• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۳-۲۳ - ۲۱:۵۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
همتی در شبکه خبر:

وضع بازار بورس را یک ماهه خوب می‌کنم

نامزد انتخابات ریاست‌جموری گفت: در صورتی که رئیس جمهور شوم وضع بازار بورس را در یک ماه بعد از آن، خوب خواهم کرد و برای آن برنامه دارم.

وضع بازار بورس را یک ماهه خوب می‌کنم

به گزارش «فرهیختگان»، عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در شبکه خبر و در پاسخ به این پرسش که «چه توانایی در خودتان دیدید که وارد این میدان شده اید؟» گفت: به خاطر اینکه فکر می‌کنم مسئله مهم اساسی کشورمان الان اقتصاد، معیشت مردم، رشد و رفاه کشور است و شاید بشود گفت که یک فرصت تاریخی است که ما نیاز داریم کشورمان را بسازیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه به خاطر تحریم‌های ظالمانه کشور آسیب جدی دیده است و من فکر می‌کنم با تجاربی که در صحنه اقتصادی داشتم، می‌توانم برای مردم عزیز کارهای بهتری انجام بدهم. فکر می‌کنم الان زمانی است که دیگر اقتصاددانان تعیین کننده باشند؛ برخلاف چند دهه گذشته که معمولا سیاستمداران اقتصاد را طراحی و اداره می‌کردند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اقتصاد ما مسیر خوبی رفته است. ما فرصت زیادی نداریم، من فکر کردم این توانایی را دارم و ایده‌هایی برای درست کردن این شرایط و تغییر ریل اقتصاد کشور دارم.

همتی ادامه داد: اگر مسئولیت اجرایی بگیرم، برنامه‌هایی دارم که انشاءالله بتوانیم بخش مهمی از این معضلاتی را که در واقع، رشد پایین اقتصادی کشور و روند بسیار نامطلوب اقتصادی است، بتوانیم برای مردم کارهای اساسی در صحنه اقتصادی کشور بکنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره انتخاب اعضای کابینه‌اش گفت: روی آن فکر می‌کنیم، من هم با دوستان مشورت می‌کنم. به نظر من هنوز یک مقدار زود است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه را در اردیبهشت ماه ۴۱ درصد و تورم نقطه به نقطه رادر همین ماه را 46.9 درصد اعلام کرد؛ اگر شما رئیس جمهور شوید ۶ ماه یا یکسال بعد چقدر این را کاهش می‌دهید، گفت: اولاً نرخ تورم به دو عامل به طور جدی وابسته است یکی ساختار اقتصادی ماست که تورم زاست، در طول سه دهه گذشته نگاه کنید به طور میانگین ما یک نرخ متوسط ۲۰ درصد تورم داشتیم. این هم برای این است که ما یک مشکل ساختاری داریم این را باید ما حل کنیم.

همتی افزود: به نظر من راه حل دارد و راه حلش هم دقیقاً مشخص است. در واقع رابطه سیاست‌های مالی با سیاست‌های پولی است، مشکل کسری بودجه است و رابطه دولت با بانک مرکزی. این مهمترین اصل است، که باعث شده تا الان این ریشه تورم در کشورمان خشکانده نشود. همواره ما این مشکل را داریم.

وی تصریح کرد: الان ۱۳۹ کشور در دنیا تورمشان را تک رقمی کرده‌اند. ما هنوز نتوانستیم. پس بحث اول این است؛ بحث دوم هم تحریم ها است که به نظر من با توجه به اینکه احتمال برداشته شدنش حتی در این دولت نیز وجود دارد و اگر هم نشود در اولویت‌های دولت بعد خواهد بود؛ لذا آن هم مسیر تورم را تغییر خواهد داد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از دلایل تورم در یکی دو سال گذشته، کاهش درآمدهای نفتی و در واقع ارزی کشور بود که در بودجه ما اثر خود را گذاشت. وقتی بودجه ما کاهش پیدا می‌کند، طبیعی است که آثار تورم می‌آید. یعنی چاره‌ای نیست که بالاخره بودجه را از منابعی تامین می‌کنند که تورم زا است. ما باید هنرمان این باشد که بتوانیم نقدینگی را که در جامعه می‌آید، خنثی کنیم.

همتی تاکید کرد: این دو عامل تعیین کننده است، اگر در مقام اجرا باشم، آن چیزی که برای ۴ سال آینده پیش بینی کردم، تورم ما باید بین ۸ تا ۱۲ درصد باشد و ان شاءالله پایان دوره ۴ ساله، دیگر باید پایدار باشد. مسئله استقلال بانک مرکزی را باید حل کنیم.

وی ادامه داد: من الان رئیس بانک مرکزی نیستم، ولی این قول را می‌دهم اگر مسئولیت اجرایی کشور را به دست بگیرم حتماً استقلال بانک مرکزی را به طور جدی به رسمیت خواهم شناخت.

همتی درباره مقابله با گرانی‌ها نیز گفت: در واقع گرانی یعنی همان تورم، بنابراین باید بین گرانفروشی و گرانی تفکیک قائل شویم. اینکه ما فکر کنیم همه افزایش قیمت‌ها گرانفروشی است، اشتباه است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: یعنی وقتی که انتظارات تورمی در کشور وجود دارد و نرخ ارز به خاطر فشارهای تحریم و فشار حداکثری جهش پیدا کرده است. اینکه شما بتوانید نرخ‌ها را پایین نگه دارید، عملاً یعنی سرکوب قیمت. این در دنیا و ایران نشان داده که هیچ وقت موفق نبوده است.

همتی همچنین، گفت: در صورتی که رئیس‌جمهور شوم، وضع بازار بورس را در یک ماه بعد از آن خوب خواهم کرد و برای آن برنامه دارم.

وی اضافه کرد: ولی نکته دوم اینکه ما مشکل توزیع هم در کنار انتظارات تورم داریم. توزیع ما واقعاً خیلی اشکال دارد، اولاً دولت بیخودی خیلی نقش دارد. اصلا دولت باید از توزیع کالا و تهیه نهاده‌ها و وارد کردن کالاهای مورد نیاز کنار برود.

همتی ادامه داد: اصلا دولت، نباید در امور اقتصادی که مردم می‌توانند انجام بدهند و بخش خصوصی می‌تواند انجام بدهد وارد شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نکته دوم نظارت بر توزیع است، که متاسفانه ما نداشتیم. الان دانه‌های مربوط به نهاده‌های تولید کشاورزی، وقتی وارد می‌شود. سیکلش که از گمرک آغاز می‌شود، تا به دست مصرف کننده برسد، می‌بینید دلار ۴۲۰۰ تومانی را می‌دهند، نهاده، ذرت، کنجاله وارد می‌شود.

همتی افزود: ولی وقتی به مسیر می‌رسد، مرغ کیلویی ۴۰ هزار تومان می‌شود. یعنی حدود 1.6 دلار برای هر کیلو مرغ. در حالی که تمام دنیا قیمت همین است. یعنی 1.6 دلار که ۲۳ هزار تومان در می‌آید.

وی گفت: بنابراین ما مشکلمان در توزیع است. اگر بتوانیم این مشکل را حل کنیم، مشکل گرانفروشی حل خواهد شد. با گرفتن و رفتن و چهار تا مغازه را جریمه کردن، نمی‌شود مشکل را حل کرد. اصل گرانفروشی در سیستم توزیع ما است. مثلا دیدید، شب عید چه اتفاقی افتاد، که میوه کشاورزان را مثلا ۲ هزار تومان می‌خریدند، در بازار ۱۵ هزار تومان شده بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصلا باید تمرکز کنیم، در روستاها، در جاهایی که محصولات کشاورزی ما بدست می‌آید و ببینیم چرا نمی‌توانیم از کشاورزان خرید کنیم.

وی ادامه داد: الان می‌گوییم قیمت تضمینی در حالی که ما از کشاورزان باید خرید تضمینی بکنیم نه قیمت تضمینی. قیمت را باید به روز به کشاورزان بدهیم مشکل آن حل شود، پس بنابراین ما می‌توانیم.

همتی همچنین تصریح کرد: مشکل کشور ما مشکل ساختاری است. این جزو اختیارات و توانایی‌های دولت است. متاسفانه ما در این زمینه عملکرد خوبی نداشتیم. من فکر می‌کنم، اگر این سیستم توزیع حل شود و از تولید به مصرف کننده راهکارهایی برای کوتاه کردن دست واسطه‌ها پیدا کنیم، مطمئن هستم به نفع کشاورزان و به نفع مردم است./ مهر

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند