تاریخ : Tue 08 Dec 2020 - 18:45
کد خبر : 48895
سرویس خبری : سیاست

 هیچ مشکلی برای خرید واکسن کرونا  از چین وجود ندارد

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

هیچ مشکلی برای خرید واکسن کرونا از چین وجود ندارد

مجیدرضا حریری با توضیح اینکه هم‌اکنون مشکل تجارت پزشکی با چین وجود ندارد، خاطرنشان کرد: «عمده‌ترین مواد دارویی ما و تجهیزاتی که تهیه می‌کنیم از چین و هند است. در این شرایط اما تصمیم‌گیری برای تهیه واکسن از این کشورها به سیاستگذار ما مربوط است و آنها باید به‌صورت تخصصی و علمی بخواهند که از روسیه یا چین بخرند یا از صندوق سازمان بهداشت جهانی خریداری واکسن انجام شود.

تصمیم‌گیری برای خرید واکسن نیازمند اعلام نظر تخصصی سیاستگذار است

به گزارش «فرهیختگان»، ماجرای واردات واکسن کرونا و دیگر اقلام پزشکی در دوران تحریم موضوع مهم و پیچیده‌ای است که این روزها در محافل پزشکی، رسانه‌ای و حتی سیاسی مطرح شده و مورد بحث است. برخی از مسدود بودن همه مسیرها می‌گویند و برخی دیگر از باز بودن قابل‌توجه مسیر مراودات پزشکی و غیرپزشکی با کشورهایی همچون چین و روسیه. باتوجه به همین مساله به‌سراغ مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین رفتیم تا وضعیت تجارت دوکشور در ایام کرونا به‌ویژه واردات اقلام پزشکی و دارویی را بررسی کنیم. او در این گفت‌وگو توضیحات مهمی درباره همکاری دوکشور در یک‌سال گذشته و در ایام اپیدمی کرونا ارائه کرد.

حریری در ابتدای این گفت‌وگو با قابل‌توجه خواندن حجم مبادلات تجاری میان ایران و چین در ایام تحریم به مراودات پزشکی و دارویی در یک سال گذشته میان دو کشور اشاره کرد و گفت: «روابط ما با چین در ایام کرونا در عرصه پزشکی به هیچ عنوان سرد و کم‌حجم نبوده است، به‌ویژه اینکه در این ایام شاهد بودیم ازجانب چین بسته‌های بشردوستانه قابل‌توجهی هم به ایران ارسال شد.»

   کمک‌های بلاعوض قابل‌توجهی ازجانب چین به ایران شد

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: «در مقطعی بخش عمده‌ای از این میزان تبادلات را کمک‌های بلاعوضی تشکیل می‌دادند که چینی‌ها برای مبارزه با کرونا به ایران ارسال می‌کردند. خاطرم هست که حتی سطح این دست کمک‌ها از ارقامی چون 18 – 17 میلیون دلار هم فراتر رفت که در نوع خود اتفاق مهمی بود. در یکی از این موارد ازجانب بخش خصوصی این کشور تنها دو میلیون دلار به ایران به‌صورت دستگاه‌های اکسیژن‌سنج و اکسیژن‌ساز کمک پزشکی شد.»

وی تاکید کرد: «پس از شیوع کرونا در ایران مرتبا محموله‌هایی از چین به ایران ارسال می‌شد. بدین صورت که از سفارت ما در پکن و همچنین کنسولگری‌های ما در شانگهای و گوانجو به‌صورت مرتب هر دو یا سه روز یک‌بار یک هواپیما حامل اقلام پزشکی راهی ایران می‌شد. این محموله‌ها شامل اقلام متفاوتی چون دستکش، ماسک و لوازم مصرفی در بیمارستان بودند و حتی در چند مورد بیمارستان پیش‌ساخته نیز برای ایران ارسال شد. همچنین در مواردی دستگاه‌های اکسیژن‌ساز به‌صورت رایگان در اختیار ما قرار دادند.»

حریری با بیان اینکه همه این کمک‌های چینی‌ها را به‌موقع گزارش کردیم، افزود: «این روند ارسال محموله‌های پزشکی تا زمان رفع نیاز داخلی ایران ادامه داشت و کمک کرد تا ایران هم مانند بسیاری از کشورهای دنیا به حالت تعادلی برسد و لوازم موردنیازش را در داخل کشور تهیه کند.»

   مشکل تجارت پزشکی با چین وجود ندارد

وی با توضیح اینکه هم‌اکنون مشکل تجارت پزشکی با چین وجود ندارد، خاطرنشان کرد: «عمده‌ترین مواد دارویی ما و تجهیزاتی که تهیه می‌کنیم از چین و هند است. در این شرایط اما تصمیم‌گیری برای تهیه واکسن از این کشورها به سیاستگذار ما مربوط است و آنها باید به‌صورت تخصصی و علمی بخواهند که از روسیه یا چین بخرند یا از صندوق سازمان بهداشت جهانی خریداری واکسن انجام شود، لذا تاکید می‌کنم این مساله بستگی به سیاستگذار ما دارد و هم‌اکنون هم اگر در چین واکسنی به بازار عرضه شود که هنوز نشده، منعی برای فروش به ایران وجود ندارد.»

   اگر واکسن چینی را در ایران تست می‌کردیم می‌گفتند موش آزمایشگاهی شده‌ایم

حریری در توضیحات پایانی خود با اشاره به خبر منتشرشده در رسانه‌ها درخصوص خریداری واکسن کرونای چینی توسط امارات گفت: «کشور امارات در مرحله آزمایشی واکسن چینی برای خرید آن اعلام آمادگی کرد و هزینه قابل‌توجهی هم پرداخت. البته این واکسن هنوز عرضه تجاری نشده و همچنان در مرحله آزمایشی قرار دارد. نکته مهم اما این است که موسسه‌ای در امارات تعداد قابل‌توجهی از افراد را به‌صورت داوطلب برای تست این واکسن به طرف چینی معرفی کرد؛ اتفاقی که انجام آن در ایران نیازمند مطالعات جدی و نظر تخصصی سیاستگذار بود. البته نباید این را هم فراموش کرد که اگر در ایران چنین اقدامی انجام می‌دادیم متهم می‌شدیم که ایرانی‌ها موش آزمایشگاهی چینی‌ها شده‌اند. اما خب اماراتی‌ها به‌عنوان داوطلب تعداد زیادی واکسن با مسئولیت خودشان تحت‌نظر موسسه چینی دریافت کردند و همچنان هم در مرحله آزمایش آن هستند.»