• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۰۹ - ۱۲:۵۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

طالبان هم گزارش ۱۰۰ روزه داد

در حالی که درباره صد روزگی تسلط طالبان بر افغانستان مطالب متعددی منتشر شده است، طالبان نیز از یکصد روز حکومت در این کشور گزارشی را در اختیار رسانه‌ها قرار داده است.

طالبان هم گزارش ۱۰۰ روزه داد

به گزارش «فرهیختگان»، نیروهای طالبان یکشنبه 15 گوست/24 مردادماه در حالی وارد کابل شدند که دو هفته تا پایان مهلت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان باقی مانده بود.

بیش از یکصد روز از حکومت طالبان بر افغانستان می‌گذرد و گزارش‌های متعددی نیز از این مدت منتشر شده است، از سوی دیگر، طالبان نیز گزارشی از یکصد روزگی حکومتش را در اختیار به شرح ذیل در رسانه‌ها قرار داده است.

    یکصد روز حاکمیت امارت اسلامی و دستاوردها

استقلال کشور:

صد روز پیش خاک و فضای افغانستان در اشغال نیروهای ناتو به سرکردگی آمریکا بود. صد روز قبل چنان نظام فاسدی اینجا حاکم بود که حتی اربابانش از آن شرم داشتند. صد روز پیش در اینجا چور وچپاول، دزدی های مسلحانه، قتل های زنجیره‌ای و بی عدالتی حاکم بود. صد روز پیش، عزت بانوان مکرمه در ازای یک ماموریت (شغل) عادی به تاراج می رفت. صد روز پیش دادگاه ها به مراکز دادوستد و کسب درآمد مبدل شده بودند، حق با کسی بود که پول بیشتری می توانست هزینه کند. صد روز قبل اینجا حکومتی برقرار بود که قلم از نوشتن آن خجالت می‌کشد.

صد روز قبل اینجا جزایر کوچک و بزرگ از قدرت نمایی زورگویان ایجاد شده بود.صد روز پیش شهرها چهره قلعه‌های نظامی به خود گرفته بودند و هرکس به میزان قدرت خود خیابان‌های عمومی را جزو منزل خود کرده بود.

صد روز پیش اجیران خودفروخته، زورمداران، حلقات مافیایی و وطن فروشان کمر به تجزیه کشور بسته بودند، یکی به نام خراسان، یکی به نام ترکستان و یکی به نام هزارستان پرچم ادعای باطل برافراشته بود.

مبارزات و مجاهدت‌های بیست ساله ملت مومن افغانستان بر همه این مشکلات، بدبختی‌ها و بی عدالتی‌ها نقطه پایان گذاشت، افغان‌ها با قربانی کردن عزیزان خود کشور را آزاد کردند، اشغالگران را در نیمه‌های شب با سرافکندگی از خاک خود راندند، حکومت مفسد، مزدور و جعلی ایجاد شده توسط اشغالگران که لباس حاکمیت ملی به تن کرده بود را سرنگون کردند و زمامداران آن حکومت در روز روشن پا به فرار گذاشتند.

اینها همه از دستاوردهای طلایی امارت اسلامی است که تاریخ و نسل های آینده ما تا مدت ها به آن خواهند بالید.

    تلاش های دیپلماتیک امارت اسلامی:

 امارت اسلامی در بخش سیاسی به تمام جهان پیام دوستی داد، کشورهای جهان را به تعامل فراخواند و آشکارا گفت که به شمول دولت آمریکا با تمام دولت‌های جهان به برقراری روابط مثبت تمایل دارد، از تمام کشورها خواست که بخش های سیاسی خود را فعال نگه دارند.

در نتیجه همین تلاش‌ها، «قربان قلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان اعلام کرد که کشورش حاضر است با کابینه سرپرست افغانستان کار کند.

در دیدار اخیر مقامات افغان و ترکمن بر آغاز پروژه تاپی تاکید شد و در زمینه احداث راه آهن هرات - ترکمنستان، جوزجان - ترکمنستان توافق صورت گرفت.

در کنفرانس مسکو، تیم سیاسی «امارت اسلامی» نظر شرکت کنندگان در کنفرانس را به نفع افغانستان تغییر داد و این یکی از بهترین دستاوردها بود. در آن کنفرانس «امیرخان متقی» وزیر خارجه و هیئت همراه وی شرکت کنندگان را ترغیب نمود تا دارایی های بلوکه شده افغانستان آزاد شود، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان سرازیر گردد و با حکومت جدید افغانستان تعامل صورت گیرد که شرکت کنندگان در اجلاس بدون هیچ مخالفتی از این خواسته ها استقبال کردند.

همچنین در حاشیه کنفرانس مسکو با فرستادگان هند و ایران هم دیدارهایی صورت گرفت و در مورد ایجاد روابط حسنه گفت‌وگو شد.

در نتیجه این دیدارها:

تهران تشویق شد تا به شمول روسیه اجلاس مشترک کشورهای همسایه افغانستان را دایر کند، وزیر امور خارجه پاکستان در آن اجلاس گفت، امیدوارم که زمامداران فعلی افغانستان توقعات جامعه جهانی را برآورده سازند، ما به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم و به دنبال یک افغانستان باثبات هستیم.

در نشست تهران، وزیرامورخارجه ترکمنستان صلح و ثبات را حق افغان‌ها دانست، نامبرده از شرکت کنندگان در اجلاس دعوت نمود تا در زمینه احیای مجدد اقتصاد افغانستان کار کنند.

وزیر امور خارجه چین گفت: امیدارم همه ما بتوانیم به ایجاد صلح و آرامش در افغانستان کمک کنیم.

امارت اسلامی روابط حسنه‌ای با چین برقرار کرده و در نتیجه همین روابط، وزیر امورخارجه چین از آمریکا خواست تا تحریم های وضع شده بر افغانستان را لغو کند و مقامات جدید افغانستان را بیش ازاین در محدودیت نگه ندارد. همچنین در نتیجه این روابط، وزیرخارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که 65 میلیون دلار را برای کمک به افغانستان اختصاص داده است.

با هدف روابط دوامدار میان مقامات افغان و چین، کمیسیون تلاش های سیاسی و دیپلماتیک و کمیسیون های تنظیم و تداوم همکاری ها تشکیل شدند.

پس از حاکمیت امارت اسلامی نخستین محموله جلغوزه از طریق خطوط هوایی صادر گردید.

قبل ازاین، تیم سیاسی امارت اسلامی نشست مشترک با آمریکایی‌ها در قطر برگزار کرد و در آن نشست از آمریکایی‌ها خواسته شد تا دارایی‌های افغانستان را آزاد کنند. هیئت امارت اسلامی در اجلاس پاکستان هم شرکت کرد و از جامعه جهانی خواست نظام مشروع افغانستان را به رسمیت بشناسند و از آمریکا بخواهند پول‌های مسدود شده افغانستان که به مردم این کشور تعلق دارد را آزاد کند.

با ازبکستان هم روابط برقرار شد، در روند این روابط، «عزیز کاملوف» وزیرخارجه ازبکستان گفته بود که افغانستان برای منافع شان اهمیت استراتژیک دارد.

هند نیز به عنوان حسن نیت کمک 50 هزار تنی گندم را به امارت اسلامی وعده داد تا از طریق پاکستان به افغانستان منتقل شود، اما سپس روزنامه هندی " ایندیااکسپرس" خبر داد که حکومت هند از پاکستان خواست محموله 50 هزارتنی گندم اهدایی را از طریق این کشور به افغاستان ارسال کند ولی طرف پاکستانی پاسخ مثبت نداد. امیرخان متقی وزیر امور خارجه در سفر خود به پاکستان این مسئله را با عمران خان نخست وزیر این کشور مطرح کرد و عمران خان در مورد انتقال آن به متقی وعده داد.

با ایران نیز در زمینه پروژه های اقتصادی، بازرگانی و توسعه تماس هایی برقرار شد، در این اواخر «حسن کاظمی قمی» فرستاده ویژه ایران برای افغانستان به افغانستان آمد و با وزیران امور خارجه و تجارت گفتگو کرد.

آقای «بهادر امینیان» سفیر ایران در کابل در رابطه با همکاری های مشترک فرهنگی با آقای خیرخواه وزیر فرهنگ کشور دیدار کرد.

    امنیت داخلی:

در زمان حکومت مزدور، امنیت شهری با خطرات بزرگی روبرو شده بود؛ دزدی‌های مسلحانه، گروگانگیری، دزدی‌های ماشین، موتور و تلفن همراه به اوج رسیده بود که با گذشت صد روز (از حاکمیت امارت اسلامی) امنیت شهری به ‌کنترل درآمد.

در این رابطه ارگان های امنیتی اعلام کردند که طی شش ماه 600 تن داعشی و سایر افرادی که‌در جرایم دست داشتند دستگیر شدند، 82 تن آدم‌ربا دستگیر و 12 گروگان از چنگال آدم ربایان ازاد شدند، 208 تن از مجاهدین قلابی از صفوف مجاهدان اخراج، 67 تن سازنده اسناد جعلی دستگیر شدند.

    سیستم دفاعی:

به جای قاتلان یونیفورم پوش حرفه‌ای و اجیر، یک ارتش ملی منظم، باانگیزه و متعهد از فرزندان اصیل ملت و میهن با امکانات اندک برای دفاع و حفاظت از وطن و ملت تشکیل شد، از تمام مرزهای افغانستان توسط یک ارتش اصیل ملی حراست می‌شود.

    آموزش عالی و متوسطه:

آموزش پس از یک وقفه کوتاه آغاز شدو روند آموزش دختران نیز به تدریج ازسر گرفته شد که تا کنون این روند 75 درصد تکمیل شده است.

دانشگاههای خصوصی در تمام ولایت‌ها به روی دانشجویان گشوده شدند، تلاش برای رفع مشکل دانشگاه های دولتی در جریان است که آن هم حل خواهد شد.

    سیستم اداری:

سیستم اداری به همت 500 هزار کارمند دوباره فعال شد، فساد و ارتشا در ادارات ازبین رفت، تمام عواید دولت که قبلا به جیب های شخصی سرازیر می شد اکنون به خزانه دولت واریز می شود.

    آزادی خیابان‌های عمومی در شهرها:

به شمول کابل شهرهای بزرگ افغانستان چهره قلعه جنگی به خود گرفته بودند، زورمندان خیابان‌ها را ضمیمه خانه‌های خود کرده بودند و راه رفت و آمد به روی مردم مسدود شده بود، عبور مرور مردم با مشکل مواجه بود. امارت اسلامی طی صد روز حاکمیت خود تمام موانعی که در طول 20 سال توسط زورمداران ایجاد شده بود را ازبین برد.

    آزادی بیان و دستاوردهای رسانه‌ای:

رسانه های دولتی و شخصی در تمام کشور فعال هستند، برخی از رسانه که تعطیل هستند توسط مالکان‌شان تعطیل شده‌اند.

در حال حاضر آزادی بیان که در افغانستان وجود دارد در اغلب کشورهای همسایه وجود ندارد.

    کار و فعالیت بانوان:

در تمام ادارات که به فعالیت زنان نیاز دارد، بانوان در آنها حضور دارند مانند آموزش و پرورش، دانشگاهها، بهداشت، پلیس و برخی رسانه‌های صوتی و تصویری.

همچنین در خصوص کار و فعالیت زنان در بخش‌های دیگر، بر مکانیسمی کار جریان دارد که حافظ عزت و حیثیت کارمندان زن باشد.

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار