به دنبال بروز اختلالات مرموزی در عرضهی برخی داروهای حیاتیِ بیماران و تشدید ناموجه این اختلالات در مقاطع خاص (همچون دورهی فراگیری ویروس کرونا در کشور)، این وزارتخانه بررسی و ریشهیابی مسئله را در دستور کار خود قرار داد.
طبق تحقیقات وزارت اطلاعات، علاوه بر باندهای خلافکار و انگیزههای سودجویانه، سرنخهایی از ارتباطات خارجی و قرائنی از دخالت برخی فرق ضالّه نیز در این عرصه کشف گردید. تنها در یک نمونه، یکی از خانوادههای بهایی در شهر تهران با تملک آشکار و پنهانِ ۲۰ داروخانه و ۳ شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی و انبارهای متعددِ غیرمجاز به ارتکاب انواع تخلفات و جرایم از قبیل قاچاق و احتکار دارو، تقلب در داروهای مسافرتی، پولشویی با شیوههای بسیار پیچیده و چند لایه و فرار مالیاتی پرداخته بود.همچنین تبانی با معدودی از پزشکانِ متخلف، برای تجویز داروهای مورد نظرِ باند یا داروی بیش از حد نیاز بیماران یا الزام بیمار به تهیه دارو از داروخانههای خاص، از انواع دیگر تخلفاتی بود که کشف شد و در مصادیقِ یافت شده، ماهیانه ارقام نجومی به پزشکانِ متخلف میپرداختند.
با تلاش های وزارت اطلاعات کشور تعداد 20 انبار مخفی متعلق به این خانواده حاوی داروهای قاچاق و احتکار شده و سایر اقلام بهداشتی و آرایشی نیز شناسایی گردید. همین طور تعداد 9 نفر از عوامل اصلی با حکم مرجع قضایی بازداشت و 40 باب داروخانه و انبار توقیف شد.