شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند کاملا ریزشی با کاهش 25 هزار و 249 واحد دیگر همراه شد.
  • ۱۴۰۰-۰۹-۲۲ - ۱۳:۲۰
  • 00
شاخص بورس کانال ۱.۳ میلیونی را از دست داد
شاخص بورس کانال ۱.۳ میلیونی را از دست داد

به گزارش «فرهیختگان»،  بورس اوراق بهادار تهران این روزها سر ناسازگاری با سهامداران خرد دارد و شاخص کل دیروز هم ریزش قابل توجهی داشت و امروز هم در یک روند کاملا ریزشی قرار گرفت، به گونه‌ای که در پایان معاملات با کاهش 25 هزار و 249 واحد به رقم یک میلیون و 295 هزار و 527 واحد رسید و در واقع کانال 1.3 میلیون واحدی را از دست داد و وارد یک کانال پایین‌تر قرار گرفت.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن امروز با کاهش 6 هزار و 419 واحد به رقم 349 هزار و 197 واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 177 هزار میلیارد تومان رسید.

بعد از ارائه لایحه بودجه 1401 به مجلس که در آن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها 100 درصد افزایش یافته بود، از دیروز شاخص کل بورس رو به کاهش است به ویژه سهام شرکت‌های پالایشی رو به کاهش است.

امروز معامله‌گران بیش از 5 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 395 هزار فقره معامله و به ارزش 3 هزار و 17 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

ارزش معاملات فرابورس هم امروز به مدد معاملات بازار ثانویه در قالب عملیات بازار باز که اوراق دولتی بین بانک‌ها دست به دست می‌شود، اما ارزش معاملات در فرابورس درج می‌شود، به بیش از 56 هزار و 670 میلیارد تومان رسید، اما ارزش معاملات خود فرابورس به 862 هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله‌گران در فرابورس ایران بیش از 2 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 176 هزار فقره معامله و به ارزش 67 هزار و 770 میلیارد تومان داد و ستد کردند که البته عمده این ارزش به خاطر بازار بازار و اوراق دولتی است که بین بانک‌ها دست به دست شده است.

ارزش کل بازار فرابورس به بیش از یک میلیون و 46 هزار میلیارد تومان رسید ارزش بازار پایه فرابورس به بیش از 335 هزار میلیارد تومان رسید.معامله‌گران امروز بیش از 267 واحد کاهش یافته و به رقم 18 هزار و 663 واحد رسید.

امروز همه شاخص‌های بورس قرمز بودند، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزش 1.9 درصد افت کرد. شاخص کل و شاخق قیمت با معیار هموزن 1.8 درصد کاهش یافت، شاخص آزاد شناور 1.86 درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس 2.2 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس 1.5 درصد افت کرد.

نمادهایی که روزگاری شاخص‌ساز بودند امروز بیشترین اثر کاهشی در شاخص کل بورس را داشته‌اند که می‌توان به ترتیب به نمادهای فولاد مبارکه، گل‌گهر، ملی‌مس ایران، شستا، پتروشیمی پارس، گسترش نفت و گاز پارسیان و صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس اشاره کرد.

همچنین در فرابورس ایران هم نمادهای پتروشیمی زاگرس، پلیمر آریاساسول، فولاد هرمزگان، جهان‌فولاد سیرجان، پتروشیمی تندگویان، سنگ‌آهن گهرزمین و پالایش نفت لاوان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس، با توجه به ریزش بازار مسؤولان بورس درصدد هستند عرضه‌های اولیه را تغییر دهند و شرکت‌های کوچک فقط برای صندوق‌ها و اشخاص حقوقی عرضه می‌شود و فقط شرکت‌های بزرگ با سهام قابل توجه برای عامه مردم و سهامداران حقیقی عرضه می‌شوند.

همچنین به گفته مدیرعامل بورس تهران، صندوق‌هایی طراحی می‌شود که مردم از طریق صندوق‌ها در بورس سرمایه‌گذاری کنند و کسانی که پرتفوی آنها کمتر است بتوانند از طریق صندوق‌ها در بازار حضور پیدا کنند.

به هر حال بازار سرمایه همواره همراه با ریسک و سود و زیان و نوسان است و از سال گذشته هم که بازار رو به رشد بود مرتب از زبان کارشناسان هشدار دادیم که مردم برای حضور در بورس دارایی‌های خود را نفروشند، اما اکنون بسیاری از سهامداران حقیقی گلایه می‌کنند که منزل و یا خودروی خود را فروخته و در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کرده‌ان،د اما امروز ارزش سرمایه‌گذاری آنها یک سوم شده است.

گرچه بارها تذکر داده‌ایم اما به هر حال مسؤولان بازار سرمایه هم باید به فکر منافع مردم و سرمایه‌گذاران خرد هم باشند و برای جلوگیری از ریزش بازار کار اساسی انجام دهند.

خریداران واحدهای پالایش یکم از شهریور 99 تا کنون صبر کردند،‌اما به جای سود هنوز با 33 درصد زیان از اصل سرمایه خود همراه هستند،‌در حالی که وزیر اقتصاد دولت قبل ادعا می‌کرد این واحدها با تخفیف 20 درصدی ارائه شده و مردم ضرر نمی‌کنند،‌همچنین بعد از زیان مردم، سران قوا تصویب کردند که زیان جبران مردم با سهام جایزه جبران شود که این وعده تا امروز محقق نشده است.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰