• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۱-۲۳ - ۰۰:۲۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

تا وقتی مدیران اینها هستند، وضعیت تغییری نمی‌کند

هاشمیان در واکنش به وضعیت موجود و محدودیت‌های اعلام‌شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت گفت: «مگر محدودیت گذاشته‌اند؟ فکر می‌کنم این افراد که نظام بهداشتی و سیاست‌های سال گذشته را چیده‌اند، تجربه کافی نداشتند، وقتی از همان افراد استفاده می‌شود اگر ۴ یا ۵ سال دیگر این کووید وجود داشته باشد به تجربه نهایی نخواهند رسید و وضعیت همین است که هست. چون دید علمی و پایه‌ای ندارند.

تا وقتی مدیران اینها هستند، وضعیت تغییری نمی‌کند

ابوالقاسم رحمانی، روزنامه‌نگار: محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری نکات مهمی در ارتباط با وضعیت بیماران کرونایی، درمان آنها و سیاست‌های وزارت بهداشت خصوصا سیاست‌های داروی نظام بهداشت و درمان کشور داشت و در این رابطه و در پاسخ به این سوال که آینده را چطور ارزیابی می‌کنید به «فرهیختگان» گفت: ما امروزمان را نگاه می‌کنیم و آینده‌نگر نیستیم. برخلاف وزارت بهداشت که آینده‌نگری می‌کند و کارهای اشتباه انجام می‌دهد، ما به امروز نگاه می‌کنیم که الان در برخی مراکز خرید دارو به سمت خرید از ناصر خسرو رفته است، ظاهرا آنجا از برندهای مختلف هم پر شده است. علتش را هم نمی‌دانیم. داروی اکتمرا که برای بیماران کرونایی مورد استفاده قرار می‌گیرد در هفته گذشته با قیمت‌های ۱۵، ۲۶ و ۴۰ میلیون تومان فروش رفته است. علتش را هم نمی‌دانیم، چون این دارو ایرانی‌اش هم موجود است و مقدار زیادی از آن به بازار آزاد آمده است و وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید بگویند که براساس چه مجوزی، وارد شده است، اگر به‌صورت قاچاق وارد می‌شود منبع این قاچاق از کجاست؟ چرا؟ یا مثلا داروی مرک! که دارویی آلمانی است چطور وارد کشور شده است؟ بدتر اینکه به همه مریض‌ها اعلام می‌کنند که این داروها ایرانی‌اش به درد نمی‌خورد و باید خارجی‌اش را بخرید و این مساله خیلی عجیب است. مردم با قیمت‌های هنگفت در بازارهای غیررسمی به‌دنبال این داروها هستند.

وی ادامه داد: ابتدای شیوع کرونا بیماران برای دارو مشکل داشتند، این سری هم همراهان بیمار با دارو مشکل دارند و مشکلات‌شان هم کم نیست و مبالغ بسیار زیادی را بابت دارو در شبکه‌های آزاد می‌دهند، مثلا به داروخانه‌های دولتی می‌روند و آنجا راهنمایی می‌شوند، می‌روند به جاهای دیگر در سطح شهر، آنجا داروها را فراهم می‌کنند. ‌ به نظر شما سیستم نظارتی وزارت بهداشت اگر خواب است و نمی‌تواند نظارت کند و جلوی این فاجعه را بگیرد بهتر نیست تعطیل شود؟ اگر هم توان دارد که بیاید در بیمارستان‌ها ما آنها را راهنمایی می‌کنیم که همراهان مریض هر روز درحال دارو گرفتن هستند و یک بار با اینها بروند و ببینند اوضاع چطور است. ما می‌دانیم که کار دارو یک کار تخصصی است. اینکه به یکباره در کشور یک تیک زده می‌شود و یک دارو به‌صورت میلیونی پیدا می‌شود و سریع تمام می‌شود، شک بنده را به‌عنوان یک کادر درمان نسبت به قدرت مافیای دارو در کشور بسیار بالا برده است.

تا وقتی مدیران اینها هستند، وضعیت تغییری نمی‌کند

هاشمیان در واکنش به وضعیت موجود و محدودیت‌های اعلام‌شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت گفت: «مگر محدودیت گذاشته‌اند؟ فکر می‌کنم این افراد که نظام بهداشتی و سیاست‌های سال گذشته را چیده‌اند، تجربه کافی نداشتند، وقتی از همان افراد استفاده می‌شود اگر ۴ یا ۵ سال دیگر این کووید وجود داشته باشد به تجربه نهایی نخواهند رسید و وضعیت همین است که هست. چون دید علمی و پایه‌ای ندارند، نتیجه‌اش را هم که می‌بینیم، بزرگ‌ترین مشکل تعطیلات این بود که وزارت بهداشت آمد نقشه جعرافیایی کشور را به‌صورت رنگ کمرنگ نشان داد، شب عید اعلام کرد که کل کشور، سفید و زرد است و اگر دوست دارید می‌توانید مسافرت بروید، درواقع فقط مراقب باشید. البته اعلام کردند مسافرت نروید، اما وقتی آن نقشه را نشان دادند، همه هوس مسافرت کردند. چون‌ هیچ جای کشور به جز خوزستان‌ قرمز نبود، بعد همه رفتند مسافرت، تازه وزارت بهداشت اعلام کرد، چرا رفتید؟ ما که اعلام کردیم نروید! خب عزیز من شما که می‌دانید نمی‌توانید این سیستم را کنترل کنید. مثل خیلی از جاهای دنیا که نمی‌توانند کنترل کنند، دیگر نقشه کشور به این پهناوری را نشان نمی‌دهند، این را می‌گذارند بعد از تعطیلات اعلام می‌کنند و مدام می‌گویند، مسافرت نروید خطرناک است. چرا؟ چون خیلی‌ها نمی‌دانند این رنگ زرد یعنی کرونا دارد، بنابراین این اشکال پایه‌ای نشان دادن رنگ‌ها و تغییر آنها که مدام دست‌شان بود و هر روز نشان می‌دادند‌ باعث بروز این وضعیت شد‌. امیدوار هستیم که قوه قضائیه با این مساله برخورد کند. کادر درمان و همراهان بیمارانی که امروز در ‌آی‌سی‌یو تنگی‌نفس دارند، گناهی ندارند که گرفتار اشتباهات همکاران من در وزارت بهداشت شدند. نقش وزارت بهداشت فقط این شده است که مواخذه کند که چرا ما نقشه زرد نشان دادیم، شما مسافرت رفتید، این شده کل کار و کارهای ناشیانه‌ دیگری که درحال انجام است، ازجمله مساله درمانی است که گفتم.

هاشمیان ادامه داد: سال گذشته داروهای فاویپیراویر و رمدسیویر باعث مواخذه می‌شد که این داروها نباید مورد استفاده قرار بگیرد و امسال باعث تشویق وزارتخانه است که ما امسال کارهای بزرگی کردیم و این دو دارو را در سبد مردم گذاشتیم و اصلا هم معلوم نیست که چقدر درست است! مگر می‌شود یک بار بگویید و توبیخ کنید که این دارو نباید باشد و به درد نمی‌خورد و سال بعد بگویید که ما افتخارمان این است که این دارو را تولید ملی کردیم. آن هم در کجا؟ در مراکز محدود. مثلا داروی فاویپیراویر دارویی است که در ابتدای بیماری، به درد می‌خورد، نه روزهای نهم و دهم که مریض به مشکل خورد، یعنی در دستورالعمل علمی‌شان این‌طور آمده اما اینجا در دسترس نیست که بیمار به‌راحتی تهیه و استفاده کند. واکسیناسیون هم به همان روش لاک‌پشتی اجرا می‌شود ولی به‌هر‌حال امیدواریم که داروسازی برکت و رازی به‌صورت میلیونی به تولید برسند و مردم واکسینه شوند، فکر می‌کنم در خرداد و اوایل تابستان واکسیناسیون عمومی برای همه شروع شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

روابط‌عمومیزه شدن؛ بلای جان رسانه‌ها؛

مدیر رسانه پادوی سیاسی نیست

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار