بررسی ملاک رده‌بندی تیم‌ها در مسابقات مختلف باشگاهی و ملی
طرفداران تفاضل‌گل معتقدند این روش باعث می‌شود فوتبال تهاجمی‌تری را در لیگ‌ها و مسابقات مختلف شاهد باشیم و باشگاه‌ها برای بهتر شدن تفاضل‌گل و رسیدن به موفقیت مجبورند تعداد گل‌های خود را بالاتر برده و به این ترتیب هواداران بازی‌های جذاب‌تری را شاهد خواهند بود.
  • ۱۴۰۰-۰۷-۱۰ - ۰۲:۴۰
  • 00
بررسی ملاک رده‌بندی تیم‌ها در مسابقات مختلف باشگاهی و ملی
جذابیت یا حساسیت؟
جذابیت یا حساسیت؟

به گزارش «فرهیختگان»: تعیین قهرمان فصل یا یک تورنمنت با کدام شیوه منطقی‌تر و عادلانه‌تر است؟ آیا تیم‌ها پس از مساوی‌شدن امتیازات‌شان باید براساس تفاضل‌گل رتبه‌بندی شوند یا بازی رودررو؟ هرکدام از این دو روش طرفداران خود را دارد اما ظاهرا قرار است در فصل جدید رقابت‌های لیگ برتر خلیج‌فارس برای نخستین‌بار بازی رودررو ملاک تعیین تیم‌های قهرمان یا سقوط‌کننده قرار گیرد؛ اتفاقی که می‌تواند تغییری مهم در فصل جدید تلقی شود. در بیشتر لیگ‌های دنیا تفاضل‌گل ملاک نخست برای تعیین رتبه تیم‌هایی است که در جدول امتیازات برابری دارند. این روش نخستین‌بار در جام‌جهانی1970 مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن از سال1975 نیز در فوتبال انگلیس ملاک رتبه‌بندی تیم‌ها بود؛ اما مدتی بعد روش دیگری نیز در برخی لیگ‌ها مورد توجه قرار گرفت که آن‌هم بازی رودررو بود که نتیجه دیدارهایی که معمولا به‌صورت رفت‌وبرگشت انجام می‌شود درنهایت مشخص می‌کند کدام تیم رده بهتری در جدول به‌دست آورده است.

طرفداران تفاضل‌گل معتقدند این روش باعث می‌شود فوتبال تهاجمی‌تری را در لیگ‌ها و مسابقات مختلف شاهد باشیم و باشگاه‌ها برای بهتر شدن تفاضل‌گل و رسیدن به موفقیت مجبورند تعداد گل‌های خود را بالاتر برده و به این ترتیب هواداران بازی‌های جذاب‌تری را شاهد خواهند بود اما درسوی دیگر برخی می‌گویند در شیوه محاسبه بازی رودررو دیگر عملکرد تیم‌ها مقابل باشگاه‌های ضعیف ملاک نخواهد بود و تیم‌های مدعی در مسابقه با رقیب اصلی خود مشخص می‌کنند که آیا شایستگی رسیدن به‌عنوان قهرمانی یا قرار گرفتن در رتبه‌ای بهتر را دارند یا خیر. در لیگ‌های معتبر اروپایی سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه از شیوه تفاضل‌گل برای مشخص شدن رتبه تیم‌ها استفاده می‌کنند اما اسپانیا و ایتالیا ملاک خود را بازی رودررو قرار داده‌اند. اسپانیایی‌ها سال‌هاست از این روش استفاده می‌کنند اما در سری Aاز فصل 2006-2005 تصمیم بر این شد که به‌جای تفاضل‌گل، بازی رودررو را ملاک انتخاب تیم‌های برتر قرار دهند که البته رسوایی کالچوپولی در آن بی‌تاثیر نبود. در این دو کشور در لیگ‌های دسته دوم نیز همین قانون اعمال می‌شود و با توجه به اینکه ملاک تصمیم‌گیری در کشورهای مختلف یکسان است تفاوتی بین سطوح مختلف لیگ‌ها برای معیار تیم‌های برتر دیده نمی‌شود. به این ترتیب در لالیگای2 و سری Bنیز بازی رودررو ملاک سقوط و صعود تیم‌هاست. در لیگ قهرمانان اروپا و در مرحله گروهی این رقابت‌ها نیز یوفا ترجیح می‌دهد بازی رودررو را ملاک قرار داده و تیم‌ها در رده‌های اول تا چهارم گروه‌ها قرار دهد و پس از آن نیز تفاضل‌گل در بازی مستقیم، گل‌زده در بازی رودررو مورد توجه قرار می‌گیرد البته از این دوره دیگر گل‌زده در خانه حریف امتیازی برای تیم‌ها محسوب نمی‌شود. فیفا اما در رقابت‌های جام‌جهانی ترجیح داده تفاضل‌گل را برای مشخص‌شدن تیم‌های صعودکننده از گروه‌ها ملاک قرار دهد و به این ترتیب اگر امتیازات، تفاضل‌گل و گل‌زده دو تیم برابر بود آن زمان بازی رودررو را ملاک ارزیابی قرار می‌دهد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰