تاریخ : Sat 26 Dec 2020 - 00:36
کد خبر : 49565
سرویس خبری : دانشگاه

قبل از ورود به پنجره نقل و انتقالات بخوانید

همه آنچه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باید بدانند

قبل از ورود به پنجره نقل و انتقالات بخوانید

دانشگاه آزاد اسلامی همانند دیگر دانشگاه‌ها با تعیین سامانه‌ای خاص و تعیین زمان مشخص نسبت به جابه‌جایی دانشجویان در واحدهای خود اقدام می‌کند.در این گزارش چگونگی استفاده از فرصت ثبت‌نام نقل‌وانتقالات این دانشگاه شرح داده شده است.

  به گزارش «فرهیختگان»، نقل‌وانتقالات دانشجویی همیشه مهم‌ترین فرصت برای آن‌دسته دانشجویانی است که به هر دلیل می‌خواهند از مرکز آموزشی محل تحصیل‌شان به واحد و حتی شهر دیگری رفته و به‌عنوان دانشجوی میهمان در واحد جدید به ادامه تحصیل بپردازند. دانشجویانی که عموما ترجیح می‌دهند به دانشگاهی در شهر زندگی خود برگردند و با خیال آسوده‌تر به واحدهای درسی‌شان بپردازند. البته این بدان معنی نیست که دانشجو هر زمان که اراده کند، می‌تواند واحد دانشگاهی خود را جابه‌جا کرده و از شهری به شهر دیگر برود؛ چراکه هرساله دانشگاه‌ها با اعلام بازه زمانی خاص از دانشجویان متقاضی که ادله محکم برای این کار خود دارند، می‌خواهند با درج مدارک مورد نیاز نسبت به نقل‌وانتقال خود از واحدی به واحد دیگر اقدام کنند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز همانند دیگر دانشگاه‌ها با تعیین سامانه‌ای خاص و تعیین زمان مشخص نسبت به جابه‌جایی دانشجویان در واحدهای خود اقدام می‌کند.

در این گزارش چگونگی استفاده از فرصت ثبت‌نام نقل‌وانتقالات این دانشگاه شرح داده شده است.

مهلت ثبت‌نام: 1 تا 15 دی‌ماه

نحوه ثبت‌نام:  استفاده از سامانه منادا به نشانی  monada.iau.ir

هنگام ثبت‌نام به این نکات دقت کنید:

-   تغییر نوع درخواست در زمان مقرر ثبت‌نام نقل‌وانتقالات دانشجویی در سامانه منادا
- حداکثر تا 24ساعت پس از ثبت درخواست بدون پرداخت هزینه بررسی مدارک امکان‌پذیر خواهد بود و بعد از آن صرفا در زمان مقرر با پرداخت هزینه بررسی مدارک امکان ثبت مجدد درخواست وجود دارد.
-  ثبت درخواست با شماره دانشجویی مندرج در سند احزار هویت و کدملی امکان‌پذیر است.
-  آخرین وضعیت درخواست‌های مواد ثبت‌شده به‌صورت آنلاین در سامانه قابل مشاهده است.
-  بعد از تمام زمان ثبت درخواست نقل‌وانتقال، امکان ویرایش تبصره و ضابطه انتخابی وجود ندارد.

شرایط عمومی دانشجویان متقاضی:

- نداشتن منع ادامه تحصیل به‌دلیل شرایط آموزشی، انضباطی و نظام وظیفه
-   امکان انتقال و میهمانی دانشجویان دوره‌های خودگران صرفا به واحدهای مجری این دوره‌ها
-  امکان انتقال صرفا برای پذیرفته‌شدگان باآزمون و با توجه به ضوابط
-   انتقال تنها درصورت وجود مقطع، رشته، گرایش و سال قبولی در واحد امکان‌پذیر است.
دانشجو باید حداقل یک نیمسال در واحد مبدا ثبت‌نام کرده باشد (به استثنای واجدان شرایط میهمانی یا انتقال از بدو پذیرش)
-   درصورت داشتن مجوز میهمانی اخذ پایان‌نامه تنها با موفقیت واحدهای مبدا و مقصد امکان‌پذیر است.
-  امکان انتقال و میهمانی از واحدهای بین‌الملل صرفا به همین واحدها
-  بررسی درخواست نقل‌وانتقال دانشجویان اتباع غیرایرانی تنها از طریق واحد دانشگاهی مبدا و اداره‌کل امور بین‌الملل و کمیسیون نقل‌وانتقال دانشگاه

ممنوعیت‌ها:

-  انتقال در هریک از مقاطع تحصیلی در نیمسال آخر تحصیلی ممنوع است.
  انتقال مجدد در هر مقطع تحصیلی به غیر از ماده 12 شیوه‌نامه ممنوع است.
-  انتقال و میهمانی دانشجویان پژوهش‌محور ممنوع است.
-   ممنوعیت انتقال و میهمانی از واحدهای برون‌مرزی به سایر واحدهای دانشگاهی در داخل کشور.
  ممنوعیت انتقال و میهمانی کارکنان و اعضای هیات‌علمی واحدها به محل خدمت.
-   ممنوعیت انتقال و میهمانی از واحدهای الکترونیکی به سایر واحدها.

نحوه دریافت شهریه دانشجویان میهمان گروه علوم‌پزشکی:

در مقاطع علوم‌پایه و فیزیوپاتولوژی دانشجویانی که براساس بندهای 1 تا 11 شیوه‌نامه نقل‌وانتقال دانشجوی میهمان می‌شوند، طبق روال، شهریه ثابت به واحد مبدا و متغیر را به واحد مقصد می‌پردازند.

 در مقاطع کارآموزی و کارورزی و کارآموزی در عرصه، دانشجویانی که براساس بندهای 1 تا 11 شیوه‌نامه نقل‌وانتقال دانشجوی میهمان می‌شوند، 25درصد شهریه ثابت را به واحد مبدا و 75درصد شهریه ثابت و کل شهریه متغیر را به واحد مقصد پرداخت می‌کنند.

دانشجویانی که براساس ماده‌های 12 و 18 شیوه‌نامه و ابلاغیه‌های سازمان مرکزی میهمان (دائم/ یک‌ترم) می‌شوند در تمام مقاطع لازم است شهریه ثابت و متغیر را به واحد مقصد و 50درصد شهریه ثابت و متغیر و هزینه‌های جبرانی را به واحد مبدا پرداخت کنند.

1. انتقال یا میهمانی دانشجو براساس ازدواج:

اگر دانشجویی پس از انتخاب رشته‌محل ازدواج دائم کند، انتقال یا میهمانی او به هریک از واحدهای دانشگاهی محل سکونت و اشتغال همسر امکان‌پذیر است.

2. انتقال یا میهمانی دانشجو براساس خانواده شهدا و ایثارگر:

انتقال آزادگان، اسرا، جانبازان 25درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان و دانشجویان شاهد در بدو پذیرش با ارائه مدارک به هریک از واحدها امکان‌پذیر است.
 انتقال آزادگان، اسرا، جانبازان 25درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنها و دانشجویان شاهد پس از ثبت‌نام در واحد مبدا با ارائه مدارک لازم به هریک از واحدها امکان‌پذیر است
 میهمانی جانبازان 50درصد و بالاتر و همسر و فرزندان‌شان و رزمندگان دارای حداقل 6ماه حضور داوطلبان در جبهه تا قبل از 24/7/67 به غیر از رشته‌های گروه علوم‌پزشکی با ارائه مدارک به هر واحد دانشگاهی امکان‌پذیر است.

3. میهمانی برای دانشجویان باردار، بیمار و معلول:

میهمانی دائم برای دانشجویانی که دارای معلولیت جسمی و حرکتی شدید، روشندل و ناشنوایی شدید هستند درصورت تایید مراجع ذی‌صلاح و کمیسیون نقل‌وانتقال دانشجویی دانشگاه، پس از ثبت‌نام اولیه در واحد دانشگاهی مبدا از بدو قبولی امکان‌پذیر است.
میهمانی دائم برای دانشجویانی که کمیسیون پزشکی استان بیماری آنها را صعب‌العلاج تشخیص دهد، پس از تایید کمیسیون نقل‌وانتقالات به هریک از واحدهای دانشگاهی امکان‌پذیر است.
میهمانی دانشجویان زن در دوره بارداری، پس از تایید کمیسیون پزشکی استان و کمیسیون نقل‌وانتقال به هریک از واحدها امکان‌پذیر خواهد بود.
میهمانی دانشجویان بیمار درصورت عدم امکان دریافت خدمات درمانی مورد نیاز آنها در محل تحصیل به شرط تایید کمیسیون پزشکی استان و کمیسیون نقل‌وانتقال به هریک از واحدهای دانشگاهی امکان‌پذیر است.
میهمانی دانشجویان دارای بیماری‌های زمینه‌ای کرونا به شرط تایید کمیسیون پزشکی استان و کمیسیون نقل‌وانتقال به هریک از واحدها امکان‌پذیر است.

4. میهمانی بر اساس چنددانشجویی:

اگر بیشتر از یک نفر از افراد تحت تکفل خانواده (پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر و فرزند) به‌طور همزمان در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل باشند، میهمانی یک نفر یا بیشتر به هریک از واحدهای دانشگاهی به شرط موافقت واحدهای مبدا و مقصد امکان‌پذیر است.

5. میهمانی براساس فوت والدین، همسر و فرزند:

میهمانی دانشجویان مجردی که پس از انتخاب رشته‌محل دانشگاه، پدر یا مادر و همچنین دانشجویان متاهلی که همسر یا فرزند آنها فوت کرده، به هریک از واحدهای دانشگاهی امکان‌پذیر است.

6. ضوابط انتقال همسر و فرزندان کارکنان تمام‌وقت رسمی و قراردادی:

انتقال این‌دسته از دانشجویان درصورت احراز شرایط کسب 90درصد نمره قبولی آخرین نفر پذیرفته‌شده در واحد مقصد و دایر بودن رشته، گرایش و مقطع تحصیلی به شهر محل خدمت کارمند یا عضو هیات‌علمی و درصورت عدم وجود رشته، گرایش و مقطع به نزدیک‌ترین واحد محل خدمت از بدو قبولی امکان‌پذیر است.

7. انتقال کارکنان و اعضای هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی:

انتقال کارکنان و اعضای هیات‌علمی تمام‌وقت رسمی (آزمایشگاهی و قطعی) دانشگاه به نزدیک‌ترین محل خدمت پذیرفته‌شده (به استثنای واحد محل خدمت) از بدو قبولی درصورت کسب 90درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در رشته و مقطع مربوط در واحد مقصد امکان‌پذیر است.

8. انتقال فرزندان اعضای هیات‌علمی دانشگاه و مراکز آموزش عالی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی:

درخواست نقل‌وانتقال برای این‌دسته از دانشجویان تنها از طریق سامانه مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه قابل ثبت و پیگیری است.

9. میهمانی ورزشکاران و قهرمانان ملی:

 میهمانی دانشجویانی که در عضویت تیم‌های ملی فدراسیون‌های ورزشی بوده و وزارت ورزش حضور آنها را در مسابقات رسمی، اردوها و تمرینات تیم‌ملی گواهی می‌کند، پس از احراز شرایط همکاری با دانشگاه و تایید معاونت ورزش دانشگاه امکان‌پذیر است.

امکان میهمانی دانشجویانی که در تیم‌های ورزشی باشگاه فرهنگی-ورزشی دانشگاه عضویت دارند، با تایید معاونت ورزش دانشگاه انجام می‌شود.

10. میهمانی دانشجو به استناد ماده 71 قانون خدمات کشوری:

میهمانی وزرا، نمایندگان مجلس، معاونان رئیس‌جمهور، استانداران و سفرا و همسر و فرزندان آنها در هر نیمسال تا پایان سال تحصیلی که در مسئولیت مربوطه انجام وظیفه می‌کنند، به محل ماموریت یا نزدیک‌ترین شهر به محل اشتغال پس از تایید کمیسیون نقل‌وانتقالات دانشجویی امکان‌پذیر است.

11. انتقال پذیرفته‌شدگان فارغ‌التحصیل دبیرستان‌های سازمان سما:

انتقال این فارغ‌التحصیلان که حداقل 4سال آخر دوره تحصیلی خود را در دبیرستان‌های این سازمان گذرانده باشند، پس از تایید معاونت سازمان سمای دانشگاه و درصورت کسب حداقل 90درصد نمره قبولی آخرین فرد پذیرفته‌شده در واحد مقصد و دایر بودن رشته، گرایش و مقطع تحصیلی از بدو قبولی امکان‌پذیر است.

* شرایط میهمانی و انتقال دانشجویان فاقد شرایط اختصاصی

12. انتقال و میهمانی براساس جدول هم‌ترازی:

انتقال دانشجویان به هریک از واحدهای گروه هم‌تراز و پایین‌تر به شرط موافقت واحدهای مبدا و مقصد و پرداخت هزینه انتقال امکان‌پذیر است.
 میهمانی دانشجویان به هریک از واحدهای جدول هم‌ترازی درصورت داشتن شرایط عمومی، کسب امتیاز و اولویت نسبت به سایر دانشجویان متقاضی میهمانی در واحد مقصد با توجه به ظرفیت در رشته/ مقطع/ شهر و امتیاز امکان‌پذیر است.

13. میهمانی و انتقال دانشجو از سایر دانشگاه‌های داخل به دانشگاه آزاد اسلامی و برعکس:

انتقال و میهمانی دانشجویان سایر دانشگاه‌های داخل به یکی از واحدهای دانشگاه آزاد:
دانشگاه محل تحصیل دانشجو از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم و بهداشت باشد.
برابر آیین‌نامه آموزشی منع تحصیلی نداشته باشد.
موافقت دانشگاه محل تحصیل و مقصد دریافت شده باشد.
مشکل نظام وظیفه نداشته باشد.
رشته گرایش و مقطع تحصیلی متقاضی در واحد مقصد دایر باشد.
براساس آیین‌نامه وزارت بهداشت، میهمانی دانشجو از دانشگاه آزاد اسلامی به دولتی و بالعکس ممنوع است.

14. انتقال یا میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به سایر دانشگاه‌های داخل کشور:

نباید برابر آیین‌نامه آموزشی منع تحصیلی داشته باشد.
 موافقت واحد مبدا اخذ و ارائه شود.
موافقت دانشگاه مقصد اخذ و ارائه شود.
مشکل نظام‌وظیفه نداشته باشد.
رشته گرایش و مقاطع تحصیلی متقاضی در دانشگاه مقصد دایر باشد.
 برای دانشجویان گروه پزشکی میهمانی و انتقالی به سایر دانشگاه‌ها ممنوع است.

* نویسنده: زهرا رمضانی، روزنامه نگار