• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۳-۱۷ - ۰۹:۵۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
آیت‌الله موحدی‌کرمانی:

نامزدهایی که در مناظره توهین کردند، نگران ردصلاحیت‌شان باشند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نامزدهایی که در مناظره انتخاباتی دروغ و تهمت زدند و توهین کردند، از رد صلاحیت‌شان بترسند چراکه شورای نگهبان می‌تواند این کار را انجام دهد و دستش باز است.

نامزدهایی که در مناظره توهین کردند، نگران ردصلاحیت‌شان باشند

به گزارش «فرهیختگان»، آیت‌الله موحدی کرمانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی ضمن انتقاد از روند برگزاری اولین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که روز شنبه از رسانه ملی پخش شد، اظهار داشت: در ابتدا یک نکته راجع به نظر خود در رابطه با زمان کاندیداها عرض می‌کنم؛ به عقیده من زمانی که تعیین کرده بودند خیلی کوتاه بود یعنی فرد هنوز وارد بحث نشده بود، می‌گفتند تمام شد و نامزد انتخابات حرف خود را ناقص و ناتمام بیان می‌کرد.

وی گفت: می‌شد به جای اختصاص دو زمان چهار دقیقه‌ای، ۸ دقیقه به هر نامزد داده می‌شد تا بتوانند در این زمان حرف‌های خود را بزنند و برنامه‌های خود را مطرح کنند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: قضاوت من از مناظره‌ها و آنچه دیدم این است که در مناظره‌ای که گذشت، چند صحنه مشاهده می‌شد. صحنه اولی که در بعضی از نامزدها دیده می‌شد صحنه متانت، سعه صدر، منطق و القای سخن با ادله متقن بدون اهانت به دیگری بود یعنی برنامه‌های خود را مطرح می‌کردند منتها چون وقت کم بود نمی‌توانستند خوب بیان کنند.

موحدی کرمانی با بیان اینکه کسی که خود را برای ریاست جمهوری آماده کرده است باید این متانت را داشته باشد، اضافه کرد: صحنه دوم صحنه‌ای بود که برخی از آقایان دردهای جامعه را بیان می‌کردند و می‌گفتند جامعه چه وضعی دارد و چقدر جامعه از گرانی و سایر مسائل و اینکه ارزش پول پایین آمده، ناراحت است. دردها را فشرده بیان می‌کردند و ریشه دردها را هم می‌گفتند که این مشکلات تقصیر چه کسانی است.

وی تاکید کرد: این افراد معتقد بودند در صورتی که رای بیاورند و رئیس‌جمهور شوند، افرادی که باعث رنج، ناراحتی، بدبختی و گرفتاری مردم شدند باید محاکمه گردند و ممنوع‌الخروج شوند تا مبادا از کشور فرار نکنند. این هم یک صحنه در این مناظره بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: صحنه دیگری هم بود که کاندیدای مورد نظر، اهل استدلال و منطق بود و برنامه‌های خود را مستدل و قوی مطرح می‌کرد. البته همانطور که عرض شد فرصتی برای اینکه خوب مطالب را بیان کنند وجود نداشت و برنامه‌هایشان ناتمام قطع می‌شد اما اهل منطق بودند و سعی می‌کردند به کسی توهین نکنند. تعدادی از آقایان این رویه را در پیش گرفتند.

موحدی کرمانی با بیان اینکه در پیش گرفتن سیر منطقی برای ارائه برنامه‌های کاندیداها رویه‌ای ممدوح بود، گفت: افرادی که به طور مستدل برنامه‌های خود را بیان کردند با رویه‌ای که در پیش گرفتند، هم مردم را آگاه می‌کردند تا ریشه بدبختی‌های موجود را بشناسند و بدانند این بدبختی‌ها از کجا به وجود آمده است تا سعی کنند دیگر عوامل این بدبختی‌ها روی کار نیایند و به بدبختی‌ها اضافه نکنند. اینها مطالب خود را خیلی شفاف و در عین حال متین، موقر و بدون اهانت به کسی بیان می‌کردند.

وی افزود: متاسفانه صحنه دیگری هم وجود داشت که در آن صحنه دروغ، جسارت و اهانت مطرح بود و حقایقی که همه مردم آن را قبول داشتند و دارند را انکار می‌کردند.

امام جمعه موقت تهران گفت: برای مثال شما دیدید وقتی آقای رئیسی روی کار آمدند و متصدی پست قضاوت شدند به جد وارد صحنه شدند و مچ دزدها و گردن کلفت‌ها را گرفتند و همه را به محاکمه کشاندند و اموالی که دزدیده بودند را به بیت‌المال برگرداندند که مصداق روشن آن آقای طبری است که همه او را شناختند.

خطیب نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: وقتی آدمی با این ویژگی‌ها این‌طور موفق بود و کار کرد، موجب شد مردم بارقه امیدی در دلشان به وجود بیاید و بگویند الحمدلله بالاخره دیدیم فردی هست که با دزدها برخورد می‌کند، آنها را می‌گیرد و محاکمه می‌کند.

وی ادامه آقای رئیسی زمانی که تولیت آستان قدس بود، از مبلغ وافر و بسیار زیاد حق التولیه نزدیک به صفر دریافت می‌کرد و اصلاً چیز قابل ذکری از آن را استفاده نمی‌کرد و تمام آن را به فقیران و مستمندان می‌داد.

موحدی کرمانی افزود: حالا تماشا کنید در صحنه‌ای که دیدیم متاسفانه به شخص ایشان اهانت‌های عجیب و غریبی شد. اینکه ایشان فلان است یا تحصیلاتش فلان قدر است؛ دروغ گفتند و به او اهانت و جسارت کردند. فکر می‌کردند با دروغ گفتن و توسل به توهین می‌توانند رأی مردم را از او را بگیرند و به خودشان صادر کنند؟ خیلی این فکر احمقانه است.

وی تصریح کرد: من به آنهایی که این شیوه را پیش گرفتند سفارش می‌کنم، اولاً بین خود و خدا توبه کنند تا خدا آنها را ببخشد. مردم را این‌طور به اشتباه نیاندازند و واقعاً از مردم عذرخواهی کنند. این رفتار بزرگترین خیانت به مردم است که این چنین عملی می‌شود. از خدا بترسند و باور کنند بالاخره قیامتی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینکه دهان خود را باز می‌کنید و حرف می‌زنید، میلیون‌ها آدم دارند می‌شنوند و ممکن است میان آنها آدم‌های ساده لوحی باشد که شنیده‌های خود و دروغ‌های شما را باور کنند. واقعاً باید خجالت کشید.

موحدی کرمانی صحنه اهانت و جسارت به برخی نامزدهای انتخاباتی را دردناک توصیف کرد و گفت: این صحنه خیلی صحنه دردناکی بود. اینها باید بدانند هیچکس از دروغ و تهمت به هیچ جا نرسیده است. چقدر دروغ به خاندان پیامبر نسبت دادند و چقدر به امام حسین (ع) اهانت کردند اما ببینید عظمت امام حسین دنیا را پر کرده است.

وی ادامه داد: شما از دروغ و تهمت به هیچ جا نمی‌رسید و تنها عایدی شما رسوایی خواهد بود. توبه کنید و از مردم عذرخواهی کنید و بترسید وقتی شورای نگهبان این رویه را در شما دید، صلاحیت شما را رد کند. شورای نگهبان می‌تواند این کار را انجام دهد و دستش باز است.

خطیب نماز جمعه تهران ضمن هشدار به نامزدهایی که در روند مذاکره رویه اهانت را در پیش گرفتند، تاکید کرد: بترسید که گرفتار رد صلاحیت خود شوید که در این صورت مبتلا به رسوایی و خواری در دنیا و عذاب الهی در آخرت خواهید شد.

موحدی کرمانی در پایان تاکید کرد: مناظره‌ها باید مودبانه، متین، مستدل، خالی از دروغ و اهانت و جسارت باشد. شماها مدعی هستید که می‌خواهید رای مردم را بگیرید و رئیس‌جمهور شوید. سعی کنید وزن خودتان را حفظ کنید. ان‌شاءالله خداوند همه ما را به راه راست هدایت و از خطرات و انحرافات حفظ کند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار