به گزارش «فرهیختگان»، وحید شقاقیشهری عضو هیاتعلمی دانشگاه خوارزمی بیان کرد: «تایید لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی منطقیتر از رد آن بود. اگر بودجه 1400 توسط مجلس رد میشد، فرسایشی بین مجلس و دولت پیش میآمد که ممکن بود حتی از اصلاحات مدنظر مجلس نیز صرفنظر شود. بحث دیگر اما پس از تصویب کلیات است که دیگر دست مجلس را در تغییرات میبندد و فقط اصلاحات جزیی است که میتواند اعمال شود. درواقع بر اساس قوانین کشور، مجلس وظیفهای در اصلاحات و تغییرات اساسی ندارد و بودجهریزی وظیفه دولت است. بنابراین مجلس ناچار است اصلاحات جزیی را در بحث مالیات، کسری بودجه و ارز 4200 و... درنظر بگیرد و نفوذی در شاکله اصلی نداشته باشد، پس نمیتوان انتظار تغییرات اساسی از نمایندگان داشت.»
وی ادامه داد: «لایحه بودجه 1400 دارای ایرادات اساسی در طرف منابع و هزینه است، بهطوری که تحقق صددرصدی منابع دور از انتظار و هزینهها زیاد و کسری بودجه مشهود است. هزینههای عمرانی نیز که باید توجه بسیار بیشتری به آن میشد با کاهش بودجه همراه بوده است. این شاکله بعید بود درصورت رد بودجه نیز تغییر میکرد، اما مجلس با تدابیری بهدنبال ایجاد اصلاحات و کاهش خطرات اقتصادی بودجه در عین تایید کلیات آن است.»
شقاقی در پایان سخنانش اولویتهای اصلاح بودجه را تشریح کرد: «فاصله ما با بودجه ایدهآل بسیار زیاد است اما میتوان به این 6 مورد بهعنوان محورهای اصلاحات اساسی اشاره کرد؛ 1- بودجهریزی مبتنیبر برنامه محوری باشد، 2- شفافیت بودجه باید به حداکثر برسد که این مورد در بودجه شرکتهای دولتی مهمتر است، 3- منابع درآمدی به واقعیتها نزدیک شود، 4- اندازه دولت منطقی و هزینههای غیرضرور حذف شود، 5- اصلاحات بنیادین در زمینه بودجههای عمرانی و توسعه زیرساختها صورت پذیرد و در نهایت 6- در یک مقطع بلندمدتی بودجه ریالی از ارزی جدا شده و سهم مالیات از بودجه به ارقام بالای 60 درصد دست پیدا کند.»