قتل فجیع و به دار آویختن یک نوجوان از سوی معترضان، تروریسم را در قالب جدیدی به میدان«الوثبه» بغداد کشاند
پیکر «هیثم اسماعیل» یک روز مانده به سالگرد اعدام صدام حسین دیکتاتور سابق عراق به دار آویخته شد تا همین یک مورد نشان دهد چه اتفاق خطرناکی در عراق در حال رخ دادن است.
  • ۱۳۹۸-۰۹-۲۳ - ۰۹:۵۸
قتل فجیع و به دار آویختن یک نوجوان از سوی معترضان، تروریسم را در قالب جدیدی به میدان«الوثبه» بغداد کشاند
برهنه بر دار آنارشی
برهنه بر دار آنارشی

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، اگر سال‌ها بعد قرار باشد اعتراضات مردمی در عراق را که از اول اکتبر 2019 آغاز شد تنها در یک تصویر خلاصه کنند، حتما باید سراغ تصویری رفت که روزنامه «الدیلی‌میل» در میدان «الوثبه» بغداد ثبت کرد.

هیچ تصویری نمی‌تواند عمق آنچه را بر عراق در این ماه‌ها گذشته به جز این عکس روایت کند؛ تصویری که در یک سوی آن، جنازه «هیثم اسماعیل»، نوجوان 17 ساله عراقی، برهنه، روی تیربرقی آویزان شده و کمی آن‌سوتر در میدان تصویر بزرگی از مقتدی صدر، رهبر ائتلاف سائرون روی دیوار نقش بسته که روی آن نوشته شده است «قائد اصلاح عراق» یعنی رهبر اصلاحات عراق. پیکر «هیثم اسماعیل» یک روز مانده به سالگرد اعدام صدام حسین دیکتاتور سابق عراق به دار آویخته شد تا همین یک مورد نشان دهد چه اتفاق خطرناکی در عراق در حال رخ دادن است. رد پای خون هیثم و صدها مرد و زن دیگر در عراق را می‌توان در همین عکس یافت.

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر با وجود اینکه به‌خوبی می‌دانست مشکل عراق حضور یا عدم حضور عادل عبدالمهدی نیست ولی به جای تاکید بر اصلاح قانون اساسی، خواستار استعفای دولت شد. مواضع عوام‌فریبانه او و خودسری‌های نظامیان تحت فرمانش (سرایا السلام) در کنار برخی عوامل دیگر عراق را به نزدیک‌ترین نقطه به یک جنگ داخلی کشانده است. واقعه پنجشنبه بغداد به قدری دردآور بود که کمتر گروه و جریانی درباره آن سکوت کرده است.

بر اساس گفته‌های منابع امنیتی عراق و تصاویر منتشر‌شده، مشخص است این نوجوان عراقی پس از اعتراض نسبت به حضور و سروصدای معترضان در جلوی منزلش با آنها درگیری لفظی داشته و در پی آن آشوبگران به خانه او حمله کرده و پس از به آتش کشیدن آن با کوکتل مولوتف او را از خانه بیرون کشیدند. در مسیر خانه این نوجوان تا محل آویزان کردن او، آشوبگران وی را روی زمین می‌کشند و هر فردی که در مسیر این دو مکان قرار دارد یا به وی لگد می‌زند یا با چاقو به بدن او جراحتی وارد می‌کند.

درباره این نوجوان به بسیاری از معترضان گفته شده او یکی از عوامل نفوذی در اعتراضات بوده و حتی با شلیک گلوله چند تن از آنان را کشته؛ مساله‌ای که البته از سوی نیروهای امنیتی به‌شدت تکذیب شده است. این جنایت در میدان اعتراضی صورت گرفته که در آن شعارهای مدنی و مدرنی مانند مبارزه با فساد اقتصادی، غیرحزبی شدن سیاست، برقراری دموکراسی شفاف و... سر می‌دهند. معترضان با نام مردم و درخواست‌های مشروع به سطح خیابان‌ها آمده‌اند اما حالا جز حرکات تند و خشونت‌آمیز چیز دیگری از خود نشان نداده‌اند. در سوی دیگر نیروهای وابسته به مقتدی صدر که خود متهم به آتش‌افروزی در عراق و مشارکت در جنایات صورت گرفته در بغداد هستند، سعی کردند با موضع‌گیری خفیف، خود را از اتهامات آتی مبرا کنند.

در همین راستا، «صالح محمد العراقی» از منابع رسانه‌ای نزدیک به مقتدی صدر در پستی در توئیتر نوشت: «اگر طی ۴۸ ساعت آینده، عاملان این اقدام تروریستی دستگیر نشوند، کلاه آبی‌ها (اشاره به نیروهای امنیتی وابسته به این جریان) باید از میدان‌های تظاهرات در بغداد خارج شوند.»

موضع‌گیری جریان صدر در وضعیتی اتخاذ شده است که به دنبال حادثه مشکوک جمعه پیش در پل «السنک» و میدان «الخلانی» که کشته شدن ده‌ها تن را در حمله اشخاص ناشناس به دنبال داشت، فرماندهی عملیات بغداد و معاون جهادی «سرایاالسلام» و شماری از رهبران جریان صدر طی نشستی درباره تامین امنیت تظاهرات‌کنندگان توافق کرده بودند. به دنبال این توافق نیروهای وابسته به مقتدی صدر به صورت گروه‌های زیادی با کلاه‌های آبی به میان معترضان آمدند. گروه وابسته به مقتدی صدر گرچه سعی کرده است از اتهامات به خود در این زمینه مبرا شود اما حضور گسترده کلاه آبی‌ها در میان معترضان و عدم واکنش‌شان به آن می‌تواند نقطه تاریکی از اقدامات ضدامنیتی این گروه در عراق باشد.

  یادآوری عادل عبدالمهدی و بیانیه مرجعیت

آیت‌الله سیستانی در بیانیه‌ای که «سید احمد الصافی»، امام‌جمعه کربلا آن را روز گذشته قرائت کرد ضمن محکوم کردن حادثه جمعه‌شب هفته گذشته در میدان «الخلانی»، همچنین قتل فجیع نوجوان عراقی در روز پنجشنبه در میدان «الوثبه» در مرکز بغداد را به‌شدت محکوم کرد.

مرجعیت عالی دینی عراق گفت: «اندوه‌بار است که بسیاری از مردم شاهد حادثه فجیع نوجوان عراقی بودند.» عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی و مسئول دولت پیشبرد امور عراق نیز با صدور بیانیه‌ای نوشت: «الان ضروری است  سرویس‌های امنیتی، مجددا سلاح به دست گیرند و از میادین تظاهرات حمایت کرده و ابهت حکومت را بازگردانند.»

او در ادامه بیانیه خود که به‌نوعی طعنه به مقتدی صدر و اقدامات رادیکال وی، با تاکید بر اینکه مسئولیت حمایت از تظاهرات‌کنندگان فقط برعهده سرویس‌های امنیتی رسمی است، تصریح کرد: «برخی از گروه‌ها ثابت کردند خواستار دور کردن یا پایان دادن [به فعالیت] این سرویس‌ها هستند تا بتوانند نقش آن سرویس‌ها را برعهده بگیرند و طرح شناخته‌شده خود را پیاده کنند.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران :