• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۳-۳۰ - ۲۲:۴۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

توصیه‌های همتی به رئیسی

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پیامی خطاب به رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران اعلام کرد: اصلاحات اساسی در نظام‌های مالیاتی و یارانه‌های پنهان باید در دستورکار دولت منتخب قرار گیرد.

توصیه‌های همتی به رئیسی

به گزارش «فرهیختگان»، متن بیانیه عبدالناصر همتی به شرح ذیل است:

به نام خداوند عادل و مهربان

ملت عزیز ایران

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با همهٔ فراز و نشیب‌های آن پایان یافت. از همهٔ رأی‌دهندگان عزیز، بالاخص کسانی که بنده را لایق دانستند، از صمیم قلب تشکر و قدردانی می‌کنم.

انتخابات ریاست‌مهوری در شرایطی پایان یافت که بسیاری از شما هم‌میهنان عزیزم به هر دلیل پای صندوق‌های رای نیامدید یا آرای خود را به عنوان اعتراض به صندوق رای سپردید. من می‌خواستم صدای همه شما غایبان باشم و گرچه گزینهٔ گروهی از شما شدم، اما نتوانستم که پژواک بزرگتری باشم.

من از حضور در انتخابات ناراضی نیستم. این پویش، اگر چه کافی نبود اما لازم بود تا به یادگار در تاریخ بماند که ما تسلیم نشدیم و با ادب و متانت رقابت کردیم. من سعی کردم شرایط بحرانی اقتصاد کشور را تشریح کنم و ضرورت توسعه سریع اقتصادی در این وضعیت رانشان دهم. ایران فرصتی برای سعی و خطا ندارد. جامعه ایران به‌زودی و به‌ سرعت ‌پیر خواهد شد و اگر از این پنجره فرصت دهه پیش رو، استفاده نکند، شاید امکان رسیدن به کشورهای توسعه‌یافته را از دست بدهد. از سوی دیگر، فرصت‌های بین‌المللی و روابط خارجی که به‌ روی کشور گشوده شده با سوءتدبیر در حوزه اقتصاد و دیپلماسی می‌تواند به سادگی از دست برود.

به عنوان اقتصاددانی که به ساختار کشور آشناست می‌گویم؛ اگر اصلاحات ساختاری اقتصادی در این موقعیت که هنوز فرصت‌های خارجی و نیز امکانات جمعیتی برای کشور وجود دارد، صورت نگیرد، اصلاحات در آینده پرهزینه‌تر و شاید حتی ناممکن شود. تعارض منافع گسترده و گروه‌های رانتخوار که اقتصاد و سیاست کشور را به گروگان گرفته‌اند تنها با انجام اصلاحات عمیق و وسیع اقتصادی در کنار شفافیت ملی که دست‌های آلوده را آشکار می‌کند قابل کنار گذاشتن است.

اصلاحات اساسی در نظام مالیاتی و نظام یارانه‌های پنهان باید از روز اول در دستورکار دولت منتخب قرارگیرد. مدیریت دارایی‌های دولت، تفکیک درآمدهای نفتی از بودجه، اصلاح رابطه مالی دولت و بانک مرکزی و مقررات‌زدایی گسترده از مواردی است که اگر در دو سال اول دولت آتی انجام نشود دیگر امکان انجامش بسیار مشکل خواهد بود. من با آگاهی از دلسردی در احزاب و مردم، آمده بودم تا راه اصلاحات اقتصادی را در ایران معرفی کنم و اگر مردم اعتماد کردند، آن را کلید بزنم.

کل حضورم در صحنه، کمتر از سه هفته فعالیت انتخاباتی و بدون حمایت مالی و در رقابتی سخت و نابرابر، بدون بهره‌گیری از هیچ‌گونه رانت و پول ناپاک بوده است. سپاسگزارم از جوانانی که بی‌مزد و منت شبانه‌روز به من کمک کردند و مردم را به رأی دادن ترغیب کردند. همچنین از زنانی که با امید به این پویش نگریستند، متشکرم. من لازم می‌دانم از بزرگانی که به خاطر ایران بهتر از آبرو و اعتبار خود مایه گذاشتند و تلاش کردند که این روزنه بسته نشود، در کمال فروتنی سپاسگزاری کنم. ما به مسئولیت تاریخی خود آنگونه که می‌فهمیدیم، عمل کردیم و با ایران‌دوستانه‌ترین‌ نیت‌ها نا امیدی سعی کردیم، امید بسازیم.

تاریخ نشان خواهد داد که انتخاب ما از آزمون زمان و قضاوت تاریخ سربلند بیرون خواهد آمد. من به همه رای‌دهندگان درود میفرستم و ناراحتی و اعتراض آنان که رای ندادند را درک می‌کنم. از رئیس محترم دولت سیزدهم می‌خواهم خود را وقف اصلاحات اساسی کشور کند و بدور از حاشیه‌ها و با نگاهی همه‌جانبه‌گر اصلاحات را به تعویق نینداخته و بکوشد که رونق به صندوق رای بازگردد، روزنه‌هایی که نگران بودیم که بسته شود گشوده بماند، توسعه‌ٔ اقتصادی ایران احیا شود، شکاف میان حاکمیت و مردم کاهش بیابد، حقوق و آزادی‌های اساسی شهروندان، با همه‌ٔ تکثرشان، صیانت شود و همان‌طور که مقام رهبری همیشه تأکید داشته‌اند از جمهوریت نظام حفاظت شود.

مخالفان رأی دادن باید نشان دهند چگونه راهبرد آنها در رأی ندادن برای ایران و ایرانیان نتایج بهتری از مشارکت دارد و کارآمدتر و مفیدتر است. ما نیز حتما باید تلاش کنیم با نقد و مطالبه‌گری، ملت و دولت منتخب را یاری کنیم. برداشت ما این بود که اگر رأی مردم به ما کافی بود، به سود کشور و اقتصاد و جمهوریت و جامعهٔ ایران می‌شد. اکنون با این که کافی نبود، ولی بی‌شک در برابر وجدان‌ و فرزندان‌مان و نیز آیندگان سرفرازیم که در دشوارترین شرایط و در رقابتی نابرابر، همه تلاشمان را کردیم و اگر قماری هم کردیم قمار بر سر آیندهٔ بهتر برای ایران و زندگی بهتر ده‌ها میلیون هم‌وطنمان بود. به عنوان یک هموطن از شما سپاسگزارم که در کنار امید ایستادید و در حد توان‌تان تلاش کردید.

در پایان، ‌ پیوند خود با شما رأی‌دهندگان عزیز را مغتنم می‌شمارم و تلاش می‌کنم از این سرمایهٔ ارزشمند در جهت کمک به مطالبه و تحقق اهدافی که ذکر کرده بودم استفاده کنم.

خداوند را سپاسگزارم که من را مشمول لطف خود قرارداد که بتوانم از پلشتی‌ها و ناراستی‌ها در چهل سال خدمتم به شما مردم دور باشم و هیچ آرزویی جز سر بلندی و رفاه شما مردم را نداشته باشم. راه صداقت و درستی و پاکی، هرچند باریک و پر سنگلاخ است، ولی آینده از آن درستکاران است.

عبدالناصر همتی

۳۰ خرداد۱۴۰۰

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار