به گزارش «فرهیختگان»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، تفاهمنامه همکاری مشترک بین صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و اداره کل اقتصاد دانش بنیان و توسعه سرمایه گذاری معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در راستای حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از طرحهای فناورانه با فرآیند جدید به امضا رسید.
براساس این تفاهمنامه این دو نهاد ذیل دانشگاه آزاد اسلامی، در حمایت و گسترش بازار محصولات داناییمحور و دانشبنیان و همچنین ارائه کمکها و خدمات مالی و پشتیبانی به مراکز نوآور و موسسات دانش بنیان، با یکدیگر همکاری خواهند داشت.
هدف اصلی امضای این تفاهم نامه براساس شعار "جهش تولید، مانعزداییها و پشتیبانیها" و برای تعیین وظایف و اختیارات طرفین در راستای تسهیل اجرای ماده 45 قانون برنامه چهارم توسعه مصوب 1383/06/11 و ماده 44 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1394/02/01 است.
اداره کل اقتصاد دانشبنیان و توسعه سرمایهگذاری معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ارزیابی و تشخیص صلاحیت اولیه شرکتها و گروههای مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع فناورانه و نوآورانه را انجام و پس از ارزیابیها، آنها را جهت بهرهمندی از خدمات مالی و تسهیلاتی، به طرف دوم ارجاع خواهد داد.
در این جلسه دکتر وحید ضرغامی قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر شهاب نوروزیان علم مدیرکل اداره اقتصاد دانش بنیان و توسعه سرمایه گذاری و مهندس عسکری غلامزاده مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.
دکتر ضرغامی در این مراسم با بیان اینکه صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در شروع کار خود است، عنوان کرد: در چند ماه آغاز فعالیت صندوق، اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و امیدواریم این صندوق تا شهریور به سرمایه 250 میلیارد تومانی برسد.
همچنین مهندس غلامزاده مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه با تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، ماموریتهای جدیدی تعریف شده است، گفت: تفاهم نامه همکاری مشترک با اداره کل اقتصاد دانشبنیان و توسعه سرمایهگذاری به امضا رسید تا از موازی کاریها جلوگیری شود. بر اساس این تفاهم نامه یک تقسیم کار میان این دو بخش برای بررسی و ارزیابی طرحهای دروندانشگاهی بر مبنای سیاستهای موجود صورت خواهد گرفت و از این به بعد طرحهای نوآورانه تمام گروهها و شرکتها الزما به اداره کل اقتصاد دانش بنیان ارجاع داده شده و با صلاحدید آن اداره کل، طرحها در قالب پوشش مالی قرار خواهند گرفت.
در پایان این نشست دکتر نوروزیان با بیان اینکه فرصت خوبی است تا طرحهای دانشبنیانی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارند، تعیین تکلیف شوند، گفت: بر این اساس فناور به این آگاهی می رسد که از چه طریقی میتواند سرمایه اولیه را به دست آورد.
وی افزود: کمیتههایی در اداره اقتصاد دانش بنیان شکل گرفته تا ارزیابیهای طرحها انجام شود. تلاش ما این است تا ریسک سرمایه گذاری در دانشگاه آزاد اسلامی کمتر شده و همچنین نقش تسیهلگر را به معنای واقعی انجام دهیم.
در پایان نشست، تفاهمنامه مذکور در 7 ماده به امضای طرفین رسید و مفاد مطروحه قابلیت اجرایی پیدا کرد