طبق گزارش شورای عالی انرژی
در خصوص فرهنگ‌سازی بهینه مصرف گاز طبیعی و عبور از ناترازی گاز در فصول سرد سال، تمامی ارگان‌های دولتی و غیر دولتی در استان باید نقش خود را به‌طور مؤثر و هماهنگ ایفا کنند.
  • ۱۵ ساعت قبل
  • 00
طبق گزارش شورای عالی انرژی
ناترازی گاز تا سال ۱۴۰۶ حداقل ۵ برابر می‌شود
ناترازی گاز تا سال ۱۴۰۶ حداقل ۵ برابر می‌شود

طبق گزارش شورای عالی انرژی، میزان ناترازی در حوزه گاز طبیعی با افت تولید میادین مشترک پارس جنوبی تا افق ۱۴۰۶ تشدید خواهد گردید.

در این راستا، میزان میانگین متوسط سالانه کسری گاز طبیعی از ۷۳ میلیون متر مکعب در روز در سال ۱۴۰۲ تا ۳۷۳ میلیون مترمکعب در روز در سال ۱۴۰۶ افزایش خواهد یافت.

«مردمی‌سازی بهینه‌سازی مصرف» می‌تواند به رفع ناترازی گاز کمک کند، بدین صورت که مردم در صورت صرفه‌جویی گاز بتوانند آن را در بازار بورس انرژی به صنایعِ متقاضی بفروشند.

این بازار هم‌اکنون در قالب گواهی صرفه‌جویی گاز شکل گرفته و صنایع در آخرین معامله هر متر مکعب گاز را ۱۲ هزار تومان خریداری کردند. 

بدین ترتیب اگر مشترکان خانگی ۳۰ درصد در مصرف گاز خود صرفه‌جویی کنند، می‌توانند ماهانه میانگین ۲.۵ میلیون تومان درآمدزایی داشته باشند.

۲ روز گذشته نیز جهانبخش سلیمیان، مدیر عامل شرکت گاز استان در نشست مدیریت بحران و عبور از ناترازی گاز طبیعی  که با حضور  معاون سیاسی امنیتی درمحل استانداری برگزار گردید ، افزود: «در خصوص فرهنگ‌سازی بهینه مصرف گاز طبیعی و عبور از ناترازی گاز در فصول سرد سال، تمامی ارگان‌های دولتی و غیر دولتی در استان چهارمحال و بختیاری باید نقش خود را به‌طور مؤثر و هماهنگ ایفا کنند. مسئله ناترازی گاز، به‌ویژه در فصل‌های سرد سال، یک چالش جدی است که نیازمند هم‌افزایی و همکاری میان تمامی نهادهای مسئول و آحاد مردم می‌باشد. به همین منظور، مسئولیت فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف گاز باید به‌طور مشترک توسط تمامی دستگاه‌های اجرایی، غیر دولتی و مردمی دنبال شود.»

به گفته وی: «دولت و نهادهای اجرایی استان چهارمحال و بختیاری نقش بسیار مهمی در فرهنگ‌سازی بهینه مصرف گاز دارند. وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران به‌عنوان اصلی‌ترین نهاد مرتبط با تأمین و توزیع گاز طبیعی در سطح کشور و استان، باید برنامه‌های متنوعی برای بهبود الگوی مصرف و کاهش ناترازی گاز طراحی کنند.»

وی اظهار داشت: «از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه رادیو و تلویزیون محلی، اطلاعاتی در مورد اهمیت بهینه مصرف گاز، راهکارهای صرفه‌جویی، و تاثیرات ناترازی گاز منتشر کنند.»

سلیمیان گفت: «اعمال سیاست‌های تشویقی برای مصرف‌کنندگان الگو و تنبیهی برای افرادی که در مصرف گاز زیاده‌روی می‌کنند.»

 مدیر عامل شرکت گاز استان گفت: «دستگاه‌های خدماتی و بخش خصوصی نیز باید در راستای فرهنگ‌سازی بهینه مصرف گاز فعالیت کنند و شهرداری‌های استان می‌توانند با نصب بنرهای اطلاع‌رسانی و برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی در سطح شهر، آگاهی مردم را نسبت به مصرف بهینه گاز افزایش دهند. همچنین، برنامه‌هایی برای بهبود وضعیت زیرساخت‌های گرمایشی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها و تأسیسات شهری ایجاد کنند .واحدهای تولیدی و صنعتی که مصرف گاز بالایی دارند، باید اقدامات لازم را برای کاهش مصرف و بهینه‌سازی مصرف انرژی انجام دهند. دولت می‌تواند از طریق مشوق‌ها و حمایت‌های مالی به این واحدها انگیزه دهد. وسازمان مردم نهاد وNGOها می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های خود در مناطق مختلف استان، برنامه‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی در راستای فرهنگ‌سازی بهینه مصرف گاز برگزار کنند و نقش مهمی در جلب مشارکت عمومی ایفا کنند.»

وی بیان داشت: «برای موفقیت در عبور از ناترازی گاز و فرهنگ‌سازی بهینه مصرف، مشارکت مردم و تغییر رفتار مصرفی آنان ضروری است. که خانواده‌ها باید از طریق رسانه‌های عمومی و مدارس در خصوص شیوه‌های بهینه مصرف گاز، استفاده از تجهیزات گازسوز کم‌مصرف و رعایت دماهای مناسب برای گرمایش مطلع شوند. به مردم باید آموزش داده شود تا در فصل‌های سرد سال از منابع انرژی جایگزین نظیر بخاری‌های برقی کم‌مصرف، پکیج‌های گرمایشی و دیگر راهکارهای انرژی‌زیان استفاده کنند باید در جامعه فرهنگ «صرفه‌جویی» به‌عنوان یک ارزش اجتماعی و اقتصادی نهادینه شود. این فرهنگ می‌تواند از طریق آموزش‌های مدرسه‌ای، رسانه‌ای و کمپین‌های محلی تقویت گردد.»

به گفته وی: «در نهایت، برای عبور موفق از ناترازی گاز در فصول سرد سال، نیاز به هماهنگی و همکاری مستمر بین تمامی ارگان‌های دولتی و غیر دولتی است. این همکاری می‌تواند شامل برنامه‌ریزی و مدیریت منابع گاز، اجرای طرح‌های بازسازی و بهینه‌سازی سیستم‌های گرمایشی، و همچنین طرح‌های بلندمدت برای کاهش مصرف گاز در سطح استان باشد.»

وی درپایان گفت: «مواجهه با چالش ناترازی گاز در استان چهارمحال و بختیاری، به‌ویژه در فصول سرد، مستلزم همکاری همه‌جانبه بین دولت، بخش خصوصی، نهادهای مردمی و عموم مردم است. ارگان‌های دولتی باید از طریق سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات اجرایی مناسب، شرایطی را فراهم کنند که مصرف گاز در سطح استان بهینه گردد و از بحران‌های احتمالی در زمینه تأمین انرژی جلوگیری شود. در این راستا، نقش فرهنگ‌سازی و آموزش جامعه به‌ویژه در زمینه صرفه‌جویی در مصرف گاز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰