نگران ریل‌گذاری دانشگاه
چهارشنبه هفته گذشته حسین سیمایی‌صراف بعد از بیش از دو ماه سکانداری وزارت علوم پای صحبت‌های فعالان دانشجویی نشست تا از این طریق دانشجویان اولین دیدار رسمی خود با یکی از اعضای کابینه دولت چهاردهم را تجربه کنند.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۱۲ - ۱۴:۱۲
  • 00
نگران ریل‌گذاری دانشگاه
وزیر علوم: دانشجویان می‌توانند چراغ راه مدیران باشند
وزیر علوم: دانشجویان می‌توانند چراغ راه مدیران باشند
زهرا رمضانیخبرنگار

چهارشنبه هفته گذشته بود که حسین سیمایی‌صراف، بالاخره بعد از بیش از دو ماه سکانداری وزارت علوم پای صحبت‌های فعالان دانشجویی نشست تا از این طریق دانشجویان اولین دیدار رسمی خود با یکی از اعضای کابینه دولت چهاردهم را تجربه کنند، البته این دیدار را باید بدون در نظر گرفتن حضور مسعود پزشکیان در دانشگاه تهران به مناسبت آغاز سال تحصیلی دانست. دیداری چهارساعته که در آن برخلاف رسم مرسوم در کنار دبیران اتحادیه‌های کشوری برخی از دبیران تشکل‌های دانشگاهی هم دعوت شده بودند تا در  چهار ساعت برگزاری این جلسه بتوانند نقاط مدنظر خود را به گوش شخص اول اجرایی وزارت علوم برسانند. دیداری که عمده مسائل مطرح‌شده در آن را باید پیرامون انتصابات روسای دانشگاه‌ها و حواشی ایجادشده پیرامون بازگشت دانشجویان اخراجی دانست. در این گزارش به سراغ چهار تن از دبیران اتحادیه‌های بزرگ کشوری رفتیم تا هر کدام روایت خودشان را از این دیدار داشته باشند. 

حسین سیمایی‌صراف در ابتدای این مراسم با بیان اینکه از فعالان دانشجویی انتظار می‌رود ضمن بیان انتقادات به عملکرد و برنامه‌های ما در آموزش عالی راهکارهای اصلاحی خود را نیز اعلام کنند، گفت: «دانشجویان قشر بیدار جامعه و آگاهی‌بخش سایر اقشارند و به همین علت نظرات آنان می‌تواند چراغ راه مدیران و مسئولان باشند.» وزیر علوم افزود: «دیدار با تشکل‌های دانشجویی در اولویت برنامه‌های من بود اما به دلیل ضرورت برخی کارهای زیربنایی و اجرایی و همچنین مسائل تدوین بودجه در مهلت قانونی این دیدار کمی با تاخیر برگزار می‌شود. هدف ما تربیت نیروی متخصص فرهنگی است که نسبت به مسائل پیرامون خود حساس باشد و احساس مسئولیت اجتماعی کند.» او درباره سوالات مطرح‌شده از سوی تشکل‌های دانشجویی در این دیدار گفت: «تعداد انتصاب روسای دانشگاه‌ها پس از دو ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم از تعداد انگشتان دو دست هم کمتر است و پیش از انتصاب آنها استعلام از نهادهای نظارتی مرتبط صورت گرفته است. انتخاب رئیس دانشگاه بدون توجه به مسائل جناحی صورت می‌گیرد و تاکید بر این است که رئیس دانشگاه یک کنش‌گر سیاسی نباشد.» 

سیمایی‌صراف به شاخص‌های انتخاب رئیس دانشگاه اشاره و بیان داشت: «داشتن مقبولیت در میان اعضای هیئت‌علمی و بدنه دانشگاه، داشتن قدرت اجماع‌سازی و توافق‌ و همچنین روحیه کار با همه طیف‌ها و سلیقه‌ها ازجمله شاخص‌های این حوزه است و روسای دانشگاه‌هایی که تاکنون انتخاب شده‌اند از جایگاه علمی بالایی برخوردارند.» وزیر علوم میدان دادن به تشکل‌های دانشجویی را شرط احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها اعلام کرد و گفت: «استقلال و آزادی مزین به قوانین و ضوابط شرط اصلی تحقق یک دانشگاه پویا و بانشاط است. مسئله دیگر اینکه داشتن دغدغه و دیدگاه برای ما ارزشمند و مورد احترام است و ما در وزارت علوم همه نظرات موافق و مخالف و هوادار و منتقد را به یک اندازه برای پیشبرد کشور ضروری و مثبت و خنثی بودن را آسیب می‌دانیم.» 

متن کامل گزارش فرهیختگان از جلسه ۴ساعته تشکل‌های دانشجویی با سیمایی صراف را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰