تاریخ : Tue 08 Dec 2020 - 16:40
کد خبر : 48887
سرویس خبری : دانشگاه

 نمایندگان تشکل‌های دانشجویی  به رئیس دانشگاه آزاد چه گفتند؟

دکتر طهرانچی در نشستی 4 ساعته با فعالان دانشجویی شنونده و پاسخگوی مطالبات آنها بود

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی به رئیس دانشگاه آزاد چه گفتند؟

دکتر طهرانچی به ارائه مطالبی درخصوص اهمیت تشکل‌های دانشجویی، فعالان دانشجویی و مسائل حوزه دانشجویی دانشگاه پرداخت و به تفصیل به مطالبات 12 تن از فعالان دانشجویی حاضر در جلسه پاسخ داد

به گزارش «فرهیختگان»،  دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ظهر دیروز و به‌مناسبت بزرگداشت 16 آذر و روز دانشجو با نمایندگان تشکل‌ها و فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این نشست صمیمانه و چهارساعته، دکتر طهرانچی به ارائه مطالبی درخصوص اهمیت تشکل‌های دانشجویی، فعالان دانشجویی و مسائل حوزه دانشجویی دانشگاه پرداخت و به تفصیل به مطالبات 12 تن از فعالان دانشجویی حاضر در جلسه پاسخ داد. اهم نکات مطرح‌شده توسط فعالان دانشجویی را در ادامه می‌خوانید.

قرارگاه جهادی دانشگاه آیین‌نامه حمایتی و بودجه مشخصی ندارد

امیر عامری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد:   در بحث قرارگاه جهادی مشکلاتی وجود دارد و متاسفانه بیشتر رویکرد گزارش کاری داشته تا فضاهای اجرایی. این که صرفا گزارش‌هایی تحت‌عنوان گزارش قرارگاه جهادی به نهادهای بالادستی ارجاع داده شود برای دانشجو چندان خوشایند نیست. قرارگاه جهادی دانشگاه آیین‌نامه حمایتی و بودجه مشخصی نیز ندارد؛ بنابراین با توجه به اینکه خود دانشجویان در کف میدان حضور دارند و کار را پیش می‌برند- که این موضوع را در بحث کرونا شاهد بودیم- بهتر است کار به دانشجویان سپرده شود و خود دانشجویان در قرارگاه کار را پیش ببرند تا صرفا از فضای گزارش کار خارج شده و به فضای عملیاتی وارد شویم. نکته دوم نیز درخصوص فضاهای علمی و پژوهشی است. در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دکتر فداکار اعلام کرد درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان از نظر مالی صفر است. سوال اینجاست که بعد از چند سال مدیریت انقلابی که در دانشگاه آزاد اسلامی حاکم است آیا هنوز بحث درآمدهای اقتصادی مبنی‌بر شهریه دانشجو است و یا درآمدهای دیگری نیز وجود دارد؟ معتقدم کار باید به سرمایه‌های انسانی در دانشگاه سپرده شود که متاسفانه در فضای قرارگاه جهادی و علمی و پژوهشی این موضوع دیده نمی‌شود. در مجموعه بسیج دانشجویی پژوهشکده‌های زیادی وجود دارند اما از لحاظ مالی حمایت چندانی از این پژوهشکده‌های علمی نمی‌شود. این درحالی است که ما ظرفیت‌های خوبی را داشتیم و حتی در بحث کرونا دانشجویان توانستند اقدامات زیادی انجام دهند اما از آنها حمایت نشد.

چرا برای تخلفات مدیران قبلی  پرونده‌های قضایی تشکیل نمی‌شود؟

محمد مختوایی دبیر تشکل مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه آزاد اسلامی واحد البرز:  سال گذشته وعده‌هایی برای شفافیت مطرح شد؛ راه‌اندازی سامانه پژوهشیار گام خوبی بود که در این زمینه برداشته شد. بهتر است که وجود شفافیت در سیستم بیش از گذشته پیگیری شود. سال گذشته خواستار شفافیت حقوق مدیران، مصوبات هیات‌امنا و مناقصه‌ها، مزایده‌ها و معامله‌ها و... شدیم و درخواست و مطالبه کردیم این شفافیت در یک سامانه دیده شود اما متاسفانه هنوز شاهد این موضوع نیستیم. به نظر می‌رسد برخی عزل و نصب‌ها در بعضی واحدهای دانشگاه آزاد سلیقه‌ای صورت می‌گیرد و دلیل عزل و نصب‌ها مشخص نیست. مساله بعدی درخصوص تخلفات مدیران گذشته است؛ در جلساتی که با اعضای سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی داشته‌ایم از تخلفات مدیران سابق دانشگاه سخنان زیادی گفته شده است. حال سوال اینجاست که چرا این تخلفات به‌صورت پرونده‌های قضایی تشکیل نمی‌شود؟ اگر پرونده قضایی تشکیل شده باید روشن شود که پرونده در چه مرحله‌ای است؟ درباره پیگیری تخلفات مدیران قبلی با دادستان و قوه قضائیه نیز باید شفاف‌سازی شود.

ظرفیت‌های عظیم تربیت‌یافته دانشگاه به‌راحتی حذف می‌شوند

حسن بکتاشی  دبیر اتحادیه سازمان اسلامی دانشجویان ایران (اتحادیه دوم) : با وضعیت اقتصادی‌ای که دانشجویان و مردم با آن روبه‌رو هستند، متاسفانه با شرایط بحرانی مواجهیم. شهریه‌ها افزایش پیدا کرده و دانشجویان هزینه اینترنت نیز پرداخت می‌کنند که شاید مبلغ‌ چندانی نباشد، اما جا دارد مقداری از شهریه به‌عنوان هزینه اینترنت به آنها بازگردد تا بخشی از هزینه‌ها که سربار آنها شده بازگشت داده شود، چراکه این موضوع از نظر روانی می‌تواند روی دانشجویان تاثیر‌ بگذارد. نکته بعدی بحث انتصابات خانوادگی است که در برخی  واحدهای دانشگاه شاهد آن هستیم. در استان کرمان مساله استفاده نشدن از ظرفیت درونی دانشگاه به‌وضوح دیده شده که باید به این مساله ورود کرد. بحث بعدی درخصوص اسلامی شدن دانشگاه‌هاست. راهکار اسلامی شدن دانشگاه‌ها، اسلامی شدن اساتید است، چراکه شاکله دانشگاه اساتید هستند. دانشگاه بالغ بر یک میلیارد تومان برای امثال من هزینه ریالی کرده تا به این پتانسیل و جایگاه رسیده‌ام، اما اجازه تدریس در واحد دانشگاه را ندارم، درحالی‌که فردی به‌واسطه آشنایی با رئیس واحد، با مدرک پایین‌تر از من می‌تواند در دانشگاه تدریس کند. سوال اینجاست که چگونه ظرفیت عظیم تشکل‌ها، بسیج و کانون‌ها یعنی کسانی که با هزینه بالا در دانشگاه آزاد اسلامی تربیت می‌شوند به‌راحتی حذف و از سیستم دانشگاه خارج می‌شوند؟  دلیل این اتفاقات جایگاه اتحادیه‌ها و تشکل‌های اسلامی در دانشگاه‌هاست؛ این جایگاه درحال‌حاضر بسیار تنزل پیدا کرده است. این جایگاه توسط مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به تشکل‌ها و اتحادیه‌ها داده می‌شود، اما به‌طور مثال در یک سال اخیر با دکتر ولایتی، رئیس هیات‌موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی حتی یک جلسه نیز برگزار نشده است. تا زمانی که جایگاه مطلوب تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در دانشگاه به آنها بازنگردد وضعیت به همین منوال ادامه پیدا می‌کند.

روال صدور مجوزها و تقسیط بودجه شفاف‌سازی شود

 فاطمه جمارانی  دبیر کانون معرفت رضوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب: در سال 97  دوره معرفت رضوی و دوره منتخبان و گردهمایی دبیران و در سال 98 دوره معرفت رضوی 2 و دوره منتخبان با موضوعیت مبانی اسلامی و ولایت فقیه و حقوق و فلسفه برگزار شد. در سال 99 با توجه به شرایط کرونا در کشور دوره معرفت رضوی 3 به‌صورت مجازی و با همکاری همیاران دوره با کیفیت خوبی برگزار شد. درحال‌حاضر نیازمند همکاری مسئولان دانشگاه برای برگزاری دوره منتخبان معرفت رضوی 3 به‌صورت مجازی هستیم. طبق خواسته حضرت آقا، برگزاری دوره‌های معرفتی نیاز روز جوانان است. حتی در شرایط سخت کنونی کشور نباید برگزاری این دوره‌ها به‌تعویق افتد. به همین دلیل ما از هیچ‌تلاشی فروگذار نیستیم و از پتانسیل‌های موجود توانسته‌ایم این دوره‌ها را برگزار کنیم، اما درحال‌حاضر خواستار گسترش حمایت‌ها و افزایش برگزاری این دوره‌ها از سوی مسئولان دانشگاه هستیم. نکته دیگر اینکه متاسفانه در بحث فرهنگی با مشکلاتی مواجهیم که مشهودترین آنها همکاری ضعیف برخی مسئولان است. دانشجویی که دغدغه کار فرهنگی دارد، چرا باید برای گرفتن یک مجوز ساده به‌صورت مکرر بین مسئولان مختلف ارجاع داده شود تا جایی که کار او به‌تعویق بیفتد و دیگر هیچ‌انگیزه‌ای برای او باقی نماند؟ خواستار این هستیم که روال صدور مجوزها و تقسیط بودجه برای دانشجو شفاف‌سازی شده و از شکل فردمحور و حضوری به سیستمی تغییر پیدا کند تا دانشجو متوجه شود کار او در چه مرحله‌ای قرار دارد. منافذ فرهنگی نیز باید شناسایی شوند، اکنون مجموعه‌های موجود مثل بسیج، کانون‌ها و نهاد رهبری دچار موازی‌کاری شده‌اند، بنابراین اگر تدبیری اتخاذ شود تا نیروی انسانی و فکری با یکدیگر متحد شوند، می‌توانیم کار فرهنگی جامع‌تری داشته باشیم. عدم جذب مخاطب به فعالیت‌های فرهنگی موضوع دیگری است که باید به آن توجه شود؛ علت آن نیز عدم پویایی برنامه‌های فرهنگی است، بنابراین پیشنهاد می‌کنم از ایده‌های دانشجویان استقبال بیشتری شود. حمایت مالی و تشکیلاتی از جوانان مومن و انقلابی نیز باید مورد توجه شود. اگر در دانشگاه فضای کار به دانشجو داده نشود با یک‌سری فارغ‌التحصیل مواجه خواهیم شد که متاسفانه توانایی کار گروهی و مدیریتی را نخواهند داشت. نکته دیگر بحث شهریه‌هاست که باید مدنظر قرار گیرد؛ امروزه دانشجویان به ‌دلایل شرایط پیش‌آمده و افزایش شهریه‌ها تحت فشارند، بنابراین باید شرایط دانشجویان درک شده و علت افزایش شهریه‌ها شفاف‌سازی شود و سامانه آموزشیار نیز بهبود پیدا کند.

لزوم نظارت مستمر بر فعالیت شورای فرهنگی واحدها

 مهدی رضاییان  مسئول بسیج دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب:بعد از اتفاقاتی که در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد، تغییراتی حاصل شد که متاسفانه هنوز این تغییرات هنوز به صف نرسیده و در مرحله ستاد باقی مانده است. شاید وحدت کلمه در ستاد وجود دارد، اما در صف با مشکلاتی روبه‌رو هستیم. یکی از مشکلات اصلی موضوع شورای فرهنگی است، متاسفانه واحدهایی وجود دارند که چندماه جلسات شورای فرهنگی آنها برگزار نشده است و این عملا با روح دانشگاه آزاد اسلامی منافات دارد. برخی واحدها که جلسات شورای فرهنگی آنها که به‌صورت مستمر برگزار می‌شود، اولویت در این جلسات با طرح‌های دانشجویان و تشکل‌ها نیست و ممانعت‌های زیادی سر راه آنها قرار داده می‌شود. نکته دیگر در شورای فرهنگی این است که متاسفانه نظارت مستقیم و مستمری را در جلسات شاهد نیستیم و من معتقدم باید به‌صورت مستمر و ماهانه بحث نظارت روی جلسات شورای فرهنگی ازسوی سازمان و استان وجود داشته باشد تا بررسی شود تشکل‌ها و معاونت‌های فرهنگی چه میزان فعالیت دارند و چگونه می‌توان این فعالیت‌ها را از نظر کمی و کیفی افزایش داد. دکتر جهان‌بین پیش از این گفته بودند که بحث ارزیابی شورای فرهنگی باید در آخر سال اتفاق بیفتد. من معتقدم اگر این ارزیابی در آخر سال اتفاق بیفتد، عملا تمام سال را از دست داده‌ایم و در طول سال هم بحث تشکل‌ها و بحث‌های فرهنگی را از دست داده‌ایم. بحث ارزیابی‌ها باید به‌صورت ماهانه برگزار شود تا بتوانیم خروجی کار را مشاهده کنیم. یک‌سری مشکلات نیز هست که دانشجویان در خارج از بحث‌های فرهنگی با آن مواجه هستند، به‌طور مثال بحث اینترنت یکی از مشکلات دانشجویان است که پیش از این قرار بود به‌صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار گیرد و وزیر ارتباطات نیز در سخنانی گفته بود که اینترنت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت رایگان خواهد بود. این درحالی است که دانشجویان هنوز برای اینترنت مجبور به پرداخت هزینه هستند. بحث ضبط نشدن کلاس‌ها نیز یکی دیگر از مشکلات دانشجویان است. متاسفانه از زمانی که این موضوع به سامانه دان منتقل شد، دانشجویان نمی‌توانند کلاس‌ها را به‌صورت ضبط‌شده مشاهده کنند. بحث کارگاه‌ها و دروس عملی نیز از موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود، درحال‌حاضر برخی کلاس‌های عملی برگزار نمی‌شود و این درحالی است که دانشجو مجبور به پرداخت شهریه کلاس عملی، کارگاه و آزمایشگاه است.

ضرورت تامین منابع برای بهره‌مندی دانشجویان مناطق محروم از امکانات تحصیلی

 مهدی سوری  دبیرکل اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی : در بحث آموزشیار قرار بود تحول عمیقی اتفاق بیفتد، اما به یک مشکل بزرگ‌تر از تحول تبدیل شد؛ سامانه آموزشیار با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است، به‌طور مثال در سایت سیدا ترم قبل 20 واحد را با معدل 19 پاس کرده‌اند، ولی وقتی به سایت آموزشیار مراجعه می‌کنند اطلاعات با یکدیگر منطبق نیست و چند واحد از آنها حذف و معدل آنها نیز کم شده است. دانشجویان که در ترم آخری می‌توانستند 24 واحد اخذ کنند همین کم بودن معدل باعث شده که نتوانند این کار را انجام دهند. در سایت وادانا نیز مشکلاتی وجود دارد که باید در بستر آن نظارت صورت گیرد، چراکه فضای کلاس برای دانشجویان مانند یک کتاب سفید شده است. در بحث تامین منابع در شرایط تحریم و کرونا که بسیاری از صنف‌ها تعطیل شده‌اند باید به دانشجویان کمک شود، به‌طور مثال تهیه کتاب به‌خصوص در مناطق محروم برای دانشجویان سخت شده است. من معتقدم باید منابعی در چارچوب خاص و برای رشته‌های خاص در نظر گرفته شود تا بتوانند کتاب‌ها را دانلود کنند. قبلا گفته بودید اگر کسی بخواهد در دانشگاه آزاد اسلامی انصراف داده و دوباره بخواهد ثبت‌نام کند از او هزینه انصراف گرفته نمی‌شود. کاش این هزینه انصراف از دانشجو اخذ شود، اما دروس دانشجویان حذف نشود. بحث دیگر درخصوص موسساتی است که می‌توانست برای دانشگاه آزاد اسلامی درآمدزایی کند. زمین‌هایی زیادی در دوره‌های قبل توسط دانشگاه آزاد اسلامی تصرف شد که می‌توان استفاده زیادی از آنها چه در بحث گلخانه‌ای و چه علم و فناوری کرد. بحث انتصابات فامیلی نیز موضوع دیگری است که باید مدنظر قرار گیرد.

تحولات علمی خوبی اتفاق افتاده اما از خط‌مقدم دانشگاه تمدن‌ساز فاصله داریم

 یاسین سارلی  دبیر انجمن اسلامی دانشجویان متعهد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه : دبیر انجمن اسلامی دانشجویان متعهد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه از شفافیت سامانه آموزشیار حمایت می‌کنیم اما معتقدم کارهای زیاد دیگری را می‌توان انجام داد که دانشجویان با سختی مواجه نشوند. درحال حاضر تحولات خوبی در حوزه علمی انجام شده است اما هنوز از خط‌مقدم دانشگاه تمدن‌ساز فاصله داریم و مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاه هنوز روی زمین مانده است. بحث اول درخصوص علوم‌اسلامی و انسانی است که سال‌هاست مورد تاکید معظم‌له است اما اگر نیم‌نگاهی به چارت و رشته‌های علوم‌انسانی بیندازیم متوجه می‌شویم هنوز تحول خاصی در این زمینه صورت نگرفته و دانشجویان مسلمان و عاشورایی با پشتوانه عظیم فرهنگی و تاریخی به‌سمت نگاه ماتریالیستی حرکت می‌کنند. ما طبق مبانی الهی خود باید علوم‌انسانی‌مان را تشکیل دهیم چراکه علوم‌انسانی غربی نمی‌تواند نیروی انسانی و انقلابی متعالی مدنظر گفتمان انقلاب اسلامی را تربیت کند. لذا حمایت ویژه رئیس دانشگاه آزاد از این موضوع لازم است. مقام‌معظم‌رهبری دیپلماسی علمی را مطرح کرده‌اند و لازم است دانشگاه به‌عنوان یکی از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی سامانه مسائل و مشکلات کشور را استیفا کند و همان‌طور که رهبری فرمودند تولید مقالات به‌سمت حل مشکلات کشور حرکت کند. البته اقدامات خوبی انجام‌شده اما باید افزایش پیدا کند. بنابراین مشکلات در کشور وجود دارد اما باید به این مشکلات نگاه عالمانه داشت و محل نگاه عالمانه نیز دانشگاه است.بحث دوم موضوعات فرهنگی است چراکه فرهنگ نقش زیربنایی در تمام زمینه‌ها دارد؛ امروز با حضور جهان‌بین اتفاقات خوبی از نظر فرهنگی در دانشگاه رقم خورده است. مطالبات مختلفی در زمینه تشکل‌ها و کانون‌ها و نشریات است که بیشتر ناظر به گذشته است و امیدوارم در دوره جدید این مشکلات برطرف شود.درحال حاضر روال سخت و معیوبی وجود دارد که تشکل‌ها را با مشکلاتی روبه‌رو کرده است؛ نکته دیگری که جهان‌بین در ارومیه مطرح کرد درخصوص نیاز کار فرهنگی به بودجه است اما اهتمام به ظرفیت‌ها مهم‌تر خواهد بود. ظرفیت‌های دانشگاه آزاد به‌خصوص گروه معارف و اساتید آن می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشند لذا تاکید به حضور اساتید گروه معارف در موضوعات مختلف دانشگاه می‌تواند اثرگذارتر باشد چراکه دانشگاه محل تربیت نیروی تراز انقلاب است. مقام معظم رهبری فرمودند اتاق فکر آمریکا از وزارت دفاع به وزارت خزانه‌داری منتقل شده است، بنابراین نقش دانشگاه باید در این جنگ مشخص باشد.

قوانین دست‌وپاگیر برای تشکل‌های دانشجویی مرتفع شود

 آرمین مشیری  دبیر انجمن اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب:  شهریه‌های دانشگاه‌ها با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد افزایش پیدا کرده است؛ این درحالی است که دانشجویان نمی‌توانند از کیفیت آموزشی خوبی نیز برخوردار باشند چراکه آموزش مجازی سطح کیفیت بسیار پایینی دارد. عدم ضبط کلاس‌ها نیز ضربه سنگینی به آموزش دانشگاه وارد کرده است. البته گفته شد عدم ضبط کلاس‌ها به‌دلیل کاهش هزینه‌ها بوده است ولی هزینه دانشگاه درخصوص آب، گاز برق و... نیز به‌دلیل آنلاین‌شدن کلاس‌ها کاهش پیدا کرده بنابراین باید تدبیر مناسبی درخصوص هزینه و شهریه دانشجویان اندیشیده شود.نکته دیگر قوانین دست‌وپاگیری است که برای تشکل‌های دانشجویی وجود دارد؛ به‌طور مثال من اگر به‌عنوان دبیر تشکل‌ها اگر بخواهم مراسمی در دانشگاه برگزار کنم در ابتدا باید از هیات نظارت واحد مجوز گرفته و این مجوز به استان فرستاده شده و توسط استان رد یا تایید شود. متاسفانه یک روند طولانی و دست‌وپاگیری برای برگزاری مراسم وجود دارد و طی دوسال گذشته عملا هیچ مراسمی برگزار نشده است. اما برای تشکل‌های دیگر مثل بسیج، این قوانین دست‌وپاگیر وجود ندارد و اگر وجود داشته باشد نیز با ملایمت بیشتری است. نکته دیگر درخصوص حمایت از فعالیت‌های اقتصادی و علم صحبت‌های بسیار خوبی روی کاغذ و در رسانه‌های دانشگاه آزاد وجود دارد اما در عمل به فعالیت‌های اقتصادی و دانش‌بنیان توجهی نمی‌شود. فعالان دانشجویی وقتی در دانشگاه مشغول به‌کار می‌شوند از صفر شروع کرده و پخته می‌شوند اما بعد از فارغ‌التحصیلی به فراموشی سپرده می‌شوند. درخواست می‌کنم از ظرفیت فعالان دانشجویی که سابقه کار زیادی در دانشگاه دارند بعد از فارغ‌التحصیلی نیز در دانشگاه استفاده شود.

بستر حضور و فعالیت فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد  در کشور فراهم شود

حسین کریمی  مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران‌جنوب : درخواست دارم بستری فراهم شود تا از فعالیت‌های فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در کشور استفاده شود. من هم در دوره مدیریت قبل و هم مدیریت فعلی دانشجو بودم؛ بنابراین برای شخصی چون من که در دوران قبل در اوج فعالیت‌های دانشجویی بودم، به‌واسطه فعالیت‌های انقلابی انگیزه و امید زیادی به وجود آمد تا با تغییر مدیریت بتوان اصلاحات اساسی صورت داد. اما این تصور اشتباهی بود چون دانشگاه آزاد مشکلاتی دارد که با گذشت چند سال و حتی تغییر مدیران این مشکلات حل نمی‌شود. درخواست دارم دانشگاه آزاد را منزل خود بدانید نه مستاجر آن. شما در دانشگاه شهیدبهشتی نیز حضور داشتید و ریاست موفقی را نیز در دانشگاه شهیدبهشتی در کارنامه خود دارید. در دانشگاه آزاد نیز موفق بودید، بنابراین هم شما و هم معاونان شما باید دانشگاه آزاد را خانه خود دانسته و برای آن دلسوزی کنید. خروجی‌های این دانشگاه از خروجی‌های دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه شریف نیز موفق‌تر بوده‌اند و این درحالی است که به‌صورت گمنام فعالیت‌هایی را در کشور انجام می‌دهند که به نام فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دیگر شناخته می‌شوند. پس شما دانشگاه آزاد را مانند دانشگاه شهیدبهشتی خانه خود بدانید.

خروجی مورد انتظار در فعالیت‌های فرهنگی مجازی دیده نمی‌شود

محدثه مصفا  مسئول واحد خواهران اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل : چیزی که در دانشگاه آزاد اسلامی شاهد آن هستیم این است که واحدها استقلال عمل کافی ندارند، این درحالی است که دانشگاه‌های دولتی درخصوص کار فرهنگی به‌صورت کامل مستقل برنامه‌ریزی می‌کنند و معاونت فرهنگی به‌صورت کامل مستقل تصمیم‌گیرنده است. در دانشگاه آزاد اسلامی کار فرهنگی باید به سازمان ارجاع داده شده و تصمیم‌گیری سازمانی درخصوص آن انجام شود و درنهایت به واحد ابلاغ شود. این موضوع باعث می‌شود که کار فرهنگی کند شده و سرعت عمل در واحدها اتفاق نیفتد. حضرت‌آقا نیز انتظار خود را از دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کردند و خواستار ایجاد فضای انقلابی در این دانشگاه شدند. با آمدن دکتر ولایتی این اتفاق آغاز شد اما نیاز است پالایشی در این دانشگاه صورت گرفته و افراد شایسته این رویکرد به خدمت گرفته شوند. انتصاب دکتر جهان‌بین در معاونت فرهنگی نیز موجب یک‌سری از تحولات در دانشگاه شد اما باز هم نسبت به فعالیت تشکل‌های دانشجویی به میزان لازم توجه و ارزش‌گذاری نشده و شاهد کم‌لطفی مسئولان هستیم. فضای مجازی و کار فرهنگی در فضای مجازی نیز مورد تاکید شما بوده اما شاهد خروجی لازم از کار فرهنگی در فضای مجازی نیستیم. شاید به این دلیل که سیاست‌گذاری‌ها در این زمینه اشتباه بوده و یا افرادی که در این حوزه حضور دارند، شناخت درستی از دانشجویان ندارند. یک‌سری طرح‌ها نیز قرار بود در فضای مجازی صورت گیرد؛ مثلا گفته شده بود که برای هر دانشجو یک پشتیبان درنظر گرفته می‌شود که این عمل نیز محقق نشد. بحث شفافیت در مدیریت نیز موضوعی است که باید به آن توجه شود؛ شعار شفافیت همه‌جا مطرح شده و در دانشگاه آزاد با توجه به مسائل مالی و حجم تراکنش‌هایی که در آن اتفاق می‌افتد، این شفافیت ارزش بیشتری پیدا می‌کند، چراکه درصورت نبود شفافیت سیستم دچار فساد می‌شود. دانشگاه آزاد پیش‌تر تجربه واحد الکترونیک را داشته است و با وجود فعالیت این واحد باز هم با مشکلاتی در برگزاری کلاس‌های مجازی روبه‌رو هستیم.

حمایتی از دانشجویان فعال حوزه نشریات صورت نمی‌گیرد

محمد میلادی،  نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی : در حوزه فرهنگی کار زیادی انجام نشد، چراکه اگر اقدامی صورت گرفته بود، بعد از پنج سال انتخابات شورای ناظر بر نشریات اتفاق نمی‌افتاد، بلکه سال‌به‌سال تمدید شده و در موعد مقرر خود نسل‌به‌نسل جلو می‌رفت. برگزاری کمیته ناظر بر نشریات در واحدها به‌صورت ماهانه انجام نمی‌شود و ما با عدم اعتقاد برخی از واحدها به فعالیت نشریه‌های دانشجویی مواجه هستیم. عدم امکان چاپ نشریات به بهانه کرونا و مجازی شدن آنها و کلاس‌های مجازی از موضوعات دیگری است که با آن روبه‌رو هستیم، این درحالی است که وقتی نشریه‌ای چاپ می‌شود، می‌تواند مطالبه‌گر از دستگاه‌ها در خارج دانشگاه باشد، بنابراین دانشجو با چاپ نشریات می‌تواند پیام خود را به مخاطب خود منتقل کند. عدم حمایت مالی و نبود مشوق برای فعالیت دانشجویان در نشریات موضوع دیگری است که باید به آن پرداخته شود. نگاه صرف ستاد مجموعه فرهنگی به نشریات دانشجویی برای جشنواره در سال آینده و اینکه نشریات را جشنواره‌محور جلو ببریم، به ما آسیب خواهد زد. نشریات باید در طول سال‌جاری و ساری بوده و در جشنواره‌ها بروز و ظهور داشته باشند. متاسفانه سازوکار حمایتی لازم از دانشجویان که در نشریات مشغول به فعالیت هستند نیز صورت نمی‌گیرد. آیین‌نامه نشریات دانشگاه هم تاکنون مدون نشده است. 

 * نویسنده : سارا طاهری،روزنامه‌نگار