تاریخ : Fri 25 Dec 2020 - 09:50
کد خبر : 49555
سرویس خبری : نقد روز

هیچ مدرکی مبنی بر ورود کرونای انگلیسی به ایران وجود ندارد

مینو محرز:

هیچ مدرکی مبنی بر ورود کرونای انگلیسی به ایران وجود ندارد

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تاکنون هیچ مدرک و شواهد علمی و بالینی دال بر ورود ویروس کووید ۱۹ جهش یافته انگلیسی به ایران به دست نیامده است.

 به گزارش «فرهیختگان»، مینو محرز روز جمعه در گفت و گویی در پاسخ به این سوال که آیا ویروس جهش یافته انگلیسی در ایران مشاهده شده است، اظهار داشت: هر چند فعلا در ایران امکان توالی یابی دقیق ویروس را نداریم اما مدرکی هم برای ورود این ویروس جهش یافته به ایران در دست نیست.  

وی بیان داشت: به تازگی در حال راه اندازی امکاناتی برای این منظور هستیم که در این صورت توالی یابی دقیق ویروس فراهم خواهد شد.

محرز با اشاره به اینکه تا به حال امکان رصد کامل توالی این ویروس در ایران را نداشتیم، ادامه داد: باید ویروس را به طور مرتب رصد کرد تا مشخص شود تغییری در آن ایجاد شده یا نه، کاری که معمولا در کشورهای پیشرفته انجام می شود.

وی افزود: آنچه مشخص است این‌ است که ویروس جهش‌یافته انگلیسی در شدت بیماری تاثیر ندارد و فقط قدرت سرایت پذیری را افزایش داده است. همچنین موضوع مرگ و میر بیش از قبل بر اثر این ویروس تاکنون مطرح نشده است.

محرز در پاسخ به اینکه آیا جهش اخیر تاثیری در کارایی واکسن دارد یا نه، گفت: به نظر می رسد که این جهش تاثیری بر کارایی واکسن ندارد. آن چیزی که در دیدگاه صاحب نظران و محققان انگلیسی مطرح شد این است که هرچند ویروس جهش پیدا کرده ولی بر آنتی ژن واکسن ها تاثیری نداشته است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسن های کرونا کارایی لازم را دارند، مردم می توانند با خیال آسوده از آنها استفاده کنند و نگران اثربخش نبودن آن نباشند.

به گزارش ایرنا،‌ محرز پیش از این در مورد ساخت واکسن ایرانی کرونا گفته بود که این واکسن در هفته اول دی ماه وارد مرحله آزمایش انسانی می شود. 

وی همچنین تاکید کرده بود که تا زمان ساخت واکسن داخلی، باید برای تهیه واکسن های وارداتی اقدام شود.

محرز با اشاره به اینکه فعلا ۲ واکسن از بین واکسن های ساخته شده، تایید شده است، گفته بود: به دلیل تحریم آمریکا قدری در خرید واکسن با مشکل مواجه هستیم اما دولت در حال پیگیری است. در حال حاضر برای گروه های پرخطر و کادر پزشکی مانند پرستاران و پزشکان که مستقیم با بیماران سروکار دارند، باید واکسن تهیه شود./ ایرنا