تاریخ : Tue 29 Dec 2020 - 14:23
کد خبر : 49718
سرویس خبری : سیاست

از جامعه روحانیت تا جبهه پایداری عضو شورای وحدت هستند

جزئیات «شورای جدید وحدت» در گفت‌وگوی «فرهیختگان» با عضو جبهه پیروان:

از جامعه روحانیت تا جبهه پایداری عضو شورای وحدت هستند

کریمی‌اصفهانی گفت: قطعا اشخاص حقیقی نمی‌توانند وارد شورای وحدت شوند اما اگر آخر کار به این نتیجه برسند، لازمه این کار حضور اشخاص حقیقی است، حتما باید تعریف جامعی باشد که مورد اعتراض افراد قرار نگیرد.

اشخاص حقیقی نمی‌توانند وارد شورای وحدت شوند

  به گزارش «فرهیختگان»، احمد کریمی‌اصفهانی عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به اعلام جزئیات تشکیل شورای وحدت با محوریت جامعه روحانیت پرداخت که در ادامه آن را از نظر می‌گذرانید.

سازوکار شورای وحدت که با محوریت جامعه روحانیت شکل گرفته، به چه صورت است و با محوریت چه افرادی تشکیل شده است؟

یک سازوکاری تعریف شده که البته هنوز نهایی نشده ولی تعریف سازوکار این است که مقرر شد از جامعه روحانیت سه نفر، از مدرسین دو نفر، از احزاب پنج نفر، از رزمندگان یک نفر، از هیئات یک نفر، از بانوان دو نفر، از جوانان دو نفر، از بسیج اساتید یک نفر و از جبهه پایداری هم یک نفر باشند که البته سازوکار انتخاب هریک کاملا تعریف و مشخص شده است.این ترکیب 17 نفره بوده و قرار است شخصیت حقیقی وارد این مجموعه نشود، لذا تقریبا تمام افراد به‌صورت حقوقی حضور دارند.

  اشخاص حقیقی نمی‌توانند وارد شورای وحدت شوند

 فعلا این سازوکار تعیین شده و اگر تغییر کند، طبیعی است مورد اعتراض قرار گیرد، لذا قطعا اشخاص حقیقی نمی‌توانند وارد شوند اما اگر آخر کار به این نتیجه برسند، لازمه این کار حضور اشخاص حقیقی است، حتما باید تعریف جامعی باشد که مورد اعتراض افراد قرار نگیرد.بنابراین با این محوریت، جامعه روحانیت کار خود را شروع کرده و امیدواریم ضابطه‌مند ادامه دهد. یکی از مواردی که برای ما مهم است مساله ضابطه‌مند بودن است و به‌هیچ‌وجه نباید خودسرانه تصمیمی گرفته شود و همه تصمیمات با نظر جمع انجام خواهد شد.

در الگوی جدید شورای وحدت، سازوکار جمنا و شورای ائتلاف کنار گذاشته شده است؟

شورای ائتلافی وجود ندارد، یکی از مسائلی که به شورای ائتلاف اشکال وارد می‌کردیم این بود که ضابطه را فدای رابطه می‌کردند و این مساله یکی از مواردی بود که خود آنها انجام می‌دادند، ازاین‌رو یکی از اصولی که در مجموعه کنونی وجود دارد این امر است که هیچ کسی رابطه را دخیل نکند و باید ضابطه‌مند عمل کنند.

برای انتخابات گذشته در کل کشور نظرسنجی برگزار و حلقه‌های استانی تشکیل شد، این موارد را چطور پوشش می‌دهید و کاندیدای نهایی با چه سازوکاری معرفی می‌شود؟

این مسائل و تصمیم‌گیری‌ها برعهده شورای سیاستگذاری است و طبیعی است در رابطه با این کار مسئول اجرایی مشخص شده و برای شوراها نیز کمیته خاص تعریف شده و اینکه بعدها چه کنیم، قسمت‌های بعدی است.لذا قرار بر این است این محور با وحدت حداکثری و عدم تخریب وارد شود. ما اگر بخواهیم درباره جبهه متحد صحبت کنیم، حرف زیاد است، چراکه در آنجا رابطه دخیل بود و ضابطه حاکم نبود و علی‌رغم همه مسائلی که وجود داشت دو روز مانده به انتخابات، لیست به‌طورکلی متحول شد و نظرسنجی موضوعیت نداشت.اما درحال‌حاضر خواستیم کار حقوقی و جمعی انجام شده و خرد جمعی حاکم باشد تا فرد در آنجا دخیل نباشد. نوع مسائل را در اینجا صحبت کردیم که اگر قرار باشد در این شورا نیز انجام دهند همان چیزی است که شورای ائتلاف داشت، درحالی‌که بحث همین بود که ضابطه را جایگزین رابطه کنیم.

درخصوص جامعه روحانیت برخی تردیدها و نقدهایی وجود دارد؛ با توجه به اینکه شاید اجماع نظر کاملی درباره آنها در جبهه انقلاب وجود نداشته باشد، ولی سخنگوی این تشکل اعلام کرد قرار نیست به ایفای نقش پدرسالارانه در جریان انقلاب بپردازند. درباره ظرفیتی که جامعه روحانیت در این خصوص دارد، بفرمایید.

اتفاقا حرف صحیحی است که به‌صورت پدرسالاری نباشد، پدرسالاری یعنی اینکه رابطه را جای ضابطه بگذاریم و ضابطه را فدای رابطه کنیم؛ درحالی‌که جامعه روحانیت به‌هیچ‌عنوان نقش پدرسالاری ندارد و اگر چنین باشد نقض غرض است و دلیل نداشت سازوکار قبلی را تغییر دهیم. درباره ظرفیت نیز باید بیان کنم از جلساتی که اکنون وجود دارد به‌راحتی می‌توان نتیجه را برداشت کرد، چراکه در جلساتی که در جامعه روحانیت داشتیم، حداقل 47 حزب حضور داشتند و اعلام آمادگی کردند. این یک مورد است و طرف مقابل هم یک امر متناظر در این موضوع داشته است.از سوی دیگر حدود 13 حزب نیز اعلام آمادگی کردند و این در مقابل 47 تشکیلات است. مسائل دیگری نیز وجود دارد که در خلال کار مشخص شده که ظرفیت چیست. همچنین ظرفیت‌های متعددی در استان‌ها داریم که احتیاج به بالفعل شدن دارد و امیدواریم با روندی که مشخص شده، بتوانیم کارها را ادامه دهیم.