حضور دانش آموزان دیروز و امروز در حسینیه امام خمینی (ره) به مناسبت 13 آبان را باید یکی از دیدارهای مناسبتی هر سال با مقاممعظمرهبری دانست. دیداری که بهانههای مختلفی میتوان برای آن برشمرد. برای امروز مناسبتهای مختلفی وجود دارد، از روز دانشآموز گرفته تا روز مبارزه با استکبار جهانی؛ روزهایی که دلیل انتخابشان نیز دو واقعه تاریخی است که به فاصله کوتاهی از یکدیگر رخ دادند.
در حقیقت شهادت تعدادی از دانشآموزان در سال 57 بهانهای برای نامگذاری امروز به عنوان روز دانشآموز شد؛ اما یک سال بعد از این ماجرا یعنی در سال 58 هم تسخیر لانه جاسوسی دلیلی شد تا 13 آبان را به عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی بشناسیم. از این توضیح که بگذریم؛ باید عنون کرد در این دیدار چندساعته دانشآموزان در کنار دانشجویان قرار گرفته و هر دو قشر با نگاههای متفاوت به موضوعات اصلی کشور و دنیا میپردازند.
دیداری که این بار با توجه به اتفاقات رخ داده در منطقه حال و هوای دیگری هم به خود گرفته و طبیعتا حال و هوای مسائل مطرحشده رنگ و بوی بیشتری نسبت به استکبارستیزی پیدا کرده بود. جلسهای که مداحی حسین طاهری فضای متفاوتی به آن بخشیده بود. البته حسینیه امام دیروز میزبان تعدادی از دانشجویان بینالمللی هم بود، دانشجویانی که اصالتاً از جبهه مقاومت بودند و این روزها در دانشگاههای کشور تحصیل میکنند و حالا فضای حسینیه امام خمینی (ره) را متفاوت کردند.
در این گزارش به سراغ مصطفی ساجدی، مجری این دیدار رفتیم تا علاوه بر ترسیم فضای دیدار دیروز از تجربه اجرایش بگوید؛ متن کامل این گفتوگو را «اینجا» بخوانید. در کنار آن صحبتهای فاطمه باقری، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف آورده شده است، فردی که مسئله تغییر دکترین دفاعی ایران را در این دیدار مطرح کرد. متن کامل این سخنرانی را هم در روزنامه «فرهیختگان» بخوانید.
در بخشهایی از صحبتهای فاطمه باقری آمده است: «حضرتآقا! ما معتقدیم دکترین دفاعی وارد مرحله بعدی خودش شده که در این رابطه فارغ از نهادهای نظامی، ما دانشجویان و نخبگان اعلام آمادگی میکنیم. برای برآورده کردن این نیاز در صورت تغییر مسیر درخواست داریم مسیر و اهداف خاص علم و فناوری جهت دستیابی در اوضاع فعلی را برای ما روشن نمایید. درهرصورت ما به نصرت الهی رجای واثق داریم که «وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَکِیمِ» و همواره پیرو نظرات و فرامین رهبر حکیم و گرانقدر خویش هستیم. تنوعبخشی به جنگافزارهای مقابله با دشمن نیز موضوع مهمی است؛ چراکه نباید توان دفاعی ما برای دشمن پیشبینیپذیر باشد که یکی از راههای رسیدن به این نقطه سرمایهگذاری و حمایت از طرحهای نوآورانه و فناورانه منطبق با استراتژی نبرد نامتقارن است.»