به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، یکی از مواردی که خیلی از دانشجویان در دوران تحصیل به آن برمیخورنــد، فــــرامـــــوش کردن قوانین و فرمولهای ابتدایی دروس پایه است. ما سعی داریم هر هفته در این ستون این نکات فراموششده را «یادآور» شویم، که در این شماره قواعد مثلثها را مرور میکنیم.
الف: مجموع زوایای داخلی مثلثها ۱۸۰ درجه است.
ب: هر مثلث را با داشتن شرایط زیر میتوان رسم کرد:
۱- داشتن اندازه دو ضلع و زاویه بین آنها (ض ز ض)
۲- داشتن اندازه دو زاویه و ضلع بین آنها (ز ض ز)
۳- داشتن اندازه سه ضلع (ض ض ض)
ج: هیچ مثلثی را با داشتن اندازههای سه زاویه نمیتوان رسم کرد (ز ز ز)
د: انواع مثلثها.
۱- متساویالساقین: دارای دو ساق برابر است. دو زاویه آن با هم برابر هستند. هر سه ارتفاع آن در داخل مثلث رسم میشود. تنها یک عمود منصف در آن رسم میشود.
۲- متساویالاضلاع: اندازه همه اضلاع آن با هم برابر است. اندازه همه زوایای آن ۶۰ درجه است. هر سه ارتفاع آن در داخل مثلث رسم میشود. دارای سه عمود منصف است.
۳- قائمالزاویه: یک زاویه آن ۹۰ درجه است. تنها یک ارتفاع آن داخل مثلث رسم میشود. تنها مثلثی است که یک ارتفاع در آن میتوان رسم کرد، زیرا دو ارتفاع دیگر اضلاع مجاور زاویه قائمه هستند. تنها در صورتی که دو ضلع هم اندازه داشته باشد، یک عمود منصف در آن رسم میشود. به بزرگترین ضلع آن وتر میگویند.
۴- مختلفالاضلاع: اندازه هیچ یک از زوایا با هم برابر نیست. اندازه هیچ یک از اضلاع آن با هم برابر نیست. یک ارتفاع آن در داخل مثلث و دو ارتفاع دیگر در خارج آن رسم میشود. هیچ عمود منصفی در آن رسم نمیشود.