روزبه دلاور، روزنامهنگار: در تاریخ سوم شهریورماه امسال در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی سیدحمید سجادی قهرمان اسبق دوومیدانی با ۱۶۵ رای موافق و ۱۰۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع بهعنوان چهارمین وزیر ورزش جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد. انتخابی که خیلی از ورزشیها را امیدوار کرد که اینبار بالاترین مقام ورزش کشور در اختیار یک فرد ورزشی قرار گرفته است اما هرچقدر از حضور سجادی در کابینه رئیسجمهوری رئیسی میگذرد نگرانیها و دلواپسی رنگ امیدواریهای اولیه را تیره و تار کرده است. زمزمهها از نارضایتیها از انتخاب سجادی آن هم فقط پس از چهار ماه نشستن او روی صندلی شماره یک وزارتخانه هر لحظه بیشتر از قبل به گوش میرسد. جدا از ناراحتیها و دلنگرانیهای آشکار و پنهان بعضی از ورزشکاران و مربیان، بسیاری از مردم که هوادار باشگاه پرسپولیس هستند بیشتر از همه به وعدههای عملی نشده سجادی معترض هستند. در گزارش امروز «فرهیختگان» به اوجگیری انتقاداتی که این روزها به وزیر ورزش وارد میشود پرداختیم، وزیر قهرمانی که به نظر میرسد پشت سنگر جبههای خاص قرار گرفته و برای انجام بعضی از مسئولیتهایش باید با جاهای مختلفی هماهنگ باشد.
پرسپولیس همچنان بدون مدیر
یکی از مسئولیتهای مهم سجادی بعد از انتخابش بهعنوان وزیر ورزش، انتخاب اعضای مدیریتی برای دو باشگاه پرسپولیس و استقلال بود. سجادی با آگاهی از ضعف مدیریت آبیها در چند ساله گذشته در کمتر از یک ماه مصطفی آجرلو را بهعنوان مدیرعامل استقلال بر بدنه مدیریتی این باشگاه جا زد. انتخابی که باتوجه به سابقه مدیریتی این فرد نظامی همان ابتدا با سروصدای زیادی همراه بود اما سردار آجرلو با تمدید قرارداد مربی محبوب هواداران استقلال و جذب کارگزار و البته صحبتهای هوادارپسند و البته پیگیری بحث دراختیار گرفتن تبلیغات محیطی جای پای خودش و انتخابی که خیلیها آن را از جایی بالاتر از وزارت ورزش میدانستند را سفت کرد. هواخواههای آبی تشنه حضور یک فرد قدرتمند روی صندلی مدیریتی تیمشان بودند.
11 روز بعد از انتخاب سجادی بهعنوان وزیر ورزش با استعفای جعفر سمیعی، مدیرعامل پرسپولیس موافقت و دو روز بعد مجید صدری بهعنوان سرپرست موقت قرمزها انتخاب شد. صدری انتخاب محبوب هواداران پرسپولیس نبود و باتوجه به پنجره بسته نقلوانتقالاتی و بلاتکلیفی در انتخاب اعضای هیاتمدیره این باشگاه و لنگ در هوا بودن قرارداد با کارگزار قبلی باعث نارضایتی هواداران پرسپولیس شد که در فضای مجازی و قرار و مدار گاه و بیگاه برای تجمع در مقابل وزارتخانه نارضایتیشان را ابراز میکردند. مشکلات مالی و پنجره بسته نقلوانتقالاتی و توریست شدن دو بازیکن تاجیک در ایران کار را به جایی رساند که سرمربی پرسپولیس در مصاحبهای خواهان تعیینتکلیف درخصوص وضع مدیریتی این باشگاه باشد اما درخواست گلمحمدی با واکنش عجیب وزیر ورزش همراه بود! سجادی که از سوی هواداران و بعضی از پیشکسوتان پرسپولیس و رسانهها تحت فشار بود از یحیی خواست به کار فنی خود بپردازد و ضعف مسائل فنی به مدیر نداشتن این باشگاه ربطی ندارد. سجادی در ادامه وعدههایش درخصوص انتخاب کادر مدیریتی پرسپولیس در مصاحبهای رسمی اعلام کرد پس از دربی تکلیف مدیرعامل و اعضای هیاتمدیره قرمزها مشخص میشود اما این اتفاق بازهم رخ نداد. وی ترجیح میدهد دیگر خودش هم مستقیما در این باره صحبتی نکند و نزدیکانش را جلو بفرستد. ذوالفقارنسب بهعنوان مشاور وزیر دیروز اعلام کرد که دو گزینه مدیریت قرمزها به خاطر بحث بازنشستگی از لیست نفرات موردنظر خط خوردهاند و فعلا بلاتکلیفیها در این خصوص ادامه دارد. این روزها و با گذشت دو هفته از اتمام حکم سرپرستی صدری این سوال به وجود آمده که آیا سجادی اختیاری در بعضی از انتخابها ندارد؟ قبلتر هم خبر دادیم که شنیده میشود برخی نمایندگان مجلس برای انتخاب مدیرعامل بعدی پرسپولیس صاحبنظر هستند و به نوعی خواستار ایفای نقش شدهاند.
مهمترین پست وزارت روی هوا
نمونهای دیگر از وقتکشیهای وزیر ورزش در انتخابهای مهم، بلاتکلیفی پست معاون قهرمانی وزارت ورزش بهعنوان مهمترین پست در وزارتخانه است. سمتی که در دولت قبل به علینژاد رسید و به نظر میآمد با حضور سجادی بهعنوان وزیر در دولت جدید این پست را خیلی زود به فردی با انتخاب سجادی میرسد اما این اتفاق نیفتاد تا علینژاد مدتی در راس کار بماند و انتقادها را به جان بخرد و درنهایت که دید نقش خاصی در وزارت ورزش ندارد و تنها اسمش مطرح است خودش دست به کار شود و استعفا دهد. معاون سابق که میدانست دیر یا زود باید برود عطای ادامه همکاری را به لقایش بخشید. با این وجود هنوز هم خبری از جانشین او نیست! حالا سوال این است که آیا در چهار ماه گذشته وزیر ورزش نتوانسته فردی مورد اعتماد برای این پست پیدا کند یا با یک وزیر نمادین مواجهیم و انتخاب گزینه برای این صندلی مهم، مثل صندلی مدیریتی پرسپولیس چندان تحت اختیار سجادی نیست؟
مشاورانی که میخواهند فشار را از روی دوش وزیر بردارند
هرگاه افکار عمومی پیگیر وضعیت مدیریتی پرسپولیس میشود وزیر از پاسخ دادن به آن طفره میرود! سجادی که بعد از گاف دادن درخصوص انتخاب اعضای مدیریتی پرسپولیس تا بعد از دربی به نوعی پرستیژ مدیریتی خود را در خطر میبیند سعی میکند بیشتر به سایر امور ورزشی بپردازد و پاسخ به افکار عمومی درخصوص وضعیت مدیریتی قرمزها را برعهده مشاوران خودش گذاشته است. مشاورانی که با ابراز امیدواری کردن یا بحث اصلی را به حاشیه بردن سعی میکنند فشار را از این جناح روی وزیر کم کنند. وزیری که این روزها بیشتر بهعنوان یک فرد ورزشی درگیر راضی نگه داشتن این و آن است!