به گزارش «فرهیختگان»، همهساله حضور دانشجویان جدید در دانشگاهها بهانه برگزاری جشنی است تا نودانشجویان با سازوکار و محیط دانشگاه بیش از پیش آشنا شوند. البته این روزها کمتر برنامه و حرکتی را میتوان پیدا کرد که از دردسرهای شیوع کرونا بینصیب مانده باشد. جشنهای ویژه دانشجویان جدیدالورود هم از این قاعده مستثنی نشدند و امسال را میتوان تنها سالی دانست که خبری از ویژهبرنامههای دانشگاهی در سالنهای بزرگ و پرهیاهو نبود. کرونا اگرچه مانع این شور و نشاط در فضای دانشگاهها شده اما فرصتهایی هم ایجاد کرده است. نمونه آن اتفاق بزرگی بود که دوشنبهشب در دانشگاه آزاد اسلامی افتاد. آیین استقبال از دانشجویان جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی این فرصت را برای همه دانشجویان جدید این دانشگاه فراهم کرد تا ازطریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، میهمان این مراسم باشند و در بزرگترین آیین استقبال از دانشجویان جدیدالورود شرکت کنند.
در این مراسم که حدود دو ساعت به طول انجامید بیش از ۱۷ هزار نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در صفحه اینستاگرامی دانشجویان ورودی ۱۳۹۹ دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی iau۱۳۹۹ حضور داشتند. آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت مجازی در سالن کتابخانه دکتر حبیبی برگزار شد. در این محمد شریفانی رئیس نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی، جواد علمائی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، سیروس صابری مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حراست، سیدمحمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، رضا مسعودی رئیس واحد علوموتحقیقات و جمعی از مدیران سازمان مرکزی حضور داشتند.
گرامیداشت یاد شهدای دانشگاه کابل در آیین جدیدالورودها
دانشجویان جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی این مراسم را که از طریق شبکههای مجازی بهصورت زنده و مستقیم پخش میشد، مشاهده کردند.قاری این مراسم دانشجوی افغانستانی دانشگاه آزاد اسلامی بود که برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجوی حمله تروریستی به دانشگاه کابل، آیاتی از کلامالله مجید را تلاوت کرد.در بخش دیگری از این مراسم دکتر طهرانچی و برخی معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی به سوالات مطرح شده توسط دانشجویان در صفحههای اجتماعی پاسخ دادند. مشروح نکات مطرحشده توسط سخنرانان این مراسم را در ادامه میخوانید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آیین استقبال از نودانشجویان مطرح کرد
دانشگاه محل تربیت اجتماعی و نقطه ابتدای فراگیری انتخاب
دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «دانشگاه محیط اجتماعی تعلیم و تربیت است، درحالی که تاکنون بیشتر به محیط دانش تخصصی و کسب این دانش توجه میشد، باید دانست که دانشگاه شرایط ویژهای دارد، چراکه وقتی به سنین تعلیم و تربیت نگاه میکنیم، سالهای رشد به سه دسته هفتساله تقسیم شده و تا 21 سالگی ادامه دارد.»
وی افزود: «بیش از 250هزار دانشجوی جدیدی که امسال به دانشگاه آزاد اسلامی پیوستند، باید دقت داشته باشند که در سن رشد و لحظات حساس زندگی خود قرار دارند.»
دکتر طهرانچی با اشاره به تفاوت تحصیل در مدرسه و دانشگاه، گفت: «مدرسه محیطی محدود، مدیرمحور، آموزشی تربیتی، فردی و همگن است، درحالیکه دانشگاه محیطی باز، دانشجومحور، اجتماعی علمی و مختلط ناهمگن است، بنابراین دانشجویان باید با اقتضائات این محیط آشنا باشند. دانشجویان از مدرسه که نهادی سنتی است، وارد دانشگاه که نهادی برآمده از مدرنیته است، میشوند. سوال این است که آیا دانشجویان برای خود برنامهای دارند و میدانند که سبک زندگی کرونایی در زندگی آنها چه تاثیراتی خواهد داشت؟»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «اسلام تربیت را به سه دوره خانه، مدرسه و وزارت تقسیم کرده که دوره وزارت از بلوغ آغاز شده و تا سه سال اول دانشگاه را شامل میشود. جوان در این دوره، دو سال درگیر بلوغ، دو سال درگیر کنکور و سه سال درگیر تحصیل در دانشگاه است، بنابراین دانشگاه بهعنوان نهادی برآمده از مدرنیته، دارای ویژگیها و خصوصیاتی است که در طول 80 سال فعالیت در کشور، جایگاه و معنا پیدا کرده است.»
وی تصریح کرد: «واقعیت این است که محیط دانشگاه بهگونهای نیست که بتواند همه استعدادها را شکوفا کند و دارای فرصتهای خوب و تهدیدهایی است. دانشجویان اگر هوشیار باشند و از فرصتها به خوبی استفاده کنند، در آینده موفق خواهند بود.»
سوال دکتر طهرانچی از نودانشجویان: چقدر آماده انتخاب هستید؟
عضو هیاتامنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت انتخاب در دوران جوانی، خطاب به دانشجویان، گفت: «شما تا امروز که وارد دانشگاه شدهاید، با مساله انتخاب سروکار چندانی نداشتهاید، حتی دانشگاه محل تحصیل شما را هم رتبهای که در آزمون به دست آوردهاید، تعیین کرده است. درواقع دانشگاه بهعنوان محیط تربیت اجتماعی، نقطه ابتدای فراگیری انتخاب برای دانشجویان است و باید یاد بگیرند که چگونه آری یا نه بگویند. عرصه اجتماع محل انتخاب است؛ چقدر آماده انتخاب هستید؟» دکتر طهرانچی ادامه داد: «دانشجو زمانی که وارد دانشگاه میشود، با اولین مفهومی که آشنا میشود، انتخابواحد است که میخواهد به دانشجو، انتخاب کردن را بیاموزد. در این سنین اگر دانشجو انتخاب درستی داشته باشد، از شغل آینده خود، انتخاب همسر، انتخاب دوست و... نیز رضایت خواهد داشت و اگر نتواند انتخابهای درستی داشته باشد، در زندگی نیز دچار نارضایتی خواهد شد. خداوند انتخاب را بهعنوان امانت به ما سپرده است؛ فرق انسان و دیگر موجودات در انتخاب است.» وی با اشاره به توصیه امامعلی(ع) به امام حسن(ع) در نامه 31 نهجالبلاغه، گفت: «امیرالمومنین(ع) در این نامه میفرمایند: «دل جوان همچون زمین کشتنشده است و هرچه در آن افکنند، میپذیرد. من نیز پیش از آنکه دلت سخت و خردت مشغول شود به ادبآموزیات پرداختم تا با اندیشه استوار در کارها به امری روی آوری که مردمان کارآزمودهتر از طلب و آزمودن آن بینیاز ساختهاند.» در این نامه، توجه به زمان تربیت مورد تاکید قرار گرفته است. درواقع اندیشه استوار این است که درست انتخاب کنیم، قبل از آنکه دل و خِرد مشغول شود.»
همت جوان سرمایه آینده اوست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، علایق، قضا و قدر الهی و فضای جامعه را سه مبنای مهم انتخاب عنوان کرد و افزود: «موضوعات کلی، تصورات صحیح یا غلط، آموزش، فارغالتحصیلی و اشتغال آینده» علایق را تشکیل میدهد. «دعای پدر و مادر، اعمال انسان و سنتهای الهی» قضا و قدر را تشکیل میدهد و «تاثیرپذیری و تاثیرگذاری» در مولفه فضای جامعه برای انتخاب قرار میگیرد.»
دکتر طهرانچی ادامه داد: «علایق فرزندان میتواند براساس توانمندی، استعداد و همت، آرمانها و ارزشها شکل بگیرد. توهمات، تخیلات و خودخواهی در کنار آرزوها و جاهطلبیها نیز تشکیلدهنده علایق کاذب جوانان است.»
عضو هیاتامنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «نگرانیای که در دوره کرونا وجود دارد، این است که همت دانشجویان عزیز در اثر زیاد ماندن در منزل و آموزش مجازی، کم شده و اگر بهدرستی با این فضا برخورد نشود، همت جوان که سرمایه آینده اوست، تحتالشعاع قرار گرفته و توانمندی را ضعیف کرده و استعدادهای او را شکوفا نکند.» وی ادامه داد: «آرمانها و ارزشها در دوران جوانی در وجود فرد مینشیند. آرمانگرایی از مشخصههای جوان است. اگر جوانان براساس ارزش و آرمان، همت خود را به کار گیرند و استعدادهای خود را شناخته و توانمندی را روزبهروز بارور کنند، میتوانند آینده خود را بسازند.»
دانشگاه آزاد اسلامی در کنار آموزش دانش تخصصی توجه ویژهای به دانش اجتماعی دارد
وی با بیان اینکه دانشگاه، محیط اجتماعی یادگیری دانش است و نه محیط فردی، گفت: «وظیفه دانشگاه، آموختن دانش تخصصی، مهارت و بالاتر از این دو؛ دانش اجتماعی است. دانشگاه آزاد اسلامی درکنار آموزش دانش تخصصی، توجه ویژهای به دانش اجتماعی دارد. برای افزایش مهارت دانشجویان نیز سراهای نوآوری، مدارس مهارتی و طرحهای مختلف اجرایی شده تا بتوانیم اشتغال دانشجویان را تامین کنیم.»
دکتر طهرانچی، مفید بودن و انسان کامل شدن را ازجمله انتظارات جامعه از دانشجویان عنوان کرد و افزود: «اشتغال و محیط کار مناسب و درآمد و روزی، کلیدواژههایی است که گاهی به جای یکدیگر استفاده میشوند. شغل آینده دانشجویان لزوما رشتهای که انتخاب کردهاند، نیست، بلکه مهارت آنها میتواند زمینهساز شغل آینده آنها باشد. اگر کسی دانش تخصصی و مهارت را توامان داشته باشد، موفقیت بیشتری کسب خواهد کرد.»
«یادگیری خلاقانه» کلید موفقیت دانشجویان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شک در انتخاب و مقایسه با دیگران، آفت دوران تحصیل است، گفت: «دانشجویان پس از انتخاب، باید با توکل به خدا و تبدیل شک خود به یقین، گام بردارند و به سوی موفقیت پیش بروند. دانشجویان بسیاری در سال دوم و سوم دانشگاه نسبت به رشته خود دچار تردید میشوند و همین موضوع باعث عدمموفقیت آنها میشود. صبر و مداومت در یادگیری پس از انتخاب، میتواند به موفقیت دانشجویان کمک کند. «یادگیری خلاقانه» کلید و راهحل موفقیت دانشجویان است و نه یادگیری براساس حفظیات.
هر دانشجو یک استادراهنما در سامانه آموزشیار
وی تاکید کرد: «دانشگاه سختیهای خاص خود را دارد که در دوره کنونی به دلیل غیرحضوری بودن کلاسها، این سختیها دوچندان شده است، چراکه در آموزش حضوری دانشجویان رودرروی استاد آموزش میبینند، ولی در شرایط غیرحضوری آموزش سختتر است. توصیه بنده به دانشجویان در این مرحله، صبر و مداومت است. دانشگاه آزاد اسلامی برای کاهش این سختیها، سامانه «دانشجویار» را طراحی کرده است. با این سامانه، هرکدام از دانشجویان یک استادراهنما خواهند داشت تا مشکلات آموزشی خود را با وی در میان گذاشته و رفع کنند.»
عضو هیاتامنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: «کرونا زندگی در فضای حقیقی را چنان دچار تغییر کرده که امروز که جشن استقبال از دانشجویان جدیدالورود است، از حضورشان محروم شدهایم. سبک زندگی در فضای مجازی با زندگی حقیقی تفاوت دارد و باید سبک زندگی در فضای مجازی را بیاموزیم و بکوشیم این سبک زندگی را به نحو احسن دریابیم و امیدوارم حرکت خوب و موثری در این زمینه داشته باشیم.»
انتخابواحد نودانشجویان بهصورت گروهی ازسوی واحد دانشگاهی انجام میشود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره زمان و نحوه انتخابواحد دانشجویان جدیدالورود این دانشگاه، گفت: «انتخابواحد دانشجویان جدید بهصورت گروهی و پس از اخذ شماره دانشجویی و پرداخت شهریه ثابت ازسوی واحد دانشگاهی انجام میشود.»
دکتر طهرانچی همچنین درباره اینترنت رایگان دانشجویان، گفت: «سامانههای آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده و اکنون استفاده از این سامانهها برای دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی به صورت رایگان محاسبه میشود. اگر برای برخی از دانشجویان در برخی مناطق، اینترنت به صورت رایگان محاسبه نمیشود، لازم است موضوع را به واحد دانشگاهی مربوطه یا سازمان مرکزی اطلاع دهند تا موضوع بررسی شود.»
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد
«دانشجویار» با 70 خدمت از 16 آذر در اختیار دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، خطاب به دانشجویان این دانشگاه، گفت: «دانشگاهی را برای تحصیل انتخاب کردهاید که از نظر علمی و فرهنگی جزء دانشگاههای شاخص و برجسته است. دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ علمی تنها دانشگاه کشور است که در رتبهبندی جهانی، جزء صد دانشگاه برتر است.»
وی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ کمیت رتبه 71 و از لحاظ کیفیت مقالات، رتبه 79 جهانی را از آن خود کرده است. درکنار موضوعات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگی نیز پیشرو بوده و افراد شاخصی همچون 70 شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.»
جهانبین خاطرنشان کرد: «اگر فرصت تحصیل مغتنم شمرده نشود، پشیمانی و غصه در پی خواهد داشت. دوران تحصیل فرصتی طلایی است که در کنار آموزش و پژوهش، دانشجویان باید به رشد ابعاد شخصیتی خود توجه داشته باشند تا بیش از پیش برای خانواده و جامعه افتخار بیافرینند.»
دانشجویان باید حداقل یک مهارت را در کنار آموزش خود بیاموزند
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با توصیه مهارتآموزی به دانشجویان، گفت: «دانشجویان باید حداقل یک مهارت را در کنار آموزش خود بیاموزند. صنایع خلاق فرهنگی بیش از دومیلیارد دلار در جهان گردش مالی دارد و ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به این موضوع توجه ویژهای داریم. با صرف درس خواندن نمیتوان برای جامعه مفید بود و حتما باید مهارتی کسب شده باشد.»
وی با بیان اینکه دانشجویان باید فعالیت در تشکلها، بسیج دانشجویی، هیاتهای مذهبی دانشگاهی و... را جدی بگیرند، گفت: «دانشجویان در اینگونه فضاها تعاملات اجتماعی را خواهند آموخت. این محیطها بهترین فرصت برای رشد شخصیتی دانشجویان در فضای واقعی است.»
جهانبین از رونمایی سامانه «دانشجویار» در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: «این سامانه با هدف ارائه 70 خدمت به دانشجویان طراحی شده که همزمان با 16 آذر و روز دانشجو رونمایی خواهد شد. کانون تعامل دانشگاه و خانواده با هدف گسترش ارتباط و تعامل دانشگاه با خانواده دانشجویان راهاندازی میشود تا دانشجویان از نظر آموزشی، شخصیتی یا فرهنگی یک دوره ماندگار در طول زندگی خود را در دانشگاه آزاد اسلامی تجربه کنند.»
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی:
نیمسال اول دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تا 18 بهمن ماه ادامه دارد
علمائی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی یکی دیگر از افراد حاضر در آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بود. او به سوالات مطرحشده از سوی دانشجویان درباره رعایت پیشنیاز و همنیاز در انتخابواحد دانشجویان، مدت ترم تحصیلی جاری، تعداد انتخابواحد انجام شده توسط واحدها برای دانشجویان جدیدالورود پاسخ داد و گفت: «نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که در ترم جاری در این دانشگاه ثبتنام کردهاند، دانشجوی نیمسال اول محسوب میشوند که براساس تقویم آموزشی طراحیشده 16 جلسه کامل خود را در این ترم میگذرانند.»
وی ادامه داد: «نیمسال تحصیلی جاری تا 18 بهمن ادامه خواهد داشت و انتخابواحد گروهی دانشجویان جدید که توسط واحدهای دانشگاهی انجام میشود، تا سقف مجاز خواهد بود. دانشجویان نگران انتخابواحد و حضور در کلاسها نباشند.»
امکان استفاده دانشجویان از نسخه ضبطشده کلاسهای آموزشی
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین درباره احتمال اختلال در سامانههای آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «برای جلوگیری از افزایش بار و اختلال در سامانههای آموزش مجازی دو سامانه واحد الکترونیکی یکپارچه دانشگاه آزاد اسلامی «وادانا» و «دان» طراحی و به سرور و امکانات بهروز تجهیز شده است. اگر دانشجویان برای اتصال به این سامانهها دچار مشکل میشوند، این موضوع مربوط به شبکه اینترنت داخلی یا اتصال آنها به این سامانههاست.»
علمائی ادامه داد: «هر دو سامانه «وادانا» و «دان» امکان ضبط کلاسهای آموزشی را دارد و دانشجویانی که به دلیل افت سرعت اینترنت یا موضوعات دیگر موفق به حضور در کلاس نمیشوند، میتوانند از نسخه کلاسهای ضبطشده استفاده کنند. همچنین جلسات پرسش و پاسخ و رفع اشکال برای دانشجویان در نظر گرفته شده تا جای نگرانی برای یادگیری دانشجویان وجود نداشته باشد.» وی خاطرنشان کرد: «قوانین غیبت در کلاسهای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده و بهزودی ابلاغ خواهد شد.»
رئیس نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد اسلامی:
علم، ایمان و اخلاق هویت دانشجو را شکل میدهد
محمد شریفانی، رئیس نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «سه مولفه «علم»، «ایمان» و «اخلاق و تربیت»، هویت دانشجو را شکل میدهد. بنا به فرموده امیرالمومنین(ع) اگر بهدنبال خیر دنیا و آخرت هستیم، باید بهدنبال علمآموزی باشیم. علم تنها موضوعی است که هیچگونه محدودیتی در دین برای آن ذکر نشده است.»
وی با اشاره به ارتقای اخلاق و تربیت بهعنوان مولفه اصلی شکلگیری هویت دانشجویان، گفت: «اگر علم به اوج برسد و ایمان بالایی وجود داشته باشد، اما بهرهای از اخلاق و تربیت نباشد، مقبولیت و محبوبیت بیرونی برای بهکارگیری علم وجود نخواهد شد.»
شریفانی ادامه داد: «امروز باید پاسخگوی خدا و وجدان خویش باشیم، چراکه امکانات زیادی برای علمآموزی دراختیار داریم و باید در پیشگاه الهی پاسخگو باشیم.»
رئیس نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مساله ایمان بهعنوان یکیدیگر از ارکان هویتبخش دانشجویان، تصریح کرد: «ایمان و اعتقاد به خدا سفارش خدا به پیامبر اکرم(ص) بوده است. دانشجویان برای رونق و برکت زندگی، نباید از خداوند متعال فاصله بگیرند.»
شریفانی در پایان خاطرنشان کرد: «کسی که در اخلاق سرآمد و موفق باشد، اگر در علم و ایمان او کمبود وجود داشته باشد، ویژگیهای اخلاقی میتواند آن نقصان را جبران کند.»
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی:
کارتهای دانشجویی تا 3 هفته آینده دراختیار دانشجویان قرار میگیرد
علیرضا صامت، مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به سوالات دانشجویان درباره فعالیت خوابگاههای دانشجویی در دوران برگزاری کلاسهای آموزشی بهصورت مجازی پاسخ داد و گفت: «درحال حاضر کلاسهای تئوری و نظری دانشجویان بهصورت مجازی و غیرحضوری درحال برگزاری است، تنها برخی از دانشجویانی که دروس عملی دارند، نیازمند استفاده از خدمات خوابگاهی هستند که شامل دانشجویان جدیدالورود نمیشود. برای این دسته از دانشجویان که در ترم جاری دروس عملی اخذ کردهاند، بخشنامهای پیش از آغاز سال تحصیلی به واحدهای دانشگاهی ابلاغ شد تا با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی خوابگاهها دراختیار این دانشجویان قرار بگیرد.»
وی درباره شرایط استفاده از تخفیف شهریه نیز گفت: «در این رابطه بخشنامهای وجود دارد که دانشجویان برتر در هر رشته گروه، دانشجویان ممتاز ورزشی، حافظان قرآن کریم، اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشجویان دارای عناوین علمی، چند دانشجو در یک خانواده و... بتوانند از شرایط تخفیف شهریه استفاده کنند.»
صامت درباره صدور کارت دانشجویی دانشجویان جدیدالورد اظهار داشت: «پس از تکمیل ثبتنام و انتخابواحد دانشجویان، کارتهای دانشجویی صادر شده و حداکثر تا سه هفته آینده ازطریق واحدهای دانشگاهی دراختیار دانشجویان قرار میگیرد.»
سرپرست مدیریت صندوق رفاه دانشجویان:
نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از هفته آینده در آموزشیار برای دریافت وام ثبت کنند
در ادامه نشست پرسش و پاسخ به سوالات دانشجویان جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی، سیدهادی سیدفضلی، سرپرست مدیریت صندوق رفاه دانشجویان و تسهیلات اعتباری دانشگاه آزاد اسلامی نیز به سوالات مطرحشده درباره نحوه تقسیط شهریه، وامهای ارائهشده از سوی صندوق رفاه و بانکهای طرف تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی پاسخ داد و گفت: «براساس برنامهریزیهای انجامشده، دانشجویان جدیدالورود نیز میتوانند ازطریق سامانه ساجد و سامانه آموزشیار درخواست استفاده از تسهیلات رفاهی خود را ثبت کنند و از وامهای قرضالحسنه برای پرداخت شهریه در تمام طول مدت تحصیل برخوردار شوند.»
وی ادامه داد: «وامهای در نظر گرفته شده برای دانشجویان از منابع صندوق رفاه دانشگاه آزاد اسلامی و بانکهای ملی، صادرات، مهر ایران و رسالت به صورت قرضالحسنه یا حداقل کارمزد در اختیار دانشجویان قرار میگیرد تا از نظر پرداخت شهریه دغدغه و نگرانی نداشته باشند. از هفته آینده دانشجویان جدید میتوانند قبل از پرداخت شهریه ثابت درخواست وام خود را در سامانه آموزشیار ثبت کرده و از این تسهیلات استفاده کنند.»
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد
تداوم فعالیتهای فرهنگی در فضای مجازی
در پایان بخش پاسخ به سوالات دانشجویان جدیدالورود که حدود یک ساعت به آن اختصاص یافته بود، سیدکاظم یکانی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره فعالیتهای فرهنگی واحدهای دانشگاهی در دوران کرونا خاطرنشان کرد: «با توجه به شیوع کرونا و غیرحضوری شدن کلاسهای آموزشی، ریلگذاریهای لازم برای فعالیتهای دانشجویی انجام شد و بیشتر فعالیتها همچون نشریات دانشجویی، کانونها و تشکلها در فضای مجازی دایر خواهد بود. تمامی دستورالعملها و برنامههای تدوینشده در سایت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اطلاعرسانی شده که دانشجویان با مراجعه به این سایت میتوانند اطلاعات لازم را کسب کنند.»
نویسنده: جواد نومیری، خبرنگار