علی کاظمی دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ در دیدار نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی کشور با رهبر انقلاب به عنوان نماینده دانشگاه آزاد به ایراد سخن پرداخت.
  • ۱۳۹۸-۰۷-۲۰ - ۱۲:۵۸
صحبت‌های دانشجوی نمونه دانشگاه آزاد در دیدار با رهبر انقلاب
صحبت‌های دانشجوی نمونه دانشگاه آزاد در دیدار با رهبر انقلاب

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با دو هزار نفر از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی کشور دیدار و گفت وگو کردند.  در این دیدار علی کاظمی دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ به عنوان نماینده دانشگاه آزاد اسلامی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به ایراد سخنانی پرداخت که متن آن به شرح ذیل است:

گویند تمنایی، از دوست بکن سعدی جز دوست نخواهم کرد، از دوست تمنایی

رهبر عزیزم سلام

از فرصتی که در اختیار فرزندانتان قرار داده اید سپاسگزارم.

همانگونه که مستحضر هستید جوان، موتور پیشران حرکت کشور است. پژوهشگران جوان و نخبگان با امید و به شوق پیشرفت، در حال کسب علم و فتح قله‌های دانش جهت اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند و به دنبال کیفی‌سازی، عمق‌بخشی و کاربردی نمودن پژوهش ها و تحقیقات علمی هستند.

بیانات حضرتعالی در خصوص گام دوم انقلاب فرزندان جوانتان را بیش از پیش امیدوار کرده است و به این موضوع که "راه حل همه مشکلات در داخل کشور است" ایمان آورده‌ایم و با نگاه و مدیریت جهادی می‌توانیم مشکلات کشور را به دست هم مرتفع نماییم و قطعا با اینکار عزّت و اقتدار کشور بیش از پیش حفظ خواهد شد.

به قول جناب اقبال لاهوری:

آنچه از خاکِ تو رُست، ای مردِ حُر آن فروش و آن بپوش و آن بخور

مطالبم را در دو محور خدمتتان ارائه می نمایم:

محور اول: لزوم عدالت در نظام آموزش عالی کشور

دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از ثمره‌های انقلاب اسلامی و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان که از طریق شهریه‌های دریافتی از دانشجویان اداره می‌شود که نه تنها هیچگونه وابستگی به بودجه دولتی ندارد، در مقابل، بخش قابل توجهی از بار مسئولیت آموزش عالی کشور را بعهده دارد و خدمات علمی و فرهنگی شایانی به کشور نموده است مانند:

- حضور پررنگ دانشگاه در مناطق سیل زده از طریق دستاوردهای پژوهشگران جوان و نخبگان از جمله دریل تخلیه گل و لای.

- هدایت پایان نامه ها به سمت حل مشکلات اساسی کشور از طریق اجرای طرح پایش و نظام موضوعات بر اساس آمایش سرزمین.

- فعالیت بیش از 90 هزار پژوهشگر در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان که از سال 1377 با توجه به منویات حضرتعالی به منظور جلوگیری از مهاجرت نخبگان تاسیس شد و بسیاری از موارد دیگر

اما متاسفانه بر اساس بند (ب) ماده 64 قانون"برنامه ششم توسعه" و بند (ز) تبصره 9 قانون بودجه سال 1398، اساتید، دانشجویان و محققان دانشگاه آزاد اسلامی، از اعتبارات اختصاص یافته به امور پژوهشی و توسعه فناوری دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های صنعتی محروم می‌باشند و تنها پژوهشگران دانشگاه‌های دولتی و جهاد دانشگاهی می‌توانند از این اعتبارات بهره‌مند شوند. این امر بر خلاف بند 5 بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر "عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور" می باشد و قطعاً اصلاح این موضوع موجب تشویق، افزایش انگیزه، امید و اعتماد به نفس فرزندانتان خواهد شد.

محور دوم: مباحث زیست محیطی به عنوان حوزه تخصصی اینجانب

حضرت آقا از جمله موضوعات مهمی که در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیار گسترده‌ای در سطح جامعه و علی‌الخصوص در میان نخبگان دانشگاهی ایجاد کرده است، تخریب و استفاده بی رویه از منابع طبیعی کشور می‌باشد. سرمایه‌ای که هزاران سال نسل به نسل به ما رسیده است، اکنون با اقدامات و تصمیمات غیر علمی و غیر کارشناسی و بعضاً دست‌اندازی افراد سود جو به نحو گسترده در حال نابودی است. از جمله این موارد در دهه‌های اخیر تخریب گسترده جنگل‌ها می باشد. توسعه سریع عمرانی، چرای بی‌رویه دام، برداشت غیرقانونی از منابع طبیعی، تصرف غیرقانونی زمین‌ها و توسعه بی‌رویه کشاورزی در اراضی شیبدار باعث جنگل‌زدایی و بیابان زایی و به طور خاص نابودی جنگل‌های هیرکانی و از دست رفتن تنوع گیاهی و جانوری شده است. نتیجه این تخریب چیزی جز افزایش بلایای طبیعی همچون سیل‌های ویرانگر اخیر نیست. از این‌رو استفاده از یافته‌های علمی و پژوهشی در جلوگیری از جنگل‌زدایی نقش بسیار مهمی را می تواند داشته باشد. حضرتعالی مستحضرید سالانه هزاران اصله درخت بابت تهیه خمیر کاغذ و محصولات مهندسی شده چوبی از جمله کاغذ، تخته فیبر و غیره قطع می‌شود. به لطف خدا بنده و همکاران توانسته‌ایم برای اولین بار در دنیا از طریق ضایعات پوسته چوبی بادام زمینی و استفاده از میوه گیاه "لیف" با نام علمی "لوفاسیلندریکا" که در حال اصلاح ژنتیکی آن می‌باشیم، کاغذ و کالاهای مهندسی شده چوبی تهیه نماییم. این گیاه در کمتر از شش ماه، بیش از 15 متر رشد می کند و حدود 6 میوه فیبری برای تولید کاغذ و محصولات مهندسی شده‌ء چوبی در اختیار می‌گذارد و پیشنهاد می‌شود در کنار زراعت چوب از این میوه و ضایعات چوبی پوسته بادام زمینی استفاده شود.

آقاجان؛ تالاب‌های کشور در معرض خطرند. نفس تالاب انزلی به شماره افتاده است. در سه دهه گذشته به دلیل ورود حجم زیادی از فاضلاب‌های صنعتی و شهری و رشد بی‌رویه گیاهان مهاجم و ایجاد سازه‌های بتنی آبی بدون در نظر گرفتن عوامل زیست محیطی نظیر ساخت موج شکن جدید در بزرگترین کانال ارتباطی بین دریای خزر و تالاب انزلی باعث شده است عمق این تالاب زیبا که زیستگاه بسیاری از پرندگان و آبزیان می‌باشد از ۱۱ متر به کمتر از 2 متر در بعضی از نقاط آن برسد که نشان دهنده این می باشد که عوامل انسانی بیشترین نقش را در تخریب این امانت الهی دارند. بر اساس تحقیقات و پژوهش‌های صورت گرفته شده و نظرات کارشناسی، تصفیه پساب‌های صنعتی و فاضلاب شهری و همچنین مبارزه بیولوژیکی با گیاهان مهاجم، لایروبی مستمر بستر تالاب انزلی و به خصوص اصلاح سازه موج شکن جدید در احیای این تالاب منحصر به فرد ضروری است.

در پایان از حمایت‌های همه جانبه حضرت عالی از جوانان و نخبگان کشور سپاسگزارم. حضرت آقا، ما فرزندانتان به عنوان نیروهای خط مقدم گام دوم انقلاب، تا آخر پای کار هستیم. مثل همیشه به ما اعتماد کنید، نا امیدتان نخواهیم کرد.

"مرا هزار امید است و هر هزار تویی"

علی کاظمی تبریزی

دانشجوی نمونه دانشگاه آزاد اسلامی

مقطع دکتری صنایع چوب و کاغذ

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران :