حزب الله لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد، شورای رهبری حزب الله با انتخاب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل جدید حزبالله موافقت کرد. در بیانیه حزبالله لبنان در اینباره آمده است: بر اساس ایمان به خداوند متعال، التزام به اسلام اصیل محمدی (ص) و پایبندی به اصول و اهداف حزبالله و بر اساس سازوکار مصوب برای انتخاب دبیرکل، شورای حزب الله با انتخاب جناب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل موافقت کرد. حزبالله از خداوند متعال میخواهد که به رسالت شریف خود به ایشان در رهبری حزب الله و مقاومت اسلامی آن کمک کند.
حزبالله همچنین اضافه کرد: ما با خداوند متعال و به روح والاترین و گرانقدرترین شهیدمان جناب سید حسن نصرالله (رضی الله عنه)، شهدا، رزمندگان مقاومت اسلامی و ملت استوار، صبور و وفادارمان عهد میبندیم که برای رسیدن به اصول حزبالله و اهداف راه آن دست به دست هم دهیم و شعله مقاومت را روشن و پرچم آن را برافراشته نگه داریم تا پیروزی حاصل شود.
نعیم قاسم، متولد استان نبطیه در کفارکیلا، روستایی در جنوب لبنان است که لیسانس شیمی خود را به زبان فرانسه از دانشگاه لبنان دریافت کرد و در کنار تحصیلات دانشگاهی در حوزه علمیه لبنان نیز دروس دینی را فرا گرفت.
قاسم از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۶۷ ریاست انجمن معارف دینی اسلامی را بر عهده داشت و به عنوان مشاور مدارس المصطفی خدمت کرد. او نیز همچون شهید نصرالله در دهه ۱۹۷۰، به جنبش امام موسی صدر پیوست که در نهایت بخشی از جنبش امل، یک گروه شیعه در لبنان شد. گفته میشود قاسم در تشکیل جنبش امل یا حرکة المحرومین همراهی زیادی با امام موسی صدر داشت. او بعد از مدتی، اما امل را ترک کرد و در اوایل دهه ۱۹۸۰ به تأسیس حزب الله کمک کرد و به یکی از علمای مذهبی بنیادین این گروه تبدیل شد.
قاسم در سال ۱۹۹۱ در زمان دبیرکل وقت عباس الموسوی که او نیز توسط اسرائیل ترور شد و به عنوان معاون دبیرکل انتخاب شد، در دوران دبیرکلی حسن نصرالله نیز این جایگاه را حفظ کرد و حالا بهعنوان جانشین سیدحسن نصرالله بهعنوان دبیرکل حزبالله لبنان انتخاب شده است.
شیخ نعیم قاسم کتابهای متعددی دارد که یکی از آنها درباره آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی است. کتابی تحت عنوان «الولی المجدد» که ترجمه فارسی آن در ایران با نام «رهبر احیاگر؛ سیری در اندیشههای راهبردی امام خامنهای» توسط انتشارات خبرگزاری تسنیم به چاپ رسیدهاست. در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «خداوند اراده کرده بود از آتش فراق خمینی، ققنوسوار خمینی دیگری سر برآورد و شب هجران پیر جماران را با طلوع «خورشید انقلاب» به روشنی سحر دولت خامنهای عزیز، پیوند زند و چشمان انقلابیون را که میهمان ژالههای اشک عزای خمینی بود، به انتخاب خلف صالح او، روشن ساخته و گل لبخند بر لبانش نشانده و سرود خوش «الیوم یئس الذین کفروا» را ورد زبانشان سازد». این کتاب از ۶ فصل با عنوانهای احیاگری دین، برنامهریزی راهبردی، مردم سالاری و نصرت الهی، مقابله با جنگ نرم، مولفههای تربیت اجتماعی و ۳ پیوست تشکیل شده است.