• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۱۰-۱۰ - ۱۳:۳۶
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
وزیر تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان:

دانشگاه آزاد واحد کابل نقطه عطف همکاری‌های آموزشی ایران و افغانستان است

دکتر عباس بصیر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل را نقطه عطف همکاری‌های آموزشی ایران و افغانستان دانست.

دانشگاه آزاد واحد کابل نقطه عطف همکاری‌های آموزشی ایران و افغانستان است

  به گزارش «فرهیختگان»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان در اولین کنفرانس مجازی دانشگاه‌های منتخب کشور افغانستان و دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدای حمله تروریستی دانشگاه کابل و شهادت شهید فخری‌زاده، گفت: بسیار خرسندم که امروز در جلسه با یکی از بزرگترین دانشگاه‌های جهان حضور دارم. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران، تأثیرات ژرفی در پیشرفت های علمی و پژوهشی این کشور داشته است.

دکتر بصیر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند الگوی خوبی برای افغانستان باشد، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی نقش بزرگی در توسعه علمی و فرهنگی داشته و از ابتکار عمل دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این کنفرانس با هدف تجدید حیات فرهنگ و تمدن اسلامی و گسترش علم در دو کشور دوست، برادر و هم‌کیش ایران و افغانستان، تشکر و قدردانی می کنم.

وی خاطرنشان کرد: دوستی و مودت دو کشور ایران و افغانستان به درازای تمدن با ریشه این دو کشور است. در حال حاضر بیش از دو میلیون مهاجر افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند و از امکانات این کشور بهره‌مند هستند. این فرصت، ظرفیت کلانی را برای افغانستان در عرصه‌های مختلف ایجاد کرده است.

وزیر تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان با اشاره به فعالیت شعبه بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل نقطه عطف همکاری‌های آموزشی ایران و افغانستان است و در تربیت رؤسای تخصصی افغانستان، نقش خوبی ایفا کرده است.

دکتر بصیر ادامه داد: تعداد رشته‌های ارائه ‌شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل محدود است و باید تلاش کرد از ظرفیت های این دانشگاه استفاده بهینه و بهره بیشتری برد. این موضوع شامل بالا بردن ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحل کابل، ارائه رشته‌های مختلف و تحقیق و پژوهش در عرصه‌های مختلف است که می‌توانیم همکاری‌های مشترکی در این زمینه‌ها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ارتقای کیفیت آموزش عالی افغانستان از محورهای اساسی همکاری ما با دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: موضوع ارتقای کیفیت آموزش عالی می‌تواند در کنار دیگر موضوعات آموزشی و پژوهشی پیگیری شود. باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی نمونه خوبی برای افغانستان است و ما می‌توانیم در حوزه نانوتکنولوژی، بایوتکنولوژی، راه‌اندازی پارک علم و فناوری و دیگر حوزه‌های علمی، از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنیم.

وزیر تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان با بیان اینکه دانشگاه‌های افغانستان می‌توانند از تجربیات ارزنده دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند، اظهار داشت: دانشگاه های افغانستان و دانشگاه آزاد اسلامی با انجام تحقیقات علمی مشترک، فراهم آوردن تسهیلات برای پژوهش‌های علمی و... می‌توانند در عرصه‌های مختلف همکاری‌های سازنده داشته باشند.

دکتر بصیر در پایان خاطرنشان کرد: مؤسسات آموزش عالی افغانستان گام‌های بلندی در راستای افزایش ظرفیت جذب و ارتقای کیفیت آموزش برداشته‌اند. همکاری‌های علمی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و افغانستان، می تواند در مسیر توسعه علمی مهم بوده و به پیشرفت دو کشور کمک کند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

علی خطیبی، معاون اداری مالی وزارت علوم:

استقلال مالی دانشگاه‌ها محقق شود

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار