• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۱-۲۱ - ۲۳:۰۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

«پویش اشتغال» و «تولید بدون کارخانه» 2 طرح صنعت‌محور دانشگاه آزاد

نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی برگزار شد. 

«پویش اشتغال» و «تولید بدون کارخانه» 2 طرح  صنعت‌محور دانشگاه آزاد

نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی برگزار شد. 
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد روز گذشته در تالار حافظ سازمان مرکزی برگزار شد. 
در این مراسم که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای هیات‌رئیسه دانشگاه آزاد حضور داشتند، دکتر طهرانچی گزارشی از عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی طی یک‌‌سال گذشته ارائه کرد و برنامه‌های این دانشگاه در حوزه‌های آموزشی و تربیتی، پژوهشی، اقتصاد دانش‌بنیان، طرح مسکن کارکنان و اعضای هیات‌علمی و طرح‌های درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه را تشریح کرد. 
وی با اشاره به فعالیت ۸۰۰ مدرسه سما دانشگاه آزاد و تحصیل ۱۴۰ هزار دانش‌آموز در این مدارس گفت: «پیش از این تعداد دانش‌آموزان مدارس سما دانشگاه آزاد حدود ۹۰ هزار نفر بود و عمده این مدارس در وضعیت زیان‌ده قرار داشتند، اما اکنون تعداد دانشجویان مدارس سما به ۱۴۰ هزار دانش‌آموز افزایش یافته، همچنین میزان رضایت والدین دانش‌آموزان مقاطع مختلف از مدارس سما به ۹۴ درصد رسیده است.» 
رئیس دانشگاه آزاد ابا اشاره به طرح‌های این دانشگاه در حوزه مدارس سما و آموزش و پرورش، اظهارداشت: «با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد رشته‌های دانشگاه آزاد براساس سوابق تحصیلی و بدون‌نیاز به آزمون است، طرح ۴+۳ را تدوین کرده‌ایم که دانش‌آموزان پس از دوره متوسطه دوم وارد دوره چهارساله کارشناسی بشوند تا بتوانیم یک دوره هفت‌ساله تربیت جامع داشته باشیم. علاوه‌بر این طرح موضوع «تربیت اسلامی کودک» در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است.» 
عضو هیات‌امنای دانشگاه آزاد به راه‌اندازی دانشکده‌های تعلیم‌وتربیت در این دانشگاه اشاره کرد و افزود: «با توجه به مدل موفق دانشکده‌های پزشکی و بیمارستان‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی، مدل دانشکده‌های تعلیم‌وتربیت در دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده که مدارس سما به‌عنوان محیط عرصه این دانشکده‌ها هستند. تلاش داریم تجربه آموزش پزشکی را به حوزه آموزش‌وپرورش منتقل کنیم. اولین دانشکده تعلیم‌وتربیت در تهران راه‌اندازی شده و به‌زودی در هفت استان دیگر و سپس در ۱۰ استان دیگر افتتاح خواهد شد. به این ترتیب دانشگاه آزاد در تمام استان‌ها یک دانشکده تعلیم‌وتربیت خواهد داشت که مدارس سما ذیل آن قرار می‌گیرند.» 
دکتر طهرانچی تاکید کرد: «اعتقاد داریم که شیوه و مدل‌های آموزش‌وپرورش باید علمی شود و نظام جدید برای آن درنظر گرفت که این کار در دانشگاه آزاد آغاز شده است.» 
رئیس دانشگاه آزاد در بخش دیگری از سخنان خود به نقش‌آفرینی این دانشگاه در حوزه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: «ما دو مدل آموزش عالی «نخبگانی» و «اجتماعی» داریم و دولت هم در حوزه نخبگانی و اجتماعی و هم در حوزه غیرانتفاعی حضور دارد. سرانه تحصیل در دانشگاه‌های نخبگانی حدود ۵۷ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ بود و این عدد در دانشگاه پیام‌نور به حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون می‌رسید. این درحالی است که سرانه دانشگاه آزاد حدود یک‌پنجم دانشگاه‌های متوسط دولتی و یک‌نهم دانشگاه‌های نخبگانی است.» 
دکتر طهرانچی ادامه داد: «بااین‌حال دانشگاه آزاد توانسته به حقوق و دستمزد اساتید و کارکنان رسیدگی کند و اتفاقات خوبی را رقم بزند و خدمات مناسب همراه با عدالت اجتماعی در کشور داشته باشد. درحال‌حاضر ۴۰۰ واحد و مرکز دانشگاه آزاد در ۴۹۰ نقطه کشور خدمت می‌دهند.»  عضو هیات‌امنای دانشگاه آزاد یادآور شد: «سال ۱۳۹۷ زمانی که بنده به این دانشگاه آمدم، تعداد دانشجویان به ۸۳۰ هزار نفر رسیده بود که روند اصلاح شد و اقبال اجتماعی به دانشگاه آزاد اسلامی افزایش یافت. بحمدالله امسال تعداد دانشجویان به یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار دانشجو رسیده است. این افزایش دانشجو بدون توسعه رشته و با جلب اعتماد مردم اتفاق افتاده و همچنین با وجود اینکه شهریه دانشجویان طی پنج‌سال گذشته حدود دوبرابر افزایش یافته اما با نظام‌بخشی و افزایش تعداد دانشجو، حقوق و دستمزد اساتید و کارکنان رشد سه‌برابری داشته است.»  به گفته دکتر طهرانچی، همزمان با افزایش تعداد دانشجویان و نظام‌مند شدن شهریه و درآمد و هزینه دانشگاه، طرح‌های اقتصادی و درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی نیز افزایش یافته و کارهای ویژه‌ای در این حوزه صورت گرفته است. 
رئیس دانشگاه آزاد طرح «پویش اشتغال» و «تولید بدون کارخانه» را به‌عنوان دو طرح جدی این دانشگاه در حوزه صنعت برشمرد و گفت: «در طرح پویش اشتغال دانشجویان مطابق با نیاز صنعت پذیرش شده و اشتغال همزمان با تحصیل آنها اجرا می‌شود. تاکنون ۶ هزار دانشجو در این طرح جذب صنعت شده‌اند و برنامه داریم این عدد در سال آینده به ۲۴ هزار نفر برسد. در طرح تولید بدون کارخانه که در قالب سرای تامین، تولید و توزیع است پلتفرمی طراحی شده تا دانشگاه آزاد محور تامین، تولید و توزیع باشد و بتواند علاوه‌بر اشتغالزایی در کشور و تحول در تولید، هزینه تولید قطعات را کاهش دهد. اساتید و دانشجویان مهندسی نیز در این طرح به نیابت از کارفرمایان نقش ناظر و کنترل‌کنندگی بر قطعات را خواهند داشت. دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی نیز در این عرصه نقش‌آفرینی جدی دارند. بنا داریم شعار «دانشگاه آزاد اسلامی؛ بسترساز اشتغال دانش‌بنیان» را محقق کنیم.» 
 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار