به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، نشریه خط حزبالله در شماره جدید بخشی از جزئیات فتنه سال ۸۸ را بازگو کرد.حادثـه فتنـه سال ۸۸ علیرغـم اینکـه یکـی از مقاطـع اسـتثنائی و حـاوی نـکات متعـدد درسآمـوز در تاریـخ انقـلاب اسـلامی اسـت؛ امـا هنـوز پـر از رویدادهـا و حـوادث کمتـر شـنیده شـده اسـت. رهبـر انقلاب در زمـان وقـوع ایـن حادثـه، مجموعـهای اقدامـات متعـددی انجـام دادهانـد کـه بسـیاری از آنهـا در رسـانهها منعکـس نشـده اسـت. بـه همیـن علـت، نشـریه خـط حـزبالله بـه مناسـبت فرارسـیدن سـالگرد حماسـه نهـم دی برخـی از ایـن رویدادهـا و مواضـع را از کتـاب «فتنـه تغلـب» مـرور میکنـد.
1- مطالبه رهبر انقلاب از نامزدها قبل و بعد از انتخابات ۱۳۸۸
به گفته برخی از مسئولان دفتر و نزدیکان رهبر انقلاب، ایشان بارها برای گردانندگان حوادث پس از انتخابات پیغام صریح دادند که مرزتان را با بیگانگان مشخص کنید. علاوه بر اینکه، رهبر انقلاب پیش از انتخابات از آقای موسوی خواسته بودند مراقب گفتار و رفتارش باشــد که دشمنان ملت از آن سوءاستفاده نکنند؛ در همان ســاعات اول پایان انتخابات نیز به او پیغام خصوصی دادند که این را شــما دارید شروع میکنید، اما نمیتوانید تا آخر کنترل کنید؛ میآیند دیگران سوءاستفاده میکنند. همچنین در ملاقات روز یکشنبه ۲۴ خرداد با یادآوری هشــدار فوق، از او می پرسند چرا در برابر سوءاستفاده دشمن موضع نمیگیرید؟
2- مرکزیت خارجی و استفاده از عوامل داخلی
در یکــی از روزهایی که فتنــه همچنان ادامه داشــت، جلســهای با حضور ســران قوا و برخی دیگر از مسئولان مرتبط با موضوع، در حضور رهبر انقلاب تشکیل میشود. در این جلسه یکی از حاضران در جلسه که مواضع مناسبی نیز در آن ایام نداشت، از دو حزب و سازمان ساختارشکن و منحل شده نام می برد و میگوید: اینها مرکزیت حوادث پس از انتخابات هســتند؛ اگر با اینها برخورد شود قضیه تمام میشود. رهبر انقلاب در پاسخ تأکید میکنند اینطور نیســت که مرکزیت جریان مقابله با نظام، این دو حزب و ســازمان باشــند؛ اینها حداکثر میتوانند پیاده نظام آن مرکزیت باشند؛ طراحی، خیلی ریشهدارتر از این بحثها است؛ بخش عمده این مرکزیت در خارج از کشور است؛ این مرکزیت توانســت حرفهای خــود را از زبان بعضی چهرهها بزند، از زبان آقای ...، از زبان آقای ...، و تا حدودی از زبان آقای ...؛ این افراد و مجامعشان بلندگوی مرکزیت فوق شدند. اگر این افراد و گروهها داخل کار نبودند مسائل تا این حد گسترش پیدا نمیکرد.
3- حق ندارید مخالف بگویید
در شرایطی که بزرگترین دروغ تاریخ انقلاب به نام تقلب مطرح شــده بود و فتنهای خانمانسوز بخشی از جامعه و کشور را در بر گرفته و همه حساسیتها متمرکز بر نفی فتنهگریها بود، یکی از روزنامه ها علیه فتنهگران تیتری را میزند که از خونخواهــی از فتنهگران خبر میداد. هر چند این تیتر برخی از افراد را خوشحال کرده بود، لیکن در فردای همان روز، رهبرانقلاب با اشاره به نادرست بودن این کارها تأکید میکنند شما باید مسائل را برای مردم تبیین کنید؛ دقیق حرف بزنید. نیازی نیســت که اغراق شود و حرفهای دروغ زده شود؛ این کارها بیبرکتی میآورد.
4- سؤال بیپاسخ رهبر انقلاب از یکی از چهرههای مشهور
در همان روزهای نخســت برافروخته شــدن آتش فتنه، یکی از افراد مشــهور نامهای به رهبر انقلاب مینویسد و ادعاهایی را مطرح میکند از ســنخ آنچه کم و بیش همان فرد و دوستانش در جامعه منتشــر کرده بودند. رهبر انقلاب برای نویسنده پیام میدهند و از جمله او را در برابر این پرســش قرار میدهند که مگر نمیگویید راهپیمایی ۲۵ خرداد راهپیمایی سکوت بود؛ چرا حمله به بسیج برای تصرف آن و دستیابی به اسلحههای موجود در پایگاه را محکوم نکردید؟ چرا وقتی حمایت مقامات آمریکایی و صهیونیستی را دیدید، از آنها اعلام بیزاری نکردید؟ اگر فقط همین دو پرســش رهبری انقلاب را پاسخ میدادند، برادریشان را با انقلاب و مردم ثابت کرده بودند.
5- بیتوجهی به دستور رهبر انقلاب و فاجعه کهریزک
به گفته یکی از معاونین دبیر وقت شورایعالی امنیت ملی، قبل از حادثه کهریزک گزارشی به رهبر انقلاب میدهند که وضع آنجا نامناسب است؛ ایشان دستور بررسی میدهند. این دستور، به دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی و قوهقضائیه برای پیگیری ارجاع میشود. آقای مرتضوی دادستان وقت تهران مدعی میشود که ما بررسی کردیم، اینطوری نبوده است؛ ولی بعدها کمیتهای که آقای وحیدی وزیر اسبق دفاع هم عضوش بوده، پس از بررسی موضوع اعلام میکنند وضعیت کهریزک نامناسب است. با این سابقه، پس از انتقال برخی از بازداشتشدگان تظاهرات ۱۸ تیر ۸۸ به کهریزک، وقتی آقا از موضوع مطلع میشوند، بلافاصله از طریق آقای حجازی به آقای جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی پیغام میدهند: شنیدم عدهای در آنجا هستند، بگویید ولو اینکه جای دیگر هم برای نگهداری ندارند، همه را آزاد کنند.
6- آقای موسوی قبول کرده بود که راه، راه قانونی است اما ...
در جلسه ای که رهبر انقلاب با اعضای ستادهای انتخاباتی چهار نامزد انتخابات داشتند از توافی که میرحسین موسوی داشته اند خبر دادند: من به آقای مهندس موسوی هم گفتم؛ ایشان هم قبول کرد از من که راه، راه قانونی اســت؛ از همان طریق قانونی مشی کنند، من هم قرص و محکم پشتش میایستم. شما بدانید من با آقایان شــورای نگهبان و با آقایان وزارت کشور رودربایستی ندارم؛ میایستم پایش تا اینکه این قضیه حل بشــود.« البته مهندس موسوی هیچگاه به قولی که در این جلسه داده بود عمل نکرد.
7- ماجرای موضع نگرفتن یکی از مسئولان سابق کشور
مذاکراتی با یکی از مسببان حوادث پس از انتخابات و از مسئولان سابق کشــور صورت گرفته بود تا نامبرده پشت ســر آرمانهای ملت بایســتد؛ او ابتدا این عذر را بازگو میکند که خود و دوســتانش به گفتار و رفتار آقای احمدینژاد همچنــان معترضند و نمیخواهند چنین تصور شود که اعتراضهای خود را پس گرفتهاند.گفته میشود شما میتوانید هر نظری در مورد عملکرد دولت داشته باشــید و آن را در هر زمان و به هر نحو که الزم میدانید اعلام کنید؛ مطالبه اصلی از شــما این است که به شعارهای قانونگراییتان ملتزم باشید، از دخالتهای بیگانگان و تشــنجآفرینیها اعلام تبری کنید و به اردوکشیهای خیابانی پایان دهید. ابتدا این خواسته پذیرفته میشــود و حتی او متنی را هم تهیه میکند اما به دلایل نامعلوم هیچگاه حاضر به انتشــار آن نمیشود.