• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۹-۰۸ - ۰۱:۴۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
اشتیاق به آموزش‌های آنلاین به شدت در حال رشد است؛

نسل Z پیشرو در حمایت از مدارک آنلاین

اعتبار یادگیری آنلاین به موضوعی قابل توجه تبدیل شده و مقبولیت عمومی بیشتری نسبت به آموزش‌های حضوری دانشگاهی پیدا کرده و بسیاری از دانشجویان ترجیح می‌دهند دوره‌های آموزشی خود را به طور آنلاین بگذرانند.

نسل Z پیشرو در حمایت از مدارک آنلاین
ندا اظهری: مترجم: تا پیش از شیوع ویروس کرونا، به رغم وجود زیرساخت‌های آموزش‌های از راه دور و آنلاین در بسیاری از کشورها و مراکز آموزشی دنیا، آموزش عالی زیر بار آموزش آنلاین نمی‌رفت و همچنان بر آموزش‌های حضوری تاکید می‌کرد و اعتقاد بر آن بود که هیچ چیزی آموزش حضوری نمی‌شود. اما همه‌گیری کرونا، نظام آموزشی دنیا را در تنگنایی قرار داد که با مسدود شدن مرزها و جلوگیری از تردد دانشجویان بین‌المللی، به استفاده از آموزش‌های آنلاین و از راه دور قانع شدند و پذیرفتند که این قبیل آموزش‌ها هم می‌تواند موثر باشد و در شرایط اضطراری، حق مطلب را ادا کند. اما همین پذیرش باعث شد آموزش عالی حتی بعد از پایان یافتن محدودیت‌های کرونایی هم بخشی از آموزش‌های خود را در دنیا بر پایه زیرساخت‌های آموزش آنلاین پیش ببرد و حتی پا را فراتر گذاشتند و تصمیم گرفتند مدارک دانشگاهی آنلاین را هم جایگزین مدارک دانشگاهی حضوری کنند که اتفاقا طرفداران زیادی دارد. تقریبا نیمی از آمریکایی‌ها از زمان همه‌گیری کرونا با خیل وسیعی از دانشجویان جوانی مواجه شدند که کلاس‌های مجازی را بر کلاس‌های حضوری ترجیح می‌دادند و درمجموع، نظر آنها نسبت به برگزاری آموزش‌های آنلاین بهتر شده است. اما آموزش‌های آنلاین چقدر معتبر است؟ در عصری که فرآیندهای آموزشی با سرعت چشمگیری در حال پیشرفت است، اعتبار یادگیری آنلاین به موضوعی قابل توجه تبدیل شده و مقبولیت عمومی بیشتری نسبت به آموزش‌های حضوری دانشگاهی پیدا کرده و بسیاری از دانشجویان ترجیح می‌دهند دوره‌های آموزشی خود را به طور آنلاین بگذرانند. کارشناسان، بخشی از این محبوبیت را به توسعه فناوری نوظهور هوش مصنوعی لقب داده‌اند به طوری که نه‌تنها آموزش عالی را متحول کرده، بلکه وضعیت اشتغال را هم نسبت به شیوه‌های آموزش سنتی بهبود می‌بخشد. به عبارتی، هوش مصنوعی همزمان با شیوع کرونا، رشد کرد تا حدی که در حال حاضر بسیاری از فناوری‌ها بر پایه هوش مصنوعی دنبال می‌شوند.
به گزارش insidehighered، با وجود این که تمایل به آموزش آنلاین از سال 2017 تاکنون رشد قابل‌توجهی پیدا کرده کارشناسان بر این باورند که بیشترین طرفداران این شیوه جدید آموزشی را نسل Z تشکیل می‌دهند؛ زمانی که از این نسل درباره نوع نگاه‌شان به آموزش آنلاین در مقایسه با پنج سال پیش سؤال می‌شود، 47 درصد اعلام می‌کنند که نظر آنها نسبت به قبل به آموزش‌های آنلاین بهتر شده است و آموزش‌های آنلاین را به آموزش‌های حضوری ترجیح می‌دهند. این درحالی است که برخی دانشگاه‌ها پیش‌تر نیز آموزش‌های آنلاین را بیشتر برای دانشجویان شاغل ارائه می‌کردند تا راحت‌تر بتوانند هم تحصیل کرده و هم به اشتغال بپردازند. اما به نظر می‌رسد به‌مرور و با گسترش آموزش‌های آنلاین در دنیا بعد از کرونا، علاقه و تمایل دانشجویان زیر 23 سال برای تحصیل در دوره‌های آنلاین بیشتر هم شده است و به نظر می‌رسد سن علاقه‌مندان به این دوره‌ها و کسب مدارک آنلاین هر سال بیشتر می‌شود. علاوه براین به نظر می‌رسد آموزش‌های آنلاین در مقایسه با آموزش‌های حضوری مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و با توجه به اینکه برخی والدین قادر به تأمین هزینه‌های آموزش حضوری فرزندان خود نیستند از این رو تمایل به این قبیل آموزش‌ها و کسب مدارک آنلاین روز به‌روز افزایش می‌یابد.

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

علی خطیبی، معاون اداری مالی وزارت علوم:

استقلال مالی دانشگاه‌ها محقق شود

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار