اگر درگیرساخت‌وساز هستید، بخوانید؛
کمیسیون ماده 99 و 100 دو موضوع بسیار مهم در بحث ساخت و ساز و شهرداری می باشند که می خواهیم در این مقاله در مورد آن ها صحبت کنیم و وکیل کمیسیون ماده 99 و 100 را بیشتر بشناسیم. احتمالا نام این دو نوع کمیسیون برای افرادی که با شهرداری و ساختمان سازی در ارتباط هستند، آشنا باشد و در مورد آن مطالبی را بدانند. در ادامه با ما باشید تا در مورد این مباحث بیشتر آشنا شوید.
  • ۱۴۰۲-۰۴-۰۵ - ۱۲:۴۰
  • 00
اگر درگیرساخت‌وساز هستید، بخوانید؛
وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۹۹ در تهران
وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۹۹ در تهران

کمیسیون ماده 99 و 100 دو موضوع بسیار مهم در بحث ساخت و ساز و شهرداری می باشند که می خواهیم در این مقاله در مورد آن ها صحبت کنیم و وکیل کمیسیون ماده 99 و 100 را بیشتر بشناسیم. احتمالا نام این دو نوع کمیسیون برای افرادی که با شهرداری و ساختمان سازی در ارتباط هستند، آشنا باشد و در مورد آن مطالبی را بدانند. در ادامه با ما باشید تا در مورد این مباحث بیشتر آشنا شوید.

کمیسیون ماده 99 شهرداری چیست؟
کمیسیون های مختلفی در حوزه شهرداری تشکیل شده است که هر کدام وظیفه به خصوصی را دارند و به تخلفات شهرداری رسیدگی می کنند. یکی از این کمیسیون ها، کمیسیون ماده 99 می باشد که با هدف جلوگیری از ساخت و ساز به صورت غیر مجاز در حریم خارج از شهر تشکیل شده است. بر اساس این ماده افراد اجازه ندارند که در زمین های زراعی، اقدام به احداث ساختمان های مسکونی نمایند. برای ساخت ویلا و ساختمان های مسکونی در حومه خارج از شهر و زمین های زراعی، رعایت یک سری ضوابط الزامی است. در صورتی که افراد در حوزه های ذکر شده اقدام به احداث ساختمان مسکونی نمایند، مرتکب تخلف شده و کمیسیون ماده 99 به این تخلفات رسیدگی خواهد کرد.

کمیسیون ماده 100 شهرداری چیست؟
طبق کمیسیون ماده 100 شهرداری، تمامی مالکین ساختمان ها و اراضی، موظف هستند پیش از اقدام به ساخت و ساز و یا تفکیک زمین خود، اقدام به دریافت پروانه و یا مجوز از شهرداری نمایند. در صورتی که افراد بدون مجوز اقدام به انجام موارد ذکر شده کنند، شهرداری این اختیار را دارد که از انجام عملیات ساختمانی جلوگیری کرده و مراتب را به کمیسیون ماده 100 اطلاع دهد. در خصوص تخلف صورت گرفته، کمیسیون ماده 100 تصمیم گیری خواهد کرد و این که رای تخریب بنا صادر شود و یا برای خاطی جریمه نقدی لحاظ گردد، به نظر این کمیسیون بستگی خواهد داشت. وکیل کمیسیون ماده 100  می تواند در این زمینه راهگشای شما باشد.

وکیل کمیسیون ماده 99 چه کسی است؟
بر اساس کمیسیون ماده 99 با مالکین ساختمان و اراضی در صورت ارتکاب تخلف در زمینه ساخت و ساز و تفکیک بنا، برخورد خواهد شد. این افراد اطلاعات کافی در زمینه قوانین و مقررات مربوطه ندارند و به خوبی نخواهند توانست در دادگاه از خود دفاع کنند. از این رو لازم است از فردی که در زمینه قوانین شهرداری و کمیسیون ماده 100 تخصص کافی دارد، مشاوره بگیرند. وکیل کمیسیون ماده 99 در تهران کسی است که می تواند به افراد در دفاع از خود کمک کند. در واقع وکیل ماده 99 شهرداری وکیلی است که با تسلط بر قوانین شهرداری و شهرسازی توانایی پیگیری دعاوی مربوطه در دیوان عدالت اداری را داشته باشد و بتواند بهترین راهکار ها را به موکل خود ارائه کند تا بهترین نتیجه حاصل شود.

در کمیسیون ماده 99 نحوه رسیدگی به تخلفات به چه صورت است؟
طبق کمیسیون ماده 99، شهرداری ها وظیفه دارند که حریم شهر ها را به صورت کاملا واضح مشخص نمایند. بر اساس این کمیسیون شهرداری ها برای انجام عملیات عمرانی و شهرسازی مانند احداث کارخانه و کارگاه، خیابان کشی، تفکیک اراضی و ایجاد باغ و ساختمان، حتما بایستی به حریم شهری توجه داشته باشند تا هیچ از موارد مذکور در خارج از حریم مشخص شده صورت نگیرد. در صورت رخ دادن هر کدام از موارد مذکور و سرپیچی از قوانین ماده 99، موضوع به کمیسیون ماده 99 ارجاع می شود تا رسیدگی گردیده و رای متناسب با آن صادر شود. برای مشاوره با وکیل دیوان عدالت اداری می توانید به سایت vakil-divan-edalat.com مراجعه نموده و از وکلای این مجموعه راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

کمیسیون ماده 100 شهرداری از چه کسانی تشکیل شده است؟
در این کمیسیون چند نماینده از ارگان های مختلف گرد هم جمع شده اند تا در رابطه با تخلفات ساخت و ساز در محدوده شهری تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند. اعضای این کمیسیون عبارتند از:

نماینده دادگستری
نماینده شورای شهر
نماینده فرمانداری و نماینده شهرداری
لازم به ذکر است که نماینده شهرداری حق رای نداشته و صرفا جهت ارائه توضیحات در جلسات حاضر می شود.

 
اعضای کمیسیون ماده 99 چه کسانی هستند؟
این کمیسیون از نمایندگان مختلفی در نهاد های دولتی تشکیل شده است که به تخلفات مربوطه رسیدگی کرده و در مورد رای نهایی تصمیم گیری می نمایند. کمیسیون ماده 99 در استان داری های هر استان تشکیل می شود. اعضای این کمیسیون به شرح زیر می باشند:

نماینده وزارت مسکن و شهرسازی
نماینده قوه قضائیه
نماینده وزارت کشور


چرا باید وکیل کمیسیون ماده 100 داشته باشیم؟
افرادی که شغل آن ها مرتبط با ساخت و ساز و عملیات عمرانی می باشد، ممکن است گاهی مرتکب تخلفات ساختمانی شده و به کمیسیون ماده صد احضار شوند و یا جریمه گردند. در این موارد امکان دارد به دلیل گسترده و کلان بودن پروژه، مبلغ جریمه نیز بالا باشد. از این رو بهترین کار این است که افراد با یک وکیل متخصص در زمینه کمیسیون ماده 100 مشورت نمایند. وکیل ماده 100 به دلیل برخورداری از تخصص و تجربه کافی در این زمینه، می تواند افراد را به خوبی راهنمایی کرده و تا حد امکان هزینه ها و مبلغ جریمه تعیین شده برای فرد متخلف را کاهش دهد. در صورتی که افراد از گرفتن وکیل در این زمینه امتناع کنند، متحمل جریمه های سنگینی خواهند شد. از این رو پرداخت هزینه وکیل بسیار به صرفه تر از پرداخت جریمه های با مبالغ بسیار بالا خواهد بود. 

چه تخلفاتی در کمیسیون ماده 100 رسیدگی می شود؟
 تخلفات زیادی در حوزه ساخت و ساز صورت می گیرد که فقط برخی از آن ها در حیطه اختیارات کمیسون ماده صد می باشد. برای این که افراد بتوانند این تخلفات را در دیوان عدالت اداری حل کرده و پیگیری نمایند، می توانند از وکیل متخصص در این زمینه بهره مند شوند. در ادامه به تخلفات قابل بررسی در کمیسیون ماده صد اشاره خواهیم کرد:

عدم احداث پارکینگ
تجاوز به معابر شهری
تغییر کاربری غیر مجاز
عدم دریافت پروانه یا مجوز ساخت
عدم استحکان کافی بنا
تخلف مهندس ناظر ساختمان
عدم رعایت اصول و ضوابط فنی


دریافت مشاوره از وکیل کمیسیون ماده 99 و 100 برای رسیدگی به پرونده های این کمیسیون ها، کمک شایانی به افراد می کند. این وکلا با داشتن تجربه و تخصص در خصوص قوانین شهرداری ها و دیوان عدالت می توانند در کوتاه ترین زمان و با کم ترین هزینه پرونده موکل خود را به نتیجه ای مطلوب برسانند. در صورتی که در زمینه این کمیسیون ها نیاز به راهنمایی و دریافت مشاوره دارید، به کارشناسان ما در گروه وکلای دیوان عدالت اداری مراجعه کنید.

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰