طرح به خاطر احتمال رد مجدد دیر به صحن مجلس می آید؟
پیگیری‌های «فرهیختگان» از برخی نمایندگان حاکی از آن است که در ماه پیش‌رو طرح شفافیت آرا بار دیگر در صحن علنی مجلس به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد.
  • ۱۴۰۰-۰۶-۲۳ - ۰۰:۴۶
  • 30
طرح به خاطر احتمال رد مجدد دیر به صحن مجلس می آید؟
شفافیت آرا؛ خیلی دور خیلی نزدیک
شفافیت آرا؛ خیلی دور خیلی نزدیک

15  ماه از روزی که نمایندگان مجلس یازدهم با 170امضا طرح شفافیت آرا را تحویل هیات‌رئیسه مجلس داده‌اند می‌گذرد، اما هنوز آرای نمایندگان برای مردم شفاف نیست . طرح شفافیت آرا نخستین‌بار در مجلس دهم مطرح شد، در این دوره مجلس حسینعلی حاجی‌دلیگانی و محمدجواد فتحی دو تن از نمایندگان با آماده‌سازی طرحی به‌نام «طرح الحاق دو تبصره به ماده۱۱۹ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی» برای نخستین‌بار بر شفافیت آرای نمایندگان تاکید کردند.

طرح آماده‌شده مدتی بعد با امضای موافق 160نماینده دراختیار هیات‌رئیسه قرار داده شد. هیات‌رئیسه مجلس دهم نیز شهریور97 یک‌فوریت این طرح را به رای در صحن علنی گذاشت که برخلاف تصور تنها 59نفر از نمایندگان با آن موافقت کردند. به‌عبارت دیگر، از میان 160امضاکننده ابتدایی طرح شفافیت در مجلس دهم 101نفر هنگام بررسی این طرح در صحن علنی نظر خود را تغییر دادند.

رویکرد متضاد و دوگانه نمایندگان مجلس دهم و همچنین عدم تصویب طرح شفافیت در این دوره باعث سرازیرشدن سیل گسترده‌ای از انتقادها به‌سوی آنان از سمت مردم و برخی نخبگان اصولگرایی شد. اصولگرایان که خود منتقد رویکرد نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم بودند اسفند98 با دادن شعار شفافیت آرا در میتینگ‌ها و تبلیغات انتخاباتی خود توانستند با وعده تحقق این طرح اعتماد مردم را جلب کرده و به کرسی‌های سبز بهارستان برسند.

در همین راستا بلافاصله پس از آغاز به‌کار مجلس یازدهم در خرداد99 نمایندگان جدید نیز در همان هفته ابتدایی طرح شفافیت آرا را با حدود 170امضا تحویل هیات‌رئیسه دادند اما 8ماه گذشت تا این طرح به رای نمایندگان در صحن علنی مجلس گذاشته شود. 15بهمن‌ماه 99 شفافیت آرا در قالب طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی به رای گذاشته شد اما این‌بار نیز شفافیت آرا مانند مجلس دهم مورد پذیرش نمایندگان قرار نگرفت.

بعد از این اتفاق فشار افکارعمومی علیه عدم تصویب شفافیت آرا بالا گرفت و همین موضوع باعث شد مجددا این طرح به کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس ارجاع داده شد تا با بررسی دقیق‌تر و برطرف کردن نقصان‌ها، دوباره شفافیت آرا به رای نمایندگان گذاشته شود.

در همین رابطه حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو هیات‌رئیسه مجلس چندی قبل در مصاحبه‌ای اظهار داشت طرح شفافیت آرا توسط کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس نهایی‌شده و آخرین اصلاحات و پیشنهادهای نمایندگان درباره آن اعمال شده است، همچنین پیگیری‌های «فرهیختگان» از برخی نمایندگان حاکی از آن است که در ماه پیش‌رو طرح شفافیت آرا بار دیگر در صحن علنی مجلس به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد؛ به همین منظور با تعدادی از نمایندگان موافق و مخالف شفافیت به گفت‌وگو نشسته‌ایم. متن این گفت‌وگو‌ها در ادامه از نظر شما می‌گذرد.

در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید:

علی بابایی‌کارنامی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: به شفافیتی که الان مطرح است، نظر مثبتی ندارم (لینک)

 

محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: طرح شفافیت به زودی به صحن مجلس بازمی گردد (لینک)

 

علیرضا نظری، نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی: همه نمایندگان مجلس با اصل شفافیت موافقند (لینک)

 

فریدون عباسی، نماینده مردم کازرون و کوه‌چنار در گفت‌وگو با «فرهیختگان» مطرح کرد/شفافیت خوب است اما برای همه دستگاه‌ها (لینک)
مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰