سهیل سیدجمالی؛ فرهیختگان آنلاین: ساخت سریال های تاریخی همیشه برای مخاطبان جذاب بوده؛ چه سریال هایی که تاریخ معاصر را به تصویر می کشند و چه سریال هایی که قرن های گذشته را روایت می کنند. «مختار» و «در چشم باد» را شاید بتوان جزو دو اثر ماندگار رسانه ملی دانست، سریال هایی که هر چند قصه شان دو برهه متفاوت از تاریخ را شامل می شد، اما توانستند در ذهن مخاطب ماندگار شوند. حالا بعد از گذشت نزدیک به سه دهه از ایدهپردازی، طراحی، نگارش، تولید سریال «حضرت موسی (ع)» در 5 فصل به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا است و تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی آغاز شده است، سریالی که در رتبه «الف» تعریف شده و جزو اثار فاخر به حساب می آید. نکته قابل توجه درباره این اثر حاتمی کیا آن است که اولین نمایش آن نیز در قالب نسخه پایلوت یک فیلم سینمایی، در جشنواره فجر خواهد بود.
پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی پنجشنبه در بازدید از پشت صحنه؛ از سریال «حضرت موسی (ع)» به عنوان یک انقلابی فناورانه در تولید سینما و تلویزیون یاد و عنوان کرده بود: «به همین دلیل لازم بود دورهای طولانی صرف عناصر مختلف تولید و شناخت ذهنی تولیدی متناسب با این فناوری شود؛ از طرفی، اقدامات لازم از لحاظ تأسیس زیرساختها، تأمین تجهیزات پیشرفته و فراهم آوردن مراحل طراحی و تولید با موفقیت مسیر خود را طی کرده است.»
او در اظهارنظر دیگری هم از ارائه چهره متفاوت از حضرت آسیه در این سریال صحبت کرده بود؛ هر چند رئیس رسانه ملی منظور خود را از ارائه چهره متفاوت به صورت کامل توضیح نداد؛ اما آنچه می توان از اینگونه اظهارنظرها و همچنین روند تولید این سریال متوجه شد؛ اینکه ساخته حاتمی کیا قرار است چهره جدیدی از سریال سازی را به مخاطبان نشان دهد.
جالب اینجاست که با وجود پرتعداد بودن ساخت آثار تاریخی اما تاکنون اسامی بازیگران این پروژه به صورت کامل منتشر نشده و تنها علیرضا کمالی، مریلا زارعی، نوید پورفرج و ترلان پروانه به عنوان بازیگران سریال «حضرت موسی (ع)» معرفی شده اند.
گفتنی است، پیشتر فرج الله سلحشور قرار بود این سریال را کارگردانی کند و حتی در برهه نیز نام جمال شورجه به عنوان کارگردان اثر مطرح شد که به دلیلی بیماری، امکان کارگردانی این پروژه را نداشت و در نهایت ابراهیم حاتمی کیا در مقام کارگردان، این سریال را خواهد ساخت.