• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۱۱-۱۹ - ۲۳:۱۲
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
بازارنیوز گزارش می‌دهد؛

چرا ثبت‌نام خوانساری و کرباسیان در انتخابات اتاق بازرگانی غیرقانونی است؟

طبق اطلاعاتی که خبرنگار بازارنیوز به دست آورده، ثبت‌نام مسعود خوانساری و مهدی کرباسیان در انتخابات اتاق بازرگانی دارای اشکالات فراوان است.

چرا ثبت‌نام خوانساری و کرباسیان در انتخابات اتاق بازرگانی غیرقانونی است؟

طبق اطلاعاتی که خبرنگار بازارنیوز به دست آورده، ثبت‌نام مسعود خوانساری و مهدی کرباسیان در انتخابات اتاق بازرگانی دارای اشکالات فراوان است.

به گزارش بازارنیوز؛ ثبت‌نام اعضای اتاق بازرگانی برای انتخابات ۱۰ اسفند ماه سال جاری، دو روز پیش (۱۷ بهمن) به پایان رسید. برخی افراد چهره در اتاق، با نقص مدارک همراه بوده و برخی دیگر هم از حضور در انتخابات، امتناع کردند.

خوانساری با نقص‌های گوناگون مدارک
به گزارش بازار نیوز، رئیس فعلی اتاق تهران و نایب رئیس اتاق ایران، یکی از مهمترین افرادی است که مدارک او برای ثبت‌نام، دارای نقصان است. خوانساری که با کارت عضویت شرکت سهامی خاص و خانوادگی «آکام تجارت صدرا» در این انتخابات ثبت‌نام کرده، از افرادی است که در انتخابات پیشین هم، دارای شرایط ویژه بود.

شرکت آکام تجارت صدرا، همانطور که گفته شد، شرکتی سهامی خاص است. این شرکت در سال ۱۳۸۹ به ثبت رسیده است. علی القاعده، هر شرکت سهامی خاص باید هر سال، مجمع عمومی برگزار و اعلامیه رسمی منتشر کرده و به روزنامه رسمی اطلاع دهد و اگر این اتفاقات نیفتد، کارت عضویت آن نباید تمدید شود، چون شرکت وظایف قانونی خود را انجام نداده است.

این شرکت، از سال تاسیس خود یعنی سال ۸۹ تا سال ۹۸، هیچ آگهی را به روزنامه رسمی دال بر برگزاری جلسه مجمع سالانه تحویل نداده و منتشر نکرده است. در سال ۱۳۹۷ و پس از اعتراض برخی از اعضای اتاق مبنی بر غیرقانونی بودن این کار شرکت آکام تجارت صدرا، این شرکت در خرداد سال ۹۸، در یک روز، ۴ آگهی به تاریخ سال‌های ۲۵ خردادماه سال‌های ۹۱، ۹۳، ۹۵ و ۹۷، در روزنامه رسمی منتشر کرده است.

این ماجرا به این معناست که این شرکت در سال‌های ۹۱، ۹۳، ۹۵ و ۹۷ مجمع عمومی برگزار کرده، اما تا سال ۹۸ به روزنامه رسمی اطلاع نداده است؛ بنابراین تخلف، تمدید کارت عضویت شرکت آکام تجارت صدرا که خوانساری با استفاده از آن در دوره قبلی و در این دوره انتخابات اتاق شرکت کرده، دارای مشکل است. باید تاکید کرد که این شرکت کارت بازرگانی ندارد و فقط دارای کارت عضویت است.

علاوه بر آن، شنیده‌ها حاکی از آن است که شرکت مذکور که ملک التجار تهران بر مسند آن است، بنا بر اعلام اداره دارایی، از سال ۸۹ تا امروز، اظهارنامه سفید دارد؛ به این معنا که درآمدی برای آن اظهار نشده و تاکنون مالیاتی هم نپرداخته است.

طبق آنچه در آیین نامه انتخابات اتاق بازرگانی گنجانده شده، اگر یک شخص حقیقی نتواند مدارکی دال بر فروش  ۱۵ میلیارد تومان در سال یا ۲۰ نفر بیمه شده و یا انتخاب به عنوان صادرکننده نمونه ارائه دهد، می‌توانند با ارائه مدارک از عضویت در هیئت مدیره یک شرکتی که دارای این آیتم‌هاست، در انتخابات ثبت نام کند.

خوانساری در اواخر دهه ۸۰، عضویت در هیئت مدیره «هلدینگ اقتصاد نوین» را داشته و با استفاده از آن مدارک، در انتخابات ثبت‌نام کرده، اما نکته این است که این آیتم برای اشخاص حقیقی است که می‌توانند از آن استفاده کنند. حال آند که خوانساری کارت عضویت حقیقی ندارد و با شخصیت حقوقی شرکت آکام تجارت صدرا از این بند آیین نامه استفاده کرده است.

با توجه به آنچه گفته شد، به نظر می‌رسد ثبت‌نام خوانساری در این انتخابات دچار مشکل است. البته ثبت نام او در انتخابات پیشین هم دچار مشکل بود و با احکام قضایی هم محکوم شد، اما با حمایت دولت وقت، پرونده در هیات عالی نظارت بر اتاق بازرگانی، مختومه شد.

کرباسیان ۲۴ ماه سابقه در اتاق را ندارد
به گزارش بازارنیوز؛مهدی کرباسیان، معاون اسبق وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است که در مهر ماه ۱۳۹۷ و به موجب قانون منع به کارگیری بازنشستگان، از سمت خود در دولت استعفا داد.

کرباسیان حدود ۱۱ ماه پس از خروج از دولت، یعنی در تاریخ  ۲۶ شهریورماه ۱۳۹۸، عضو اتاق بازرگانی شد و کارت عضویت برای او صادر شد. روال صدور کارت در سامانه اتاق به این صورت است که برای افراد کارت عضویت  یک ساله تا پنج ساله صادر می‌شود.

طبق آن چه گفته شد، کرباسیان  باید کارت خود را اقلا در تاریخ ۲۶ شهریور سال ۱۳۹۹ تمدید می‌کرده که گویا چنین اتفاقی رخ نداده است. طبق کسب اطلاع خبرنگار بازارنیوز، تاریخ انقضای کارت عضویت کرباسیان در سامانه اتاق به ۲۹ دی ماه همان سال، تغییر کرده است.

گویا اتاق از دستورالعمل تمدید خودکار مجوز‌های کسب و کار به علت پاندمی کرونا استفاده کرده و کارت عضویت او را به مدت ۴ ماه تمدید کرده است. حال آنکه استفاده از این دستورالعمل، اساسا برای این فرد قابل اجرا نیست.
دستورالعمل مذکور، تمدید خودکار به مدت ۲ ماه بوده، ولی اتاق به غلط کارت کرباسیان را ۴ ماه تمدید کرده است. همچنین این دستورالعمل برای کسب و کار هاست و کارت عضویت در اتاق بازرگانی، مجوز کسب و کار نیست.
علاوه بر آن، این تمدید برای فردی سابقه حساب می‌شود که پس از پایان ۲ ماه، اقدام به تمدید مجوز خود کند  که این اتفاق برای کرباسیان رخ نداده است. کرباسیان پس از پایان انقضا هیچ اقدامی برای تمدید انجام نداده، تا این که در خرداد ۱۴۰۱، کارت خود  را به مدت ۵ سال تمدید کرده است؛ لذا به هیچ وجه این ۴ ماه قانونی نیست.

طبق تفسیری که از آیین نامه اتاق کرده‌اند، دوسال عضویت در اتاق هم به صورت پیوسته و هم ناپیوسته قابل قبول است. با این تفسیر هم، مجموع عضویت کرباسیان ۲۰ ماه است و به ۲۴ ماه (۲ سال) نمی‌رسد؛ بنابراین ثبت نام کرباسیان دارای اشکال است و قانونا او حق حضور در انتخابات را همچون مسعود خوانساری ندارد.

به گزارش بازارنیوز؛ با تفاسیری که در این گزارش آورده‌ایم، حضور رئیس فعلی اتاق تهران و معاون اسبق وزیر صمت در انتخابات اسفندماه اتاق بازرگانی دچار ایراد است و باید دید مراجع ذی‌صلاح چه تصمیمی برای این افراد خواهند گرفت.

در پایان بازارنیوز این حق را برای این دو فرد قائل است که اگر مستنداتی خلاف آنچه در این گزارش آمده دارند، ارائه دهند تا در همین پایگاه خبری منتشر شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها