• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۰۹-۲۴ - ۰۹:۴۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
انتقاد شدید هافبک آرسنال از دولت چین و موضع عجیب باشگاه

اوزیل: مسلمانان سکوت نکنند

اوزیل روز جمعه در صفحه شخصی خود از سایر مسلمانان خواست تا نسبت به اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر در چین رخ داده سکوت نکرده و واکنش مناسبی نسبت به این جنایت‌ها داشته باشند.

اوزیل: مسلمانان سکوت نکنند

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، مسوت اوزیل، ستاره آلمانی آرسنال در پستی اینستاگرامی علیه رفتار دولت چین نسبت به مسلمانان اویغور در این کشور موضع‌گیری کرد و از مسلمانان دنیا خواست تا در مقابل جنایت‌هایی که نسبت به این افراد انجام می‌شود بی‌تفاوت نبوده و سکوت نکنند. در مقابل باشگاه آرسنال نیز به سرعت نسبت به این پست هافبک خود واکنش نشان داد و آن را موضع شخصی اوزیل دانست تا به نوعی حساب خود را از او جدا کند.

بی‌تفاوتی آرسنال

اوزیل روز جمعه در صفحه شخصی خود از سایر مسلمانان خواست تا نسبت به اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر در چین رخ داده سکوت نکرده و واکنش مناسبی نسبت به این جنایت‌ها داشته باشند. در بخشی از پست این هافبک آلمانی آمده است: «در چین قرآن‌ها را می‌سوزانند، مسجد‌ها را تعطیل کرده‌اند و مدارس و مراکز آموزشی مسلمانان نیز ممنوع شده است. علمای دینی یکی پس از دیگری کشته می‌شوند و با وجود تمام این اتفاقات مسلمانان جهان ساکت هستند.»

پس از انتشار این پست، اعتراضاتی نسبت به این بازیکن و همچنین باشگاه آرسنال صورت گرفت که باشگاه به سرعت دست به کار شد و با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که موضع این بازیکن ربطی به سیاست‌های باشگاه ندارد و این نظر شخصی وی بوده است. جهان مدت‌هاست نسبت به ظلمی که نسبت به مسلمانان اویغور صورت می‌گیرید بی‌تفاوت بوده و چینی‌ها نیز به‌شدت با مردم مسلمان این منطقه که در شمال‌غربی سین‌کیانگ زندگی می‌کنند به مقابله برخاسته اند.این اقدام آرسنالی‌ها بیشتر به دلیل سرمایه‌گذاری‌ها و مراودات اقتصادی است که این باشگاه در چین دارد و مدیران باشگاه دوست ندارند آسیبی به وجهه باشگاه در این کشور وارد شود. توپچی‌ها و اکثر تیم‌های بزرگ انگلیسی به چین به چشم یکی از منابع درآمدهای خود نگاه می‌کنند و این باشگاه حتی در این کشور رستوران‌های زنجیره‌ای دارد. در سال‌های اخیر تیم‌های انگلیسی بارها اردوهای پیش‌فصل خود را در کشورهای شرق آسیا و به‌خصوص چین برگزار کرده‌اند تا از این طریق درآمدزایی خوبی از هواداران‌شان در این کشورها داشته باشند.

آرسنالی‌ها در ویبو که یکی از شبکه‌های اجتماعی در چین است بیانیه‌ای را منتشر کردند تا مانع از رویارویی خود با دولت این کشور شوند. در این بیانیه آمده است: «با توجه به مطالبی که مسوت اوزیل در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است، باشگاه آرسنال موضع‌گیری رسمی خود را در این زمینه اعلام می‌کند. تمام مطالب منتشر شده از سوی اوزیل موضع شخصی این بازیکن بوده و آرسنال به‌عنوان یک باشگاه ورزشی همیشه تلاش کرده تا از مسائل سیاسی دور بماند.»

حمایت از اردوغان

براساس گزارش‌هایی که از چین منتشر شده، حدود 10 میلیون نفر در سین‌کیانگ زندگی می‌کنند که بالغ بر یک میلیون نفر از آنها از سوی دولت در اردوگاه‌هایی محصور و تحت مراقبت‌های شدید امنیتی هستند. حتی گزارش شده که چینی‌ها کودکان را از والدین خود جدا کرده و مشغول آموزش آنها هستند تا تحولی ایدئولوژیک در مردم این منطقه ایجاد کرده و وابستگی‌های مذهبی آنها را از بین ببرند. همین اتفاقات باعث شده اوزیل که ترک‌تبار و از خانواده‌ای مسلمان است نسبت به این اتفاقات واکنشی تند نشان دهد. البته این نخستین بار نیست که هافبک آلمانی توپچی‌ها درگیر مسائل سیاسی شده و انتقادهایی را در این زمینه متحمل شده است.

حمایت او از رجب‌طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در انتخابات و همچنین عکسی که در کنار او گرفت، انتقادهای زیادی را به دنبال داشت. البته اوزیل پس از آن هم دوباره خبرساز شد چراکه اردوغان به‌عنوان ساقدوش او در مراسم ازدواجش حضور داشت.او همچنین دومین بازیکن آرسنال است که پست‌هایش در شبکه‌های اجتماعی در یک هفته اخیر خبرساز شده است. پنجشنبه گذشته و همزمان با انتخابات پارلمانی انگلیس هکتور بیرین، مدافع این تیم در توئیتی نوشت: «جوانان سراسر دنیا این فرصت را دارند که آینده خود را تغییر دهند. امروز مردم بریتانیا می‌توانند در آینده خود تاثیر‌گذار باشند. رای بدهید، لعنت بر بوریس.» البته با وجود این پست مدافع توپچی‌ها چندان تاثیری در نتیجه انتخابات نداشت و حزب محافظه‌کار با رهبری بوریس جانسون توانست رأی اکثریت پارلمان را به دست آورد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار