به گزارش «فرهیختگان» بالاخره بعد از مدتها بلاتکلیفی قرار است 7 مردادماه انتخابات داخلی برای معرفی رئیس و نایبرئیس کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک برگزار شود تا شاید دوباره این کمیسیون بتواند فعالیت خود را از سر بگیرد؛ کمیسیونی که طی سالهای اخیر حاشیه کم نداشته و حالا مدتی است فعالیتی هم ندارد.
تشکیل کمیسیون ورزشکاران در آبان 96
کمیسیون ورزشکاران در زمانهای مختلف فعالیتهایی هرچند موقت داشته، اما با فعالیتهای کمیسیونهای مختلف، این کمیسیون نیز با برگزاری انتخابات و مشخص شدن 15 عضو، کارش را آبان سال 96 آغاز کرد. درهمان زمان طبق توافقات داخلی قرار شد یک نفر از اعضا بهعنوان رئیس و فرد دیگری بهعنوان نماینده ورزشکاران و عضو هیات اجرایی معرفی شود. براین اساس حمید سوریان با بیشترین رای اعضا رئیس کمیسیون شد و هادی ساعی نیز به هیات اجرایی راه پیدا کرد.
کمیسیون چه زمانی دچار حاشیه شد؟
یکسال بعد از تشکیل این کمیسیون، حمید سوریان از سمت خود کنارهگیری کرد تا آرش میراسماعیلی بهعنوان رئیس امور کار را در دست گیرد و درهمان زمان بود که کمکم حاشیههای این کمیسیون آغاز شد. هیچنظمی در برگزاری جلسات کمیسیون وجود نداشت و با غیبت برخی ورزشکاران و کنارهگیری برخی دیگر، کمکم زمزمههای انحلال کمیسیون بهگوش رسید. اوج حاشیههای این کمیسیون زمانی بود که تعداد زیادی از اعضا با ارسال نامهای به سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک استعفای خود را مطرح کردند، هرچند این استعفا مورد قبول قرار نگرفت.
اصلاح آییننامه راهی برای دمیدن جان دوباره
بعد از گذشت مدتی و با توجه به پایان دوره یکساله میراسماعیلی بهعنوان رئیس، اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک تصمیم به اصلاح آییننامه گرفتند، بلکه بتوانند با برخی تغییرات و اصلاحات جان دوبارهای به این کمیسیون بدهند که یکی از معتبرترین کمیسیونهای کمیته بینالمللی المپیک (IOC) محسوب میشود.
خرداد امسال بود که نشست هیات اجرایی با همین محوریت برگزار و درنهایت تغییراتی اعمال شد، به این صورت که مدت ریاست به دوسال افزایش پیدا کرد و قرار شد با انتخاب رئیس دوعضو دیگر به کمیسیون اضافه شوند. درنهایت هفتهگذشته کمیته ملی المپیک اعلام کرد انتخابات ریاست و نایبرئیس 7 مرداد برگزار میشود تا این امیدواری بهوجود بیاید که قرار است کمیسیون ورزشکاران جان دوبارهای بگیرد.
گزینههای ریاست چه کسانی هستند؟
ا توجه به اینکه چند روز به برگزاری انتخابات باقی مانده، صحبتهایی درخصوص گزینههای ریاست اسامی نفرات مختلفی بهگوش میرسد که میتوان به آرش میراسماعیلی، هادی ساعی، زهرا نعمتی و سعید حسنیپور اشاره کرد. البته میراسماعیلی که خود مدتی ریاست این کمیسیون را برعهده داشت با توجه به انتخابش بهعنوان رئیس فدراسیون جودو و حاشیههایی که این رشته بهخاطر تعلیق با آن روبهرو بود، فرصت چندانی را برای حضور در کمیسیون نداشت، بههمین دلیل این احتمال هم وجود دارد که وی برای این دوره نامزد نشود.
ساعی یکی از گزینههای جدی برای ریاست است، اما با توجه به توافقات داخلی صورتگرفته برای انتخاب دو فرد جدا در هیات اجرایی و ریاست کمیسیون ورزشکاران باید دید نظر اعضای کمیسیون چه خواهد بود؟
سعید حسنیپور ملیپوش کاراته ایران در این مدت نایبرئیس کمیسیون بوده و یکی از گزینهها برای ریاست است.
زهرا نعمتی بانوی کماندار کشورمان هم یکی از گزینههاست و باتوجه به وجهه جهانی میتواند یکی از بهترین گزینهها باشد. وی در بازیهای المپیک ریو پرچمدار کاروان ایران بود و چهرهای است که در فدراسیون جهانی، کمیته بینالمللی پارالمپیک و کمیته بینالمللی المپیک بارها مورد توجه مدیران جهانی قرار گرفته است. با توجه به این شرایط بهنظر میرسد او هم میتواند گزینه جدی برای ریاست باشد.
کمیسیون ورزشکاران در ایران با این هدف تشکیل شد تا ورزشکاران بتوانند تمام درخواستها و دغدغهها را به گوش مسئولان ورزش کشور برسانند، اما برخی حواشی مانع از فعالیت این کمیسیون شد. این انتظار وجود دارد که با انتخاب رئیس جدید فعالیتها ازسر گرفته شود و ما شاهد برنامههای خوب این کمیسیون با حضور المپینها و نخبههای ورزشی کشور باشیم.
* نویسنده: بهاره محمدی، روزنامهنگار