به گزارش «فرهیختگان»، سیدمهدی طالبی، روزنامهنگار طی یادداشتی در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: در هفتههای اخیر اخبار کانالهای وابسته به کشورهای بیگانه و گروههای خارجنشین بهصورت گستردهای خبر اعزام چند بمبافکن و هواپیمای باری ارتش آمریکا به منطقه غرب آسیا را پوشش دادند. این رسانهها تاکید داشتند دولت فعلی آمریکا با توجه به شکست در انتخابات قصد دارد دست به اقدامی جنجالی در خارج از این کشور بزند. آنها مدعی بودند واشنگتن در منطقه غرب آسیا و علیه کشورهای عضو محور مقاومت دست به اقدامی نظامی خواهد زد. یکی از منابع اصلی اخبار رسانههای بیگانه و کانالهای تلگرامی گروههای خارجنشین گزارش روز 16 نوامبر (26 آبان) روزنامه نیویورکتایمز بود.
در این گزارش ادعا شده بود دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز ۱۲نوامبر (۲۲ آبان) در جلسهای محرمانه با مسئولان ارشد نظامی آمریکا در کاخسفید گزینه حمله نظامی علیه سایت اصلی هستهای ایران را بررسی کرده است، اما این مقامات ترامپ را از حمله نظامی منصرف کردهاند. رسانهها گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنیبر افزایش مواد هستهای غنیشده ایران بهمیزان بیش از 12برابر سقف مجاز در برجام را که همان روز (12 نوامبر) منتشر شده بود، دلیل برگزاری این جلسه معرفی کردند. تهران در همان دوره یک زنجیره 174تایی از سانتریفیوژهای بسیار پیشرفته IR2m که توانایی غنیسازی برابر با 10سو را دارد در تاسیسات زیرزمینی نظنز نصب کردند. توانایی غنیسازی ماشینهای جدید نصبشده در نطنز 10برابر سانتریفیوژهای IR1 است که پیشتر توسط تهران تولید میشدند. تنها چند روز بعد از خبر نیویورکتایمز درباره جلسه محرمانه کاخسفید برای انجام حمله علیه تاسیسات هستهای ایران، کاخسفید اخبار رسانهها درباره تلاش دولت ترامپ برای حمله و اقدام نظامی در خاورمیانه را رد کرد. جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین دونالد ترامپ نیز در جریان گفتوگو با رسانهها این خبر را جدی ارزیابی نکرد.
انتشار اخباری مبنیبر تلاش ترامپ برای انجام اقدامی نظامی در غرب آسیا که میتواند به جنگی فراگیر تبدیل شود در آمریکا تبعاتی به زیان وی میتواند داشته باشد. آمریکا هماکنون با تبعات گسترده بحران کرونا روبهرو است و 260هزار کشته بر اثر کرونا در کمتر از یکسال گذشته داشته است. منبع انتشار این اخبار نیز نیویورکتایمز وابسته به دموکراتها است؛ رسانهای که در هفتههای گذشته بهشدت به ترامپ تاخته و در میانه درگیریهای انتخاباتی آمریکا میکوشد کار را بر وی سختتر کند. همین مساله باعث شد در روز جمعه 30آبان «الیوت آبرامز»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا که فردی جنگطلب بهشمار میرود شایعات درباره تلاش دولت فعلی آمریکا برای اقدام نظامی و جنگ علیه ایران را تکذیب کرده و به رسانهها تصمیم اخیر ترامپ برای کاهش نیرو در غرب آسیا را گوشزد کند.
آبرامز در همین رابطه و در مصاحبه با «الشرقالاوسط» گفت: «اخیرا شاهد بودهایم که رئیسجمهور شمار نیروهای آمریکایی را کاهش داد و درباره تمایلش برای پایان دادن به جنگ اظهارنظر کرد. آشکار است که او دنبال هیچ درگیری جدیدی نیست. مساله، واقعا رفتار ایران است.» سخنان این جنگطلب شاخص آمریکایی نشان داد همزمان با تلاش دولت ترامپ برای تحرکات خصمانه در غرب آسیا، رسانههای دموکرات سعی دارند این مساله را به چماقی علیه وی در فضای داخلی آمریکا تبدیل کنند. در حقیقت بازی «بلوف جنگ» را ترامپ و تیم وی آغاز کردند اما در ادامه به ابزاری در دست رقبای آنها تبدیل شد تا بهوسیله آن وجهه جمهوریخواهان را در داخل آمریکا تخریب کنند. همین مساله آبرامز ستیزهجو با سوابق جنگطلبانهاش را به تکذیب نقشه نظامی آمریکا کشاند.درست در همان روزی که آبرامز احتمال اقدام نظامی آمریکا را بهدلیل اثر تخریبی آن بر دولت ترامپ تکذیب کرد، آسوشیتدپرس از «آمادهباش نیروهای همپیمان با ایران» (محور مقاومت) بهدلیل احتمال حمله آمریکا و نیز تصمیم این محور برای خودداری از اقدامات تحریکآمیز احتمالی در هفتههای آینده خبر داد. این رسانه مدعی شد محور مقاومت نمیخواهد با انجام حمله بر ضد تاسیسات آمریکایی به واشنگتن بهانه برخورد نظامی را بدهد. با وجود این، تنها ساعاتی بعد سفارت آمریکا در بغداد با چند راکت مورد حمله قرار گرفت.
برخی منابع محلی اعلام کردند یکی از گروههای مخفی مقاومت عراق مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است اما پس از انتشار اخباری مبنیبر کشتهشدن یک کودک بر اثر این حمله این گروهها دست داشتن خود در حمله علیه سفارت آمریکا را تکذیب کردند. علیرغم خبر رسانهها درباره کشتهشدن یک کودک بر اثر این حمله اما هیچگاه هویت این کودک و اعضای خانواده وی که گفته میشد در این حمله آسیب دیدهاند، منتشر نشد. برخی منابع خبر کشتهشدن یک کودک بر اثر حمله راکتی به سفارت آمریکا را دروغ بازوهای رسانهای وابسته به واشنگتن توصیف کردند. این منابع میگویند کاخسفید با وجود نصب سامانه پدافند هوایی «سیرم» از رهگیری راکتهای مقاومت ناکام بوده است و به همین دلیل میکوشد با انتشار اخبار دروغ در فضای مجازی، مانع از ضربهخوردن منافع آمریکا شود. با این حال آسوشیتدپرس که ساعاتی قبل از حمله راکتی صحبت از تصمیم محور مقاومت برای عدم تحریک آمریکا کرده بود در تحلیل پیرامون حمله راکتی به سفارت واشنگتن در بغداد مدعی شد برخی گروههای مقاومت بهدلیل اختلاف با یکدیگر دست به این حمله زدهاند. این خبرگزاری همچنین گفت بعید نیست حمله به سفارت آمریکا برای ارسال پیامهایی مبهم به آمریکا صورت گرفته باشد.
تنها یک روز پس از این حمله قیس خزعلی، رهبر عصائب اهل حق با بیان اینکه از آغاز نیز موافق حمله به سفارت آمریکا نبوده است، گفت: «آتشبس با آمریکاییها به پایان رسید زیرا دو شرط اصلی آتشبس که کنترل عراق بر حریم هوایی خود و تعیین جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی از عراق بود، عملی نشد.» دولت ترامپ با توجه به حملات گسترده گروههای مقاومت به پایگاههای آمریکایی پس از حمله تروریستی جاده فرودگاه بغداد که منجر به شهادت سردارسلیمانی و ابومهدی المهندس شد، پایگاههای خود در جنوب، مرکز و برخی نواحی شمال عراق را بهدلیل عدم ایمنی کافی نسبت به حملات گروههای مقامت تخلیه کرد. واشنگتن تعداد پایگاههای خود را در عراق از بیش از 10مورد به دو مورد کاهش داد و نیروهای خود را در پایگاه «عینالاسد» در غرب عراق و «الهریر» در منطقه خودمختار اقلیم کردستان مستقر کرد تا با فاصلهگرفتن از مناطق سکونت شیعیان بتواند در مناطق محدود پدافند مناسبی برای پایگاههای خود تدارک ببیند. علیرغم این اقدام آمریکاییها، نیروهای مقاومت خطوط تدارکاتی این پایگاهها را مورد هدف قرار داده و کاروانهای لجستیکی عازم این مناطق و دیگر نقاط استقرار آمریکا را مورد هدف قرار دادند و فشار زیادی را به نظام تصمیمگیری آمریکا وارد کردند. به همین دلیل واشنگتن تنها چندهفته پیش از انتخابات این کشور با واسطه قرار دادن سران سیاسی منطقهای و عراقی نزد گروههای مقاومت، خواستار آتشبس شدند. مقامات دولت آمریکا قصد داشتند در سایه این آتشبس با وجهه بهتر و خیالی آسودهتر وارد رقابتهای انتخاباتی آمریکا شوند. بهازای این آتشبس آنها پذیرفته بودند جدول زمانی کوتاهمدتی را برای خروج از عراق به این کشور تحویل دهند اما با عدم انجام آن گروههای مقاومت بار دیگر نبرد علیه آمریکاییها را آغاز کردهاند. این مساله درست برخلاف بزرگنمایی صورتگرفته در فضای مجازی توسط بازوهای رسانهای ضد محور مقاومت است. نتایج میدانی درگیریهای چندماهه محور مقاومت ضد اشغالگری آمریکاییها بهصورت عیان توسط همگان قابل مشاهده است.
همانگونه که رهبر گروه عصائب اهل حق روز شنبه اول آذر اعلام کرد، مرحله جدید نبرد ضد اشغالگری آمریکا آغاز شده است. تهدید گروههای مقاومت علیه آمریکا و تبعات آن بر وجهه آمریکا، این کشور را بر آن داشته تا برای حفظ وجهه خود و قوتقلب دادن به متحدان خود دست به تحرکاتی بزند. روز شنبه یکم آذر ارتش آمریکا در بیانیهای از روی ضعف اعلام کرد، برای نشان دادن بازدارندگی مقابل تهاجم به آمریکا و متحدانش این کشور بمبافکنهای «بی-۵۲» خود را در خاورمیانه مستقر میکند. این بیانیه درحالی است که تنها 2بمبافکن از این نوع به غرب آسیا اعزام شده است درحالی که خبرهای رسانهای بدون اشاره به تعداد هواپیماهای ارسالشده و نوع آنها تاکید دارند بمبافکنهای آمریکا در منطقه مستقر شدهاند.
واشنگتن درحالی بیانیهای از روی ضعف درباره ارسال دو بمبافکن به منطقه منتشر کرد که دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا هفته قبل از آن از تصمیم خود برای خروج بخش بعدی نیروهای نظامی ایالات متحده از منطقه خبر داده بود. مسالهای که باعث ترس متحدان منطقهای آمریکا مانند شیخنشینهای حاشیه جنوبی خلیجفارس شده بود. «گرگ گیلوت»، فرمانده نیروی هوایی نهم ایالات متحده در بیانیه خود اعزام تنها دو بمبافکن و تعدادی هواپیمای دیگر به غرب آسیا را اعلام کرد و گفت آمدن این هواپیماها به غرب آسیا نشان میدهد ما میتوانیم بهسرعت نیروهایمان را منتقل کنیم و آنها را سریع به داخل، خارج یا پیرامون صحنه عملیات بیاوریم. او که این سخنان را در توجیه کاهش نیروهای آمریکا و برای کاهش ترس متحدان آمریکا بیان میکرد به آنها اطمینان داد با چنین هواپیماهایی سربازان آمریکایی میتوانند بهسرعت به غرب آسیا بازگردند.
با خالیشدن شایعات و خبرسازیها درباره اقدام نظامی آمریکا، اواخر هفته گذشته «والانیوز» و سایت آمریکایی «اکسیوس» در روز چهارشنبه پنجم آذر اعلام کردند ارتش رژیم صهیونیستی در هفتههای گذشته برای حمله علیه ایران آماده شده است. پس از انتشار این خبر مقامات آگاه رژیم صهیونیستی با تکذیب خبر احتمال حمله به ایران گفتند دستور مقامات سیاسی این رژیم برای آمادگی به ارتش بهدلیل حساسیت دوره چندهفته پایانی تعویض دولت در آمریکا است. بر این اساس رژیم صهیونیستی بهدلیل بیثباتی اوضاع و نگرانی از پاسخ نظامی محور مقاومت در آمادهباش قرار گرفته است و میکوشد با انجام برخی اقدامات آمادگی خود را به رخ محور مقاومت بکشد. 14 روز قبل و در بامداد 15نوامبر (25 آبان) بود که رسانهها از حملات غیرمنتظره موشکی به تلآویو و چند نقطه دیگر در رژیم صهیونیستی خبر دادند. در این روز دو موشک با کلاهک جنگی شدیدالانفجار بدون آنکه حتی سامانههای راداری رژیم صهیونیستی بتوانند آنها را شناسایی کرده و هشداری از خود صادر کنند، در جنوب تلآویو به زمین نشستند.
دوشنبه هفته گذشته نیز همزمان با دیدار سهجانبه محمدبنسلمان، ولیعهد عربستان با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در شهر «نئوم» عربستان، مقاومت یمن با هدفگیری یک شهر در منطقه جنوبی محل این دیدار سهجانبه، هشداری قابلملاحظه به آنها داد. در این حمله یک مخزن سوخت در بندر با موشک کروز «قدس-۲» بهصورت دقیق مورد هدف قرار گرفت بدون آنکه سامانههای پدافند هوایی غربی مستقر در عربستان حتی بتوانند آن را شناسایی کنند. این حمله یکروز پس از پایان اجلاس «جی-۲۰» در ریاض، هنگام برگزاری دیدار سهجانبه بنسلمان، نتانیاهو و پمپئو، شهری در سمت جنوبی محل برگزاری نشست آنها را مورد هدف قرار داد و به سعودیها یادآور شد درصورت آتشافروزی بیشتر امکان صادرات نفت از دریایسرخ را نخواهند داشت. مقامات یمنی همچنین به سران تلآویو هشدار دادند اگر برد موشکهایشان را اندکی افزایش دهند آنها بهجای «جده»، در جنوب رژیم صهونیستی فرود خواهند آمد.
اظهارات مضحک ترامپ
گفته میشود ترامپ بهمناسبت روز شکرگزاری در آمریکا با مقامهای نظامی این کشور در منطقه غرب آسیا و بهویژه در کویت بهصورت ویدئوکنفرانس صحبت کرده است. او در جریان این گفتوگو در سخنانی عجیب به درجهداران نیروی هوایی آمریکا در کویت گفته است: «سوخترسانها و بمبافکنها در راهند، همه آنها میرسند.»... «قابلیت پنهانکاری موثر خواهد بود، اینطور نیست؟» این مساله بهخوبی سطح پایین تفکرات رئیسجمهور آمریکا را نشان میدهد و مشخص میکند وی تا چه میزان در پوشاندن نیات خود ناتوان است. در یک تحلیل روانشناسانه میتوان گفت دلایل برخی حرکات غیرعاقلانه وی در سیاست برای آن است که ضعف خود را در زمینه مذاکره بپوشاند. دست ترامپ پس از صحبتکردن وی برای سایرین رو میشود و او برای آنکه اثبات کند اینگونه نیست، همیشه به اقدامات غیرعاقلانه نیاز دارد. او با این اقدام غیرعاقلانه مصنوعی میخواهد به طرفهای مقابل خود بگوید حتی اگر دستش خوانده شود باز او دست به حرکتی غیرقابل پیشبینی خواهد زد. اظهارات مضحک ترامپ در جریان مکالمه با فرماندهان آمریکایی دستان خالی او برای اقدام عمده نظامی را برای این فرماندهان و دیگران رو میکند اما این مساله نمیتواند مانع از اقدامات غیرعاقلانه ترامپ در آینده شود. با این حال احتمال جنگ منتفی است اما احتمال اقدامات محدود با حضور ترامپ در کاخسفید همچنان باقی است. این اقدامات میتواند بنابر پیشبینیهای رسانهای شامل انجام برخی ترورها توسط آمریکا و متحدانش در منطقه باشد.