مهرداد علیقارداشی، رئیس فدراسیون تنیس روی میز معتقد است نمایندگان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی فراتر از تصور فدراسیون ظاهر شده و توانستند مدالهای ارزشمندی کسب کنند. گفتوگوی «فرهیختگان» با او را در ادامه میخوانید.
شرایط مسابقات را چگونه دیدید و میزبانی ترکیه چگونه بود؟
یکی از باکیفیتترین و باکمیتترین مسابقات و رشتههای ورزشی در پنجمین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی مسابقات تنیس روی میز بود. همچنین از این جهت که جزء معدود رشتههایی بود که در بخش پارا هم برگزار میشد، نشان از توجه کشورهای اسلامی به این رشته دارد. خدا را شاکریم که توانستیم عناوین خوبی در هر دو بخش بانوان و آقایان کسب کنیم. در این مدت مسلما کشورهای دیگر هم بیکار نبودند و بهدنبال پیشرفت و بهتر کردن شرایط خود هستند. رنکینگ جهانی ترکیه از ما بالاتر است؛ اما با وفاق و همدلی توانستیم این تیم را در هر دو بخش تیمی مردان و زنان شکست دهیم. درعینحال نسبت به پنج سال قبل یک مدال نقره هم در انفرادی زنان بیشتر گرفتیم و از همه نظر از نمایندگانمان راضی هستم. میزبانی مسابقات هم خوب بود و با توجه به اینکه بهدلیل کرونا تاریخ مسابقات به تعویق افتاده بود اما ترکیه تلاش خوبی کرد تا شرایط استانداردی را ایجاد کرد. البته اعتراضاتی هم داشتیم اما با توجه به اینکه خانم سیمین رضایی، سرداور مسابقات ایرانی بودند و همچنین سه داور ما خانمها هروی، شیروانی و میربابایی نیز در بازیها حضور داشتند، بچهها با روحیه بهتری وارد مسابقات میشدند.
درباره تیم ملی مردان صحبت کنید و اینکه به نظر میرسید از ابتدا هم میدانستید برای کسب مدال کار چندان سختی ندارند.
ما در بخش تیمی چون سید نخست بازیها بودیم، انتظارش را داشتیم اما در بخش انفرادی شرایط فرق میکرد، چون سید نخست مسابقات بازیکنی از سنگال بود که در باشگاههای فرانسه بازی میکند. وقتی شما با حریف قویتر از خود از نظر رنکینگ جهانی مسابقه دارید باید امیدوار به اتفاقات نیز باشید و در اینجا هم این بازیکن خوشبختانه به حریف قزاق باخت و اتفاقات ورزش به کمک نمایندگان ما آمد. در انفرادی بیشتر روی نقره و برنز حساب میکردیم اما درنهایت بچهها موفق شدند بدون لغزش به فینال برسند و دو مدال ارزشمند کسب کنند. پیشبینی ما قهرمانی تیمی مردان و نایبقهرمانی تیمی زنان بود و در انفرادی بانوان هم فکر میکردیم به مدال برنز برسیم اما خانم شهسواری فراتر از انتظار ظاهر شد و نفر اول مسابقات را در نیمهنهایی شکست داد.
در فینال بخش دختران یک قهرمانی دلچسب به دست آوردید و البته استرس زیادی هم داشتید.
در گیم چهارم بازی آخر که خانم اشتری 2-9 پیش بود، حتی در آخر بازی 11 بر 10 هم عقب افتاد اما خداراشکر با تمرکز توانست بازی را ببرد و تیم ایران را قهرمان کند.
حضور خانم سورلینگ، رئیس فدراسیون جهانی تنیس روی میز در سالن مسابقات و کسب 2 عنوان قهرمانی تیمی مقابل چشم ایشان چقدر برای ما ارزشمند بود؟
ایشان پس از پایان مسابقات بابت سه موضوع از من تشکر کردند. اول اینکه گفتند از اینکه همزمان به مردان و زنان اهمیت میدهید و بین آنها تفاوتی قائل نیستید، از شما تشکر میکنم. دوم اینکه از مربیای که به سوئد فرستادید و فرد بادانشی بود و فاکتورهای لازم را داشت، تشکر کردند. لطفالله نسبی یکی از 12 مربی دنیا بود که در این دوره حاضر شد و طبق نظر مدرس این کلاس هم یکی از بهترین شاگردان بود. نکته سوم هم درباره حضور 4 نماینده بانوی ما بهعنوان داور در بازیها بود که بیشتر کشورها تنها یک داور داشتند و گفتند این نشان میدهد شما فقط به قهرمانی توجه ندارید و در کنار آن به بحث مربیگری، داوری و سایر زمینهها هم توجه دارید.
برنامههای آینده فدراسیون چیست و احتمالا چشمانداز بعدی شما موفقیت در بازیهای آسیایی خواهد بود؟
ما مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا در لائوس را داریم و سپس همین بازیکنانی که اینجا حضور داشتند برای رقابتهای قهرمانی جهان راهی چین خواهند شد. بعد از آن هم رویدادهای بینالمللی برای انتخابی المپیک را درپیش داریم و اگر سال آینده بازیهای آسیایی برگزار شود هم تیم خود را برای حضوری موفق در هانگژو آماده خواهیم کرد.
برای حضور نمایندگان ما در المپیک چقدر امید دارید؟
اگر ما بتوانیم سهمیه تیمی را کسب کنیم سه نفر نماینده در پاریس خواهیم داشت اما در انفرادی بیشتر از یک سهمیه گرفتن بسیار سخت است. در بین فدراسیونهای توپی و راکتی تنها فدراسیونی هستیم که از 92 بارسلون بهجز سال 96 در هر دوره حضور داشتهایم و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد. یک نکته مهم دیگر موفقیتهای ما در کسب کرسیهای بینالمللی است که کرسیهای مهمی چون دبیرکلی کنفدراسیون تنیس روی میز آسیا را در اختیار داریم.