، نسبت به ارسال مقاله معتبر مطابق بخشنامه‌های سال ورود خود اقدام کرده باشند، لازم است پس از ارائه پذیرش مقاله مذکور، نسبت به انجام پیش‌دفاع متمرکز اقدام کنند. بدیهی است این دسته از دانشجویان باید سایر دستاوردهای مستخرج از رساله خود را به نحوی انتخاب کنند که در‌مجموع با کسب 5 امتیاز پژوهشی، بتوانند نسبت به دفاع و تسویه‌حساب اقدام کنند. براساس بندهای این دستورالعمل؛ نداشتن منع موارد آموزشی، پژوهشی و مالی در واحد دانشگاهی و گذشتن یک سال از تاریخ تصویب پروپوزال در گروه/دانشکده/واحد تا زمان دفاع ازجمله شرایط و نحوه اجرای برگزاری جلسات پیش‌دفاع متمرکز و دفاع رساله‌های دکتری تخصصی است. همچنین تمام مستندات دانشجو قبل از بارگذاری در سامانه پژوهشیار، باید توسط شورای پژوهش و فناوری واحد بررسی شده و موردتایید قرار گیرد.  معاونان پژوهش و فناوری/علمی واحد دانشگاهی موظفند جلسات دفاع دانشجویان حائز شرایط را تا تاریخ‌های مذکور برگزار کرده و فهرست این دانشجویان را جهت اطلاع طی نامه‌ای تا تاریخ 99.12.20 به ادارات کل امور پژوهشی و تحصیلات تکمیلی معاونت‌های موضوعی سازمان مرکزی ارسال کنند. شرایط داده‌شده به‌هیچ‌وجه قابل تمدید نیست.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۲
1399/11/18 - 21:14پاسخ00

userDina

آیا تا بیست اسفند دفاع کنیم ملزم به پرداخت شهریه میشیم؟؟؟؟؟؟؟ هر چند تو بخشنامه گفتن باید شهریه جدید پرداخت کنیم اما این انصاف نیست

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار