به گزارش «فرهیختگان»، اگر بخواهیم با دقت بیشتری به ابعاد و زوایای ماجرای روز جمعه نگاه کنیم و ارزیابی دقیق و همهجانبه داشته باشیم لاجرم باید به اهداف احتمالی طرف یا طرفهای عامل در ماجرا و همچنین چرایی این ترور ناجوانمردانه نگاه کرده و آنها را مورد بررسی قرار دهیم. درمورد اهداف چنین اقدامی چند گزینه وجود دارد، مواردی که اثباتشان لازمه نفی دیگری نیست و میتواند بهصورت همزمان و توامان مدنظر باشند.
اولین هدفی که برای طرف عملکننده (و از دیدگاه نگارنده یک سهضلعی تشکیلشده از موساد، سیا و منافقین) میتوان در این ترور درنظر گرفت تضعیف مولفه اقتدار ملی است؛ نشان دادن شکنندگی سیستم تا سطوحی قابل توجه و همزمان از دست رفتن پشتوانه اجتماعی که از مهمترین مولفههای قدرت ملی است.
دومین هدف ضربه امنیتی و ایجاد حس ناامنی در کشور است، اتفاقی که میتواند نتیجه ضربات قبلی در حوزه سیاسی و اقتصادی باشد و با یک بیاحتیاطی تبدیل به واقعهای بزرگ در سطح موضوعات امنیتی شود. تبعات این ماجرا بهسادگی با اتفاقاتی مانند آبانماه سال گذشته که البته نتیجه یک بیتدبیری دولتی و سوار شدن خارجیها روی موج آن بود، قابل مقایسه است. ایجاد حسن ناامنی در کشور حتما خطرناکتر و خسارتبارتر از هرگونه اتفاق اقتصادی و یا سیاسی است و لذا صهیونیستها و آمریکاییها اگرچه نمیتوانند با اقدامات بزرگ و گسترده چنین حسی را ایجاد کنند اما در تلاشند با تک اقدامهایی اینچنینی این حس را به جامعه منتقل کنند.
سومین هدف ایجاد سد دربرابر توسعه توان هستهای کشور بهعنوان یک توانمندی موثر در مسیر رشد تکنولوژیکی و همچنین صنعتی بازدارنده است. طرف غربی که از مسیر ترورهای قبلی و بعدا توافقی چون برجام نتوانسته موفقیت مدنظرش را در این حوزه بهدست آورد اکنون میخواهد با این ترفندها اساسا امکان توسعه بومی، بازتولید و پرورش نیروهای جدید را منتفی سازد.
چهارمین هدف منفعل کردن ایران در منطقه است. یک امر مسلم در این میان این است که جبهه مردمی مقاومت در بین کشورهای مختلف تاکنون توانسته دست برتر خود را در مواجهه با اتحاد دولتهای متحد آمریکا و رژیمصهیونیستی نشان دهند و به قول ترامپ خرج چند تریلیون دلار پول را بیاثر سازد. در این مسیر با وجود اینکه دولتهای برخی کشورهای عربی با رژیمصهیونیستی پیمان صلح امضا کردهاند اما بازهم در میدان توفیقی که انتظار میرفته برای آمریکا و رژیمصهیونیستی حاصل نشده و در بسیاری از حوزهها و مقاطع فضا کاملا برعکس شده است.
گزارش «فرهیختگان» در این رابطه را در ادامه بخوانید:
واکنش ایران به ترور دکتر محسن فخریزاده چگونه میتواند متضمن امنیت ملی باشد؟
پاسخ بازدارنده برای تغییر زمین بازی (لینک)
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به «فرهیختگان» خبر داد
توقف اجرای پروتکل الحاقی در دستورکار مجلس است (لینک)
محمد مرندی در گفتوگو با «فرهیختگان» پاسخ متناسب ایران به ترور شهید فخریزاده را تشریح کرد
کاهش همکاری با آژانس، واکنش نظامی متناسب (لینک)
صهیونیستها با چه هدفی محسن فخریزاده، دانشمند هستهای کشورمان را ترور کردند؟
تلآویو پل «فشار حداکثری» ترامپ به «فشار هوشمندانه» بایدن (لینک)