«فرهیختگان» 10 دستاورد جدید را معرفی می‌کند
در سالن 5 محل دائمی نمایشگاه‌ها، بیست‌وپنجمین دوره نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار با حضور دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کرده است. این نمایشگاه که از روز جمعه 23 آذرماه شروع شده، به معرفی 160 محصول از 160 شرکت دانشگاه آزاد می‌پردازد.
  • ۱۸ ساعت قبل
  • 00
«فرهیختگان» 10 دستاورد جدید را معرفی می‌کند
نگین آبی نمایشگاه پژوهش
نگین آبی نمایشگاه پژوهش
سارا طاهریخبرنگار

در سالن 5 محل دائمی نمایشگاه‌ها که حالا به بیست‌وپنجمین دوره نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار اختصاص پیدا کرده، آخرین دستاورد‌های محصولات دانشگاه آزاد عرضه شده بود. نمایشگاه پژوهش و فناوری امسال نیز به‌رسم هر سال از روز جمعه 23 آذرماه آغاز شد و دانشگاه آزاد نیز با حضور در این نمایشگاه 160 محصول خود از 160 شرکت را در غرفه 25 سالن 5 در معرض دید عموم قرار داد؛ محصولاتی که به‌گفته عبدالله محمدی، مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد همگی نو و بدیع بودند یا برای بار اول بود که به نمایشگاه می‌آمدند یا قدیمی‌تر‌هایی‌اند که سطح بلوغ فناوری آن‌ها با سایر محصولات نمایشگاه تفاوت فاحش داشته است.

یکی از تفاوت‌های غرفه دانشگاه آزاد در این نمایشگاه نسبت به سال‌های گذشته، فضای متفاوت و بزرگ‌تر آن بود. وسعت غرفه دانشگاه امسال افزایش سه‌برابری نسبت به سال قبل داشت و مسئولان دانشگاه تلاش کردند تنوع محصولات را نیز با توجه به این فضا درنظر بگیرند، یعنی محصولات متنوعی از حوزه کشاورزی گرفته تا محصولات صنعت و ساختمان در این نمایشگاه وجود داشتند. در این گزارش سراغ 10 شرکت جدید رفته‌ایم و به معرفی آنان و محصولاتشان پرداخته‌ایم که در ادامه ازنظر می‌گذرانید.

پایش غلظت اکسیژن در بخش سانترال بیمارستان‌ها

زیست فناوران اندیشه رستاک نام شرکتی است که در مجموعه رشد دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران مستقر است و با دو محصول به نمایشگاه امسال آمده است. این شرکت به تازگی دستگاهی را با عنوان دستگاه نظارت هشدار کنترل و ثبات پارامتر‌های گاز اکسیژن بیمارستانی (فشار و خلوص اکسیژن‌) تولید کرده است. دستگاهی که در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها کاربرد دارد. دستگاه دیگر نیز یک دستگاه پرتابل است که برای تخت‌های بیمارستانی استفاده می‌شود. عرفان محمدزکی، عضو تیم فروش شرکت دانش‌بنیان زیست فناوران اندیشه رستاک است. او درباره فعالیت این شرکت گفت: «شرکت ما از سال 1399 آغاز به کار کرده و 3 محصول اصلی هم تا امروز داشته‌ایم که دو مورد آن را به نمایشگاه هفته پژوهش عرضه کرده‌ایم. ما در بحث پایش و کنترل گاز اکسیژن بیمارستانی فعالیت می‌کنیم و دو دستگاه هم در این زمینه تولید کرده‌ایم. یکی از آن‌ها دستگاه سانترال است که در سانترال بیمارستانی قرار گرفته و تمام شاخ و برگ‌های اکسیژن‌رسانی را مورد پوشش قرار می‌دهد.»

او ادامه داد: «دستگاه دیگر ما یک دستگاه پرتابل است که برای تخت‌های بیمارستانی استفاده می‌شود؛ همچنین یک دستگاه پرتابل خانگی هم داریم که کار ثبت غلظت اکسیژن خانگی را انجام می‌دهد. باید به این مسئله اشاره کنم که شرکت ما در ایام اپیدمی کرونا آغاز به کار کرد و دلیلش هم شرایط آن زمان بود. درحقیقت زمانی که در بیمارستان‌ها، اتاق عمل و مراقبت‌های ویژه پزشکان شروع به استفاده از گاز اکسیژن می‌کنند، افت فشار شدیدی روی اکسیژن‌ها ایجاد می‌شود که این مسئله در بیمارستان‌ها به ویژه در اتاق‌های عمل به شدت خطرناک بوده و باعث می‌شود غلظت بیهوشی را افزایش داده تا جایی که بیمار به کما برود.»

محمدزکی بیان کرد: «به همین دلیل مسئله پایش غلظت اکسیژن در گاز خروجی بسیار دارای اهمیت بوده و می‌تواند جراحی‌ها و مراقبت از بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه را تحت‌تأثیر قرار دهد. دلیلش هم این است که یکباره کل فشار گاز بیمارستان کاهش پیدا می‌کند؛ البته مشکل اصلی آنجا بود که در اکثر اوقات هم پزشکان و کادر درمان از این مسئله مطلع نمی‌شدند. به همین دلیل کاری که کردیم آن بود که دستگاهی را برای اندازه‌گیری غلظت گاز خروجی را تولید کرده و بعد از آن با بهبود دستگاه، امروز به بحث کنترل اکسیژن خروجی رسیده‌ایم. یعنی با این کار توانستیم که فشار گاز اکسیژن خروجی را برای همیشه در حد مطلوب نگه داریم.»

عضو تیم فروش شرکت دانش بنیان زیست فناوران اندیشه رستاک با بیان اینکه این محصول به تولید انبوه رسیده است، گفت: «امروز بیش از 100 بیمارستان در کشور تحت پوشش این دستگاه قرار گرفته و همچنین به 30 مرکز درمانی هم این دستگاه را به فروش رسانده‌ایم. امروز نیز با واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد قرارداد بسته‌ایم و قرار است این بخش را هم تحت پوشش قرار دهیم. این محصول مشابه ایرانی دارد اما ما جزء شرکت‌هایی هستیم که پیشرو این حوزه بوده و به همین دلیل بیشتر بازار این حوزه را در اختیار داریم.»

متن کام گزارش سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰