تاریخ : Thu 12 Nov 2020 - 12:18
کد خبر : 47819
سرویس خبری : سیاست

مقدمات انتخابات الکترونیکی سال‌هاست مهیا شده، چرا برگزار نمی‌شود سوال است

نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10 در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

مقدمات انتخابات الکترونیکی سال‌هاست مهیا شده، چرا برگزار نمی‌شود سوال است

حشمتیان گفت: انتخابات ریاست‌جمهوری از سال‌ها پیش ازسوی وزارت کشور قبلی و فعلی پیشنهاد شده بود که به‌صورت الکترونیکی برگزار شود. شورای نگهبان هم هر بار اعلام می‌کرد آمادگی دارد ولی در عمل این کار انجام نمی‌شد و تاکنون به آن صورت که لازم بود نتوانستند انجام دهند و اکنون چرایی این موضوع محل سوال است.

به گزارش «فرهیختگان»، قدرتعلی حشمتیان، نماینده احزاب ملی در کمیسیون ماده 10 احزاب و دبیرکل حزب مستقل و اعتدال ایران در گفت‌وگو با «فرهیختگان» مباحثی را درباره ضرورت برگزاری انتخابات الکترونیک مطرح کرد.

وی در ابتدای این گفت‌وگو با گلایه از تاخیر در تدارک لوازم برای برگزاری انتخابات الکترونیکی از سوی وزارت کشور گفت: «انتخابات ریاست‌جمهوری از سال‌ها پیش ازسوی وزارت کشور قبلی و فعلی پیشنهاد شده بود که به‌صورت الکترونیکی برگزار شود. شورای نگهبان هم هر بار اعلام می‌کرد آمادگی دارد ولی در عمل این کار انجام نمی‌شد و تاکنون به آن صورت که لازم بود نتوانستند انجام دهند و اکنون چرایی این موضوع محل سوال است.»

وی با تاکید بر اینکه حتی لوازم قانونی هم برای این کار تدبیر شده است، گفت: «از سوی دیگر ما در این حوزه خلأ قانون هم نداریم و مجلس در این مورد طرح و لوایح خود را ارائه داده است و مشکل خاصی در این زمینه نیست. همچنین باید این را هم تاکید کنم که احزاب نیز در این مورد قطعا موافق هستند و می‌توانند همکاری کنند. اگر شورای نگهبان و وزارت کشور انتخابات ریاست‌جمهوری را به صورت الکترونیکی برگزار کنند، قطعا احزاب استقبال می‌کنند و ما همکاری خود را با دولت و شورای نگهبان خواهیم داشت.»

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که احزاب چطور می‌توانند در این زمینه همکاری کنند، گفت: «کشور ما درحال حاضر حزبی نیست و احزاب جایگاه خاص قانونی خود را ندارند.

در سال 60  قانون احزاب تصویب شد و بعد سال 95 نیز اصلاحاتی داشت و حتی کمیسیون ماده 10 احزاب که در گذشته نماینده نداشت، اکنون نماینده دارد. بنابراین اگر دولت از احزاب دعوت کند ما نیز قطعا نظرات خود را اعلام می‌کنیم و با آنها همکاری خواهیم داشت. از سوی دیگر نیز اگر نمایندگان محترم در این باب طرحی را ارائه دهند آماده همکاری هستیم.»

نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10 افزود: «از همه مهم‌تر این است که مسئولان احزاب را قبول داشته باشند و مردم هم باید بدانند رابط بین مردم و مسئولان احزاب هستند و آنها درواقع ضربه‌گیر نظام هستند و اگر احزاب تقویت شود مشکلات اقتصادی و اجتماعی کاهش می‌یابد و مردم از طریق احزاب می‌توانند به رفع مشکلات خود برسند. لذا همکاری به این منظور است که اگر برای جلسات دعوت کنند آمادگی داریم نظرات خود را به شورای نگهبان و هم به وزارت کشور و دولت اعلام کنیم.»

حشمتیان با تاکید بر اینکه احزاب مجموعه پیشنهادهایی را برای برگزاری انتخابات در ایام کرونا آماده کرده‌اند گفت: «مجموعه پیشنهادها را برای برگزاری انتخابات در ایام شیوع کرونا تدوین کرده‌ایم و آماده ارائه آنها به وزارت کشور هستیم. همه احزاب هم برای کمک اعلام آمادگی کرده‌اند و امیدواریم که بتوانیم در این زمینه موثر عمل کنیم. اکنون ما 84 حزب ملی و 36 حزب استانی داریم و الان 120 حزب طرح‌ها و برنامه‌های خاص خود را دارند و قطعا از سوی کمیسیون ماده 10 و خانه احزاب نظرات خود را اعلام می‌کنیم. اگر شورای نگهبان و وزارت کشور از ما در این رابطه کمک بخواهند حتما درباره طرح مجلس و لایحه دولت نظرات و پیشنهادهای خوبی داریم و آمادگی داریم نظرات کارشناسی ارائه دهیم.»

نویسنده: علی میرزا جعفری، خبرنگار

اخبار مرتبط:

سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
مجلس هنوز به اقتضائات برگزاری انتخابات درشرایط کرونا ورود نکرده است
 
دردسرهای کرونا برای فرآیند اجرای انتخابات