نگاهی به پروژه‌های افتتاح‌شده در کرمان
در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به استان کرمان، چندین پروژه آبرسانی و تامین برق منطقه افتتاح شد.
  • ۱۴۰۲-۰۴-۱۰ - ۱۲:۰۰
  • 10
نگاهی به پروژه‌های افتتاح‌شده در کرمان
پروژه احیای بم؛ یک گام به جلو
پروژه احیای بم؛ یک گام به جلو

زینب مرزوقی، خبرنگار گروه جامعه:روز گذشته و در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به استان کرمان، چندین پروژه آبرسانی و تامین برق منطقه افتتاح شد. یکی از پروژه‌های‌ آبی که دیروز با حضور ابراهیم رئیسی در کرمان افتتاح شد، بخشی از کلان‌پروژه آبرسانی به شهرهای بم و بروات از طریق سد نسا است. طرح انتقال آب شرب به شهرستان‌های بم و بروات شامل خط لوله به طول ۵۷ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ این پروژه در فاصله 32 کیلومتری از تصفیه خانه و 25 کیلومتری شهر بم به ظرفیت ۹۷۰ لیتر در ثانیه، دو مخزن 5 و 10 هزار مترمکعبی و ۴۰ کیلومتر خط برق است که فاز اول تصفیه‌خانه این طرح نیز به ظرفیت ۲۵۰ لیتر از مجموع ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه بود. بیش از ۱۰ سال بود که پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا، نیمه‌کاره مانده بود. این درحالی است که سد نسا یکی از بهترین آب‌های استان را از منشا کوه‌های جبال‌بارز دارد اما مردم شهرهای شرقی استان به‌ویژه بم از دسترسی به این آب باکیفیت محروم بودند. فاز نخست پروژه آبرسانی به بم و بروات افزون‌بر ۴۰هزار نفر جمعیت را زیر پوشش قرار می‌دهد. حجم مفید مخزن سد نسا 168 میلیون متر مکعب و این سد نخستین و بزرگ‌ترین سد سنگریزه‌ای با رویه بتنی در کشور به حساب می‌آید.
به گفته استاندار کرمان برای این پروژه نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار خرج شده و برای تکمیل آن نیز نزدیک به 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. همچنین برای فاز دوم این پروژه و انتقال آب به دیگر شهرهای شرقی استان کرمان نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. فاز دوم این پروژه نیز انتقال آب به شهرهای نرماشیر، فهرج و ریگان است که مطالعات برای آبرسانی به این شهرها نیز به تصویب رسیده. بهره‌برداری پروژه آبرسانی به بم و بروات مشکل کم‌آبی ۴۸ هزار مشترک در این دو شهر یعنی حدود 240 هزار نفر را برطرف می‌کند که میزان حجم آن نیز 20 میلیون مترمکعب در سال خواهد بود.
مسئولان استانی دولت قبل دلایل عدم تکمیل این پروژه را افزایش قیمت‌ها، شیوع ویروس کرونا، جلوگیری ۲۸ روزه اهالی روستای طَرَز و کمبود سیمان عنوان کرده بودند. با این وجود در تیر ماه 1400 نیز قول‌هایی برای رسیدن آب خام به شهرهای بم و بروات در مرداد همان سال داده شده و گفته شده بود که تنها 200 متر از از خط لوله انتقال آب باقی مانده است. اما فاز اول این پروژه بالاخره روز گذشته و پس از 12 سال بهره‌برداری شد. کشاورزان پایین دست سد نسا سال‌های سال بود که حتی از آب کانال‌های کشاورزی نیز محروم بودند و البته این درحالی است که با توجه به شرایط اقلیمی در آن منطقه نه به میزان کافی باران می‌بارد و نه منبع آب جاری وجود دارد و تنها راه تامین آب در این مناطق آب قنات و چاه‌های آب است که هر‌از‌چندگاهی نیز زیر طوفان‌های مکرر شن و زیر خروارها خاک مدفون می‌شوند. پروژه انتقال آب از سد نسا به شهرهای بم و بروات پس از تعلل فراوان و چشم‌انتظاری مردم این دو شهر، بالاخره پس از 12 سال، روز گذشته تکمیل شد.
همچنین خطوط جمع‌آوری، انتقال و تصفیه‌خانه سیرجان که از سال ۱۳۹۷ آغاز شده بود، در این سفر افتتاح شد. این پروژه شامل ۳۷۳ کیلومتر خطوط جمع‌آوری و تصفیه‌خانه به ظرفیت ۲۶ هزار و ۵۵۰ مترمکعب در شبانه‌روز است....

متن کامل را اینجا بخوانید.

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰