• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۱-۱۴ - ۱۰:۴۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 0
مهدی فرجی، تهیه‌کننده «نون. خ3» در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

سری چهارم نون.خ را هم می‌سازیم

به‌صورت قطعی نمی‌گویم برای نوروز 1401، ولی فصل4 «نون.خ» تولید خواهد شد. ممکن است همین امسال فیلمبرداری را شروع کنیم و این احتمال هم وجود دارد که به سال بعد هم بکشد.

سری چهارم نون.خ را هم می‌سازیم

هر فعالیتی در شرایط کرونایی سخت و پرریسک است؛ حالا اگر ساخت سریال باشد و آن‌هم با شخصیت‌های متعدد که دشواری‌اش به‌مراتب بیشتر است. مهدی فرجی که سال گذشته تهیه‌کنندگی سریال ناموفق «صفر بیست‌ویک» از شبکه سه را برعهده داشت حالا با سری سوم نون.خ همچنان در مدار موفقیت قرار گرفته است. با او درباره کار کردن در شرایط کرونایی و همچنان ساخت سری جدید و میزان استقبال از این سریال و تغییرات بازیگران همکلام شدیم.

باتوجه به اینکه قسمت‌های پایانی نون.خ3 در حال پخش است، آماری از تعداد بینندگان و میزان رضایت مخاطبان از این سریال دارید؟

براساس آخرین آماری که ازسوی سازمان به دست ما رسیده از میزان رضایت مخاطبان سریال «نون.خ»، 79.6 درصد سریال را دیدند و احتمالا نظرسنجی نهایی هم در هفته جاری انجام خواهد شد، اما می‌توان پیش‌بینی کرد که حداقل 80 درصد بیننده داشته است. بازخوردهایی که داشتیم نشان از رضایت مردم و کارشناسان و منتقدان داشت. از واکنش‌ها در صفحات مجازی هم می‌توان این‌گونه استنباط کرد که این قسمت به‌نسبت قسمت‌های اول و دوم این سریال بهتر دیده شده است.

 از اوایل مهرماه سال گذشته تولید سریال را شروع کردید؛ یعنی در روزها و سالی که کشور در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا قرار داشت. کمی درمورد روند تولید سریال در این شرایط بگویید.

واقعیت این است که در یک دوره پنج‌ماهه ضبط این سریال، تمام سکانس‌های ما پرجمعیت است و تقریبا می‌شود گفت سکانس‌های زیر پنج‌نفره این سریال به تعداد انگشتان دو دست بود. عموما سکانس‌ها بالای 15 تا 20 بازیگر دارد. تولید سریال در شرایط کرونایی جدای از هزینه‌های زیادی که تحمیل می‌کرد، شرایط متفاوتی را به‌جهت شکل تولید داشت. برای همین تلاش کردیم پروتکل‌های بهداشتی را سر صحنه با جدیت رعایت کنیم. هر روز یک پزشک سر صحنه حضور داشت و همه‌چیز را چک می‌کرد و به‌محض اینکه احساس می‌کردیم فردی شرایط عادی ندارد، به او مرخصی می‌دادیم و خوشبختانه به همین دلیل بود که در تمام دوره فیلمبرداری یک نفر هم کرونا نگرفت.

  اکثر سکانس‌های نون.خ بیرونی بود. آیا اتخاذ چنین تصمیمی به‌دلیل شیوع ویروس کرونا بود؟

قبول دارم که بیشتر سکانس‌ها بیرونی است، اما این ربطی به شیوع ویروس کرونا ندارد. واقعیتش این است که شرایط فیلمنامه باعث چنین شکل ساختی از سریال شده است. اگر فصل‌های قبلی نون.خ را هم دیده باشید متوجه می‌شوید که صحنه‌های داخلی زیاد نداریم. سعید آقاخانی به‌عنوان کارگردان معتقد است صحنه‌های داخلی جذابیت صحنه‌های بیرونی و جغرافیا را ندارد. ضمن اینکه جمعیت سکانس‌های ما زیاد بود و در سکانس داخلی جا نمی‌شدند. بنابراین عموما صحنه‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شد که امکان حضور 15 تا 20 بازیگر فراهم باشد.

دیالوگ‌هایی در سریال گنجانده شده بود که باتوجه به شرایط روز، کنایه‌ها و طنازی‌های خاصی داشت. بازخوردها درمورد این قسمت‌های سریال چگونه بود و آیا کسی نسبت‌به آن اعتراض و گلایه‌ای نداشت؟

بازخورد منفی در این مورد نداشتیم. ظاهر امر نشان می‌دهد خوشبختانه تحمل مسئولان بالاتر رفته است و موردی نداشتیم که کسی نسبت‌به آن اعتراضی داشته باشد. در سریال، هم درمورد رای الکترال انتخابات آمریکا داشتیم و هم به مسائل اقتصادی و اجتماعی روز اشاره شد. در متن سریال سعی کردیم نسبت‌به فضای گرانی و معیشت چندسال اخیر مردم بی‌تفاوت نباشیم و مثلا جمله معروف یک کیلو تخم‌مرغ از یک کیلو مرغ بالاتر رفته است را در سریال داشتیم تا شرایط بیکاری و کنایه‌های ورزشی متناسب با شرایط روز. خوشبختانه انتقاد نداشتیم و مردم هم در شبکه‌های اجتماعی از سریال راضی بودند.

 کاراکترها هم محبوب‌تر شدند و انگار بیشتر دیده شدند.

خوشبختانه کاراکترها برای مردم جذاب شدند که با اقبال خوبی همراه شده است و می‌تواند نویدبخش این باشد که فصل4 بهتری داشته باشیم.

 پس می‌توان امید داشت که نوروز 1401 سریال نون.خ برای پخش آماده می‌شود؟

به‌صورت قطعی نمی‌گویم برای نوروز 1401، ولی فصل4 «نون.خ» تولید خواهد شد. ممکن است همین امسال فیلمبرداری را شروع کنیم و این احتمال هم وجود دارد که به سال بعد هم بکشد.

 برخی می‌گویند حالا که نون.خ در اوج محبوبیت هست، بهتر است ادامه آن ساخته نشود تا به تکرار نیفتد. شما با این نظر موافقید؟

من فکر می‌کنم مادامی که می‌توانیم فیلمنامه خوب داشته باشیم و قصه جذابی را برای مخاطبان تلویزیون تعریف کنیم می‌تواند سریال ادامه داشته باشد. باید توجه داشته باشیم که شخصیت کمدی به قصه جذابیت هم اضافه می‌کند و معتقدم این فصل سریال شخصیت‌های کمدی بین مردم محبوب شدند و می‌تواند سریال در فصل‌های بعدی ادامه پیدا کند. همچنین آقای وفایی نویسنده سریال به یک پختگی رسیده است و قصه‌های جذاب‌تری در ذهنش وجود دارد و هرکدام از این قصه‌ها می‌تواند بستر خوبی برای روایت باشد. همان‌طور که در همین فصل3 نون.خ دیدیم که چند قصه جذاب به‌صورت موازی در سریال گنجانده شده بود، قصه‌هایی ازجمله گم شدن داماد و ماجرای معدن و حتی خواستگاری نورالدین که همه این قصه‌ها جذابیت سریال را بیشتر می‌کرد.

  با آقای عبدی سر مسائل مالی توافق نکرده بودید؟

نه. آقای اکبر عبدی عمل قلب باز کردند و گرفتار بیماری کرونا شدند و اتفاقا با ایشان هم قرارداد بستیم و اصلا مشکل مالی با ایشان نداشتیم.

 نقش‌شان کدام کاراکتر بود؟

قرار بود جای بهادر بازی کنند که درحال حاضر یدالله شادمانی این نقش را بازی می‌کند. حالا امیدواریم در فصل دیگری و در کار دیگری توفیق همکاری با آقای عبدی فراهم شود. دلم می‌خواهد در انتها از مدیران تلویزیون و سیمافیلم و بچه‌های گروه خودمان تشکر کنم که نهایت همکاری را کردند. 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار