در راستای صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از هدر رفت، پروژه بازچرخانی و تصفیه آب خاکستری، گفت و گویی داشتیم با میثم نجفی معاونت بهره برداری شرکت آبفای منطقه چهار .
* در مورد شروع به فعالیت سیستم تصفیه آب خاکستری در آبفا چهار بفرمایید:
پروژه باز چرخانی آب در سال 1395 توسط شرکت دانش بنیان طراحی و اجرایی شد . این سیستم که به روش بیوراکتورغشایی طراحی شده قابلیت تصفیه آب تا سه متر مکعب در شبانه روز را دارا می باشد که از آن برای آبیاری فضای سبز، شستشوی ماشین آلات و پر نمودن فلاش تانک ها استفاده می گردد .
از مهندس نجفی در مورد سیستم جمع آور آب خاکستری پرسیدیم؟
این سیستم دارای دو مخزن می باشد که مخزن اول به عنوان آشغالگیر به صورت ماهیانه و از طریق دیداری کنترل می شود تا از تجمع مواد جامد در آن جلوگیری می شود چنانچه این مخزن تا 25 درصد از مواد زاید پر شده باشد می بایست نیمی از آب مخزن با استفاده از شیر تخلیه انتهایی به چاه جذبی تخلیه گردد. مخزن دوم دارای سیستم نانو فیلتراسیون بوده و به طور هوشمند کنترل می گردد، فاضلاب در این مخزن تغلیظ شده و می باید هر 6 ماه یکبار 20 سانت از سطح آب مخزن به چاه جذبی تخلیه گردد. در ادامه جهت حذف بو و سختی ، آب استحصال شده ، از منبع ثانویه وارد فیلترهای کربنی و پلیمری می گردد و پس از آن وارد مخزن نهایی شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
* در ادامه در خصوص مزایا و طریق استفاده از پسآب با حسین حسینی رئیس قسمت پشتیبانی آبفا چهار گفت و گو کردیم او عنوان نمود:
با توجه به شرایط آب و هوایی نیمه خشک و نیمه بیابانی شهر تهران، رشد جمعیت و منابع محدود آب در این کلانشهر، استفاده مجدد از آب خاکستری می تواند بخش مهمی از مشکلات مربوطه را حل نموده و در آینده به عنوان روشی ضروری و غیر قابل تغییر برای کلیه شهرها در نظر گرفته شود. از مزایای استفاده این طرح افزایش 50 درصد ظرفیت آبیاری بدون صرف هزینه های اضافی، محدود کردن و کاهش هزینه های تخلیه چاه های جذبی، استفاده از آب تصفیه شده به منظور شستشو وسایل نقلیه و آبیاری فضای سبز و محوطه ها بوده و بهره برداری از پایلوت مورد اشاره موجب صرفه جویی حدود 900 متر مکعبی آب در ماه (معادل 10800 متر مکعب در سال) می گردد.