تاریخ : Tue 29 Dec 2020 - 13:00
کد خبر : 49719
سرویس خبری : نقد روز

مجامع شهرستانی و استانی شورای ائتلاف برای انتخابات 1400 شکل گرفته است

مهدی چمران در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

مجامع شهرستانی و استانی شورای ائتلاف برای انتخابات 1400 شکل گرفته است

عضو شورای ائتلاف گفت: مجامع شهرستانی و استانی ما شکل گرفته، کمیته‌ها و کانون‌ها کار را شروع کرده‌اند و همه اینها مشغول هستند و سخت فعالیت می‌کنند.

قرار نیست جامعه روحانیت لیست بدهد و در مسائل سیاسی مصداق تعیین کند

  به گزارش «فرهیختگان»، مهدی چمران، عضو شورای ائتلاف در گفت‌وگو با «فرهیختگان» ضمن رد ادعای محوریت شورای وحدت برای انتخابات 1400 به تشریح سازوکار شورای ائتلاف برای انتخابات پیش‌رو پرداخت که مشروح آن را در ادامه از نظر می‌گذرانید.

درخصوص شورای وحدت که با محوریت جامعه روحانیت شکل گرفته است، ارزیابی شما چیست؟ چه تفاوت‌هایی با جمنا و شورای ائتلاف دارد؟

هنوز شکل نگرفته است و ما نیز کار خود را انجام می‌دهیم و ان‌شاءالله بتوانیم در خدمت جامعه روحانیت کار کنیم. تازه اگر چنین شورایی بخواهد کار خود را شروع کند، به جایی نخواهد رسید. مجامع شهرستانی و استانی ما شکل گرفته، کمیته‌ها و کانون‌ها کار را شروع کرده‌اند و همه اینها مشغول هستند و سخت فعالیت می‌کنند. روزهای پیشین برخی دوستان به دلیل بارش برف در راه گرفتار شدند، چراکه می‌خواستند برای راه‌اندازی مجامع به شهرستان‌ها بروند لذا به‌زودی رشت و گیلان نیز مانند سایر استان‌ها کار را شروع می‌کنند.

پس شورای ائتلاف هم کار خود را آغاز کرده است؟

بله.

یعنی شورای وحدت با شورای ائتلاف به صورت موازی کار می‌کنند؟

من نمی‌دانم دوستان می‌خواهند موازی کار کنند یا خیر ولی قاعدتا باید به هر حالت به یک‌جا ختم شود. آنها باید به وحدت برسند و این امید را داریم.

  قرار نیست جامعه روحانیت لیست بدهد و در مسائل سیاسی مصداق تعیین کند

اگر بخواهند شورای موازی شکل دهند قطعا یکی، دو مورد نیست و افراد دیگر نیز این کار را می‌کنند و این تکثیر می‌شود و دیگر وحدتی باقی نمی‌ماند. لذا هرچه تشتت بیشتر باشد خطر بیشتر است. درحالی که جامعه روحانیت نمی‌خواهد لیست بدهد و در مسائل سیاسی مصداق تعیین کند.

مصباحی‌مقدم اذعان داشت ما نمی‌خواهیم ورود پدرسالارانه داشته باشیم اما رسما وارد شدند و اعضا نیز بیان داشتند سهمیه احزاب اصولگرا مشخص شده است.

جامعه مدرسین در این امر شرکت نمی‌کند و جامعه روحانیت هم به اسم جامعه روحانیت فعالیت نخواهد داشت؛ چراکه روحانیت بسیار گسترده است و از جامعه مدرسین و وعاظ تا علمای تهران را شامل می‌شود. از سوی دیگر این جامعه روحانیت هم دیگر آن جامعه روحانیت قدیم نیست و امر جدیدی است که تشکیل شده است و اگر می‌خواهند حزب باشند بحث دیگری است. درحالی که اعلام کردند نمی‌خواهند حزب باشند و به این دلیل به نام جامعه روحانیت نیستند و از سوی دیگر همه احزاب هم در این شورا حضور ندارند و شاید برخی احزاب رفته باشند.

  اعلام آمادگی شورای ائتلاف برای وحدت و عدم‌تشتت

 در هر حالت شورای ائتلاف آمادگی دارد تمام تجربیاتی که داشته و تشکیلاتی که برای انتخابات مجلس شکل داده و موفق هم شد، با اصلاحات خوبی که انجام داده کار را پیش ببرد و ان‌شاءالله این‌چنین خواهد شد. اگر دوستان عزیز هم کمک و سعی کنند تشتت ایجاد نشود قاعدتا مورد مرضی خدا خواهد بود.

   شورای ائتلاف از دموکراسی بی‌نظیری برخوردار است

البته شورای وحدت اعلام کرده قرار نیست هیچ فرد حقیقی در راس باشد و همه کارها به صورت حقوقی است.

صحبت‌هایی که بین جامعه روحانیت و چند حزب می‌شود همان پدرسالاری است؛ چیزی که اکنون به صورت حقوقی است مجامع تصمیم‌گیر در شهرها هستند که مجمع مرکزی را تشکیل می‌دهند و شورای ائتلاف را انتخاب می‌کنند. این امر پیشرفته است و این تفکر و این کار از دموکراسی بی‌نظیری برخوردار است.

  شورای وحدت پدرسالاری است/ جامعه روحانیت قرار نبود کار حزبی کند

 همان‌طور که در مجلس شاهد بودید در تمام شهرها به استثنای تهران نظرسنجی شد که دلایلی داشت، لذا براساس نظرسنجی تصمیم‌گیری روی افراد انتخاب‌شده صورت گرفت، درحالی که اگر 15-14 نفر در جایی تصمیم بگیرند پدرسالاری می‌شود اما من خوشبین هستم که به این موارد نمی‌انجامد.

طبق همان سازوکار شورای مردمی ائتلاف می‌خواهید برای انتخابات پیش بروید؟

بله.

با آقای قالیباف و رئیسی دیداری در این خصوص داشته‌اید؟

برای این موضوع تاکنون با کسی دیدار نداشتیم. با این افراد دیدار داشتیم ولی برای موضوع ریاست‌جمهوری و شوراها نبوده است.