گزارش موسسه کلاریویت نشان از ادامه کاهش تعداد ایرانی‌های پراستناد دارد
براساس استنادات 2023 تعداد پژوهشگران ایرانی پراستناد دو درصد برتر دنیا در سال 1403 به 2 هزار و 326 نفر رسیده است. امسال تعداد پژوهشگران یک درصد برتر با رشدی 12 درصدی به هزار و 56 نفر رسیده است. 
  • ۱۴۰۳-۰۹-۰۳ - ۱۰:۳۰
  • 00
گزارش موسسه کلاریویت نشان از ادامه کاهش تعداد ایرانی‌های پراستناد دارد
پژوهشگران پراستناد ایران فقط ۳ نفرند!
پژوهشگران پراستناد ایران فقط ۳ نفرند!
ابوالفضل مظاهریدبیر گروه دانشگاه

بررسی فرهیختگان از گزارش موسسه کلاریویت نشان از ادامه کاهش تعداد ایرانی‌های پراستناد دارد. براساس استنادات 2023 تعداد پژوهشگران ایرانی پراستناد دو درصد برتر دنیا در سال 1403 به 2 هزار و 326 نفر رسیده است. امسال تعداد پژوهشگران یک درصد برتر با رشدی 12 درصدی به هزار و 56 نفر رسیده است. 

این سیر رو به رشد و اعداد 4 رقمی آن در حالی تصویری مثبت از وضعیت استنادات پژوهشگران ایرانی می‌سازد که براساس گزارش رسمی کلاریویت تعداد پژوهشگران پراستناد ایران در ادامه روند نزولی خود پس از لیست 15 نفره ایران در سال 2021، سال میلادی 2022 به 12 نفر، سال گذشته به 5 نفر و امسال به 3 نفر محدود شده است.

فرهاد اسلامی، عضو هیئت علمی وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران: فرهاد اسلامی نخستین نام جدول پژوهشگران پراستناد ذیل نام ایران است. او سال گذشته هم موفق به کسب همین شده بود. وابستگی این استاد دانشگاه در جدول کلاریویت دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان شده است اما مقالات اخیر او با وابستگی سازمانی انجمن سرطان آمریکا منتشر شده است و به نظر می‌رسد هم اکنون در این کشور سکونت دارد. براساس داده‌های وب آوساینس، او با اچ-ایندکس 76 اکنون 283 سند علمی نمایه شده دارد. تاکنون 59 هزار 342 مرتبه به مقالات او ارجاع شده و اسناد علمی این پژوهشگر در مجموع 66 هزار 576 بار ارجاع گرفته است. براساس اطلاعات وب سایت دانشگاه علوم پزشکی تهران، او پیش از این جایزه کمیته علوم و فناوری سازمان کنفرانس اسلامی (کامستک) را به خاطر  ارائه «بهترین مقاله سال 2010  مجله علمی پزشکان بریتانیا» دریافت کرده است. در این وب سایت او در لیست اعضای هیئت علمی وابسته پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان شده است.

محمد علی منصورنیا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران: دومین نام استاد پراستناد ایران، محمد علی منصورنیا هم از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران است. استاد اپیدمیولوژی گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران براساس داده‌های سامانه علم سنجی این دانشگاه 587 مقاله دارد که تاکنون 76 هزار 838 استناد دریافت کرده است. 52 درصد مقالات او که در اسکوپوس نمایه شده با همکاری بین‌المللی به نگارش درآمده است و 55 درصد مجموع مقالات او در این پایگاه استنادی حداقل 10 استناد دریافت کردند. شاخص اچ-ایندکس این استاد در سال میلادی فعلی عدد 73 را نشان می‌دهد.  جایزه سال گذشته دکتر فریدون عزیزی (در جشنواره علمی فرهنگستان علوم پزشکی) برای یکی از دانشمندان برتر علوم‌پزشکی دهه اخیر بر اساس تعداد مقالات، H-index ، امتیازات حاصله از مقالات و نیز فعالیت‌های ارزنده پژوهشی برای ارتقای تحقیقات، پیشبرد دانش و اثرگذاری تحقیقات در ۱۰ سال گذشته و با توجه به آیین نامه اخلاق به دکتر محمدعلی منصورنیا، دکتری تخصصی اپیدمیولوژی و استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران  اهدا شد.

علی مرسلی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس: علی مرسلی استاد دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس سومین استاد ایران در لیست پژوهشگران پراستناد سال 2024 است. او هم به مانند فرهاد اسلامی سال گذشته نیز حائز این عنوان شده است. مرسلی متولد شهر هیدج در استان زنجان بوده و بعد از فارغ التحصیلی در مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس در سال 82 ، از همان زمان در این دانشگاه به عنوان استاد مشغول بوده به کار شده است. او در سال های 2016 و 2017 در دانشگاه های نورث وسترن و یو سی برکلی به عنوان فرصت مطالعاتی در گروه های پورفسور هاپ و پورفسور یاقی به مدت یک سال حضور داشته و زمینه تحقیقاتی‌اش در ارتباط با نانو شیمی بویژه روی چارچوب های فلز-آلی است. او در آبان ماه امسال و در نهمین دوره انتخاب سرآمدان علمی ایران درگروه «انتشار مقاله در مجلات جریان‌ساز» به عنوان پژوهشگر برجسته و سرآمد کشور معرفی شد. براساس اطلاعات اسکوپوس 169 سند علمی نمایه شده در این پایگاه استنادی دارد که تاکنون بیش از 2 هزار استناد دریافت کرده است. شاخص اپ-ایندکس او نیز روی عدد 26 قرار دارد.

متن کامل گزارش ابوالفضل مظاهری، دبیر گروه دانشگاه را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰