• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۱۲-۱۷ - ۰۷:۰۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
آمار اجراهای صحنه‌ای دو سال 1402 و 1398 ؛

خواننده‌ها امسال 3 برابر سال 98 کنسرت داشتند

اجراهای صحنه‌ای در سال 1402 را به تفکیک آورده‌ایم و هر فصل را به تفکیک صدور مجوزها، استخراج کردیم و در کنارش مقایسه‌ای بین اجراهای صحنه‌ای امسال با سال 1398 داشتیم. اینکه معیار قضاوت را سال 98 گذاشتیم به این دلیل بوده است که سال‌های کرونا و اتفاقات پاییز سال 1401، باعث لغو کنسرت‌ها در این فاصله زمانی شده بود و مقایسه کمی و کیفی کنسرت‌های امسال با آن سال‌ها قضاوت را از دایره انصاف خارج می‌کرد.

خواننده‌ها امسال 3 برابر سال 98 کنسرت داشتند

عاطفه جعفری، خبرنگار گروه فرهنگ: در گزارش امروز با توجه به آماری که به دست «فرهیختگان» رسیده است، اجراهای صحنه‌ای در سال 1402 را به تفکیک آورده‌ایم و هر فصل را به تفکیک صدور مجوزها، استخراج کردیم و در کنارش مقایسه‌ای بین اجراهای صحنه‌ای امسال با سال 1398 داشتیم. اینکه معیار قضاوت را سال 98 گذاشتیم به این دلیل بوده است که سال‌های کرونا و اتفاقات پاییز سال 1401، باعث لغو کنسرت‌ها در این فاصله زمانی شده بود و مقایسه کمی و کیفی کنسرت‌های امسال با آن سال‌ها قضاوت را از دایره انصاف خارج می‌کرد.

1850 اجرا در سال 1402
طبق آماری که به دست «فرهیختگان» رسیده است، مجوزهای صادر‌شده برای اجراهای صحنه‌ای در سال 1402 تا 16 اسفندماه، تعداد هزار و 850 اجرا بوده است. روزهای اجرای این کنسرت‌ها، دو هزار و 644 روز و تعداد سانس‌ها‌ هم 4 هزار و 447 سانس سانس اجرا بوده است‌ (هر دوره اجرای صحنه‌ای ممکن است در چند روز و چندین سانس از جانب خواننده برگزار شده باشد‌)؛ که به تفکیک هزار و 307 کنسرت پاپ، 194 کنسرت سنتی/ایرانی، 114 نواحی، 4 ارکسترال، 65 کلاسیک، یک کودک و 165 کنسرت موسیقی تلفیقی بودند.
در سال 1398، 520 عنوان اجرای صحنه‌ای با 1040 اجرا، ۱۶۱ آلبوم موسیقی، سه آلبوم تصویری موسیقی، یک هزار و ۷۸ تک‌آهنگ، ۱۲۷ نماهنگ، ۴۰ کتاب گویا و ۲۶ اجرای گروه‌های خارجی در ایران از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته‌اند. همچنین در نیمه اول امسال شش هزار و ۳۰۰ پرونده شعر و ترانه در دفتر موسیقی تشکیل شده است. از این تعداد 270 عنوان موسیقی پاپ، 93 عنوان موسیقی سنتی، 62 عنوان موسیقی کلاسیک، ۱۹ عنوان موسیقی تلفیقی و ۱۷ عنوان موسیقی نواحی است.
مقایسه بین اجراهای صحنه‌ای در سال 1402 نشان می‌دهد تقریبا مجوزها برای اجراهای صحنه‌ای در سال 1402 تا به امروز سه برابر رشد داشته است. آمار اجراهای صحنه‌ای 1402 بر اساس سامانه‌ صدور مجوز وابسته به ‌وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. با توجه به اینکه استان‌های یزد، آذربایجان‌غربی، خراسان‌جنوبی، قم و همدان، به این سامانه وصل نیستند؛ اگر آمار این پنج استان هم لحاظ شود، مجوز اجراهای صحنه‌ای بیش از عدد هزار و 850 خواهد بود.

بهار پررونق با بیش از 292 اجرای صحنه‌ای
در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲، ۲۹۲ اجرای صحنه‌ای مجوز دریافت کرده و تعداد دفعات این برنامه‌ها به ۷۷۶ نوبت اجرا در کشور رسید. در مدت یاد‌شده، ۷۰ آلبوم موسیقی مجوز دریافت کرده‌اند و برای ۹۴۰ تک‌آهنگ و سه آلبوم تصویری موسیقی نیز در این مدت از دفتر موسیقی مجوز انتشار صادر شده است. حضور رسمی دو گروه موسیقی ایرانی در خارج از کشور و همچنین صدور مجوز انتشار ۴۲ کتاب گویا از دیگر اقدامات دفتر موسیقی در سه ماهه نخست سال جاری بوده است. در سه‌ماهه نخست سال جاری در بخش تاسیس و تمدید مجوز مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری و همچنین استودیوهای صدابرداری، ۱۸ مجوز صادر شده است.

تابستان 1402 و 163 اجرای صحنه‌ای
مجوز‌های صادره دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تیرماه ۱۴۰۲ اعلام شد که براساس این آمار، مجوز ۳۵۲ تک‌آهنگ، ۲۶ آلبوم موسیقی، ۲۲ نماهنگ و یک مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شده است. همچنین در مدت یاد‌شده، ۱۲۸ اجرای صحنه‌ای موسیقی مجوز گرفته‌اند که دفعات اجرا‌های صحنه‌ای ۲۹۴ اجرا بوده است. در میان تک‌آهنگ‌های مجوز‌گرفته، ۲۷۰ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۳۶ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۲۰ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۹ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۸ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، ۸ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک و یک اثر در قالب موسیقی کودک تولید شده‌اند. در بخش آلبوم‌ها نیز مجوز ۷ آلبوم موسیقی سنتی، دو آلبوم موسیقی کلاسیک، ۴ آلبوم موسیقی پاپ، دو آلبوم موسیقی نواحی، ۸ آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی الکترونیک و یک سرود در تیرماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
مردادماه ۱۴۰۲، مجوز ۲۶۰ تک‌آهنگ، ۲۶ آلبوم موسیقی، ۹ نماهنگ، دو آلبوم تصویری، ۱۸ کتاب گویا و شش مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرده است. در مدت یاد شده چهار گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و دو اجرای مناسبتی مذهبی با ۱۲ نوبت اجرا روی صحنه رفته‌اند. در بخش آلبوم‌ها نیز مجوز ۱۰ آلبوم موسیقی سنتی، شش آلبوم موسیقی پاپ، سه آلبوم موسیقی نواحی، دو آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی کودک، دو آلبوم موسیقی کلاسیک و یک آلبوم موسیقی ارکسترال در مردادماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
در شهریورماه ۱۴۰۲، مجوز ۲۸۸ تک آهنگ، ۱۲ آلبوم موسیقی، هفت نماهنگ، دو آلبوم تصویری، شش کتاب گویا، و هفت مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرده است.
در مدت یاد شده دو گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و ۲۳ اجرای مذهبی‌مناسبتی با ۵۸ نوبت اجرا روی صحنه رفته‌اند.
در بخش آلبوم‌ها نیز مجوز پنج آلبوم موسیقی پاپ، سه آلبوم موسیقی الکترونیک، دو آلبوم موسیقی سنتی و دو آلبوم موسیقی نواحی در مردادماه ۱۴۰۲ صادر شده است.

پاییز با بیش از 450 اجرا
در پاییز 1402، مجوز ۳۸۰ تک‌آهنگ، ۱۸ آلبوم موسیقی، ۱۸ نماهنگ، دو کتاب گویا و پنج مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری ‌ صادر شده است. در مدت یاد‌شده یک گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و ۲۴۶ اجرای موسیقی با ۵۳۹ دفعه اجرا روی صحنه رفته‌اند. در بخش آلبوم‌ها نیز مجوز چهار آلبوم موسیقی سنتی، چهار آلبوم موسیقی پاپ، یک آلبوم موسیقی نواحی، چهار آلبوم موسیقی تلفیقی، یک آلبوم موسیقی کودک و چهار آلبوم موسیقی کلاسیک در آبان ماه ۱۴۰۲ صادر شده است. در آذر ماه ۱۴۰۲، مجوز ۳۱۷ تک‌آهنگ، ۲۱ آلبوم موسیقی، ۳۱ نماهنگ، ۳۶ کتاب گویا و ۵۲ مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شده است.‌ در مدت یادشده دو گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و ۱۴۷ اجرای موسیقی با ۳۳۳ دفعه اجرا روی صحنه رفته‌اند. در میان تک‌آهنگ‌های مجوز‌گرفته، ۲۴۰ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۲۵ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۸ اثر در ژانر موسیقی سنتی، دو اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۱۳ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک و ۱۰ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک، سه اثر در ژانر موسیقی ارکسترال تولید شده‌اند. در بخش آلبوم‌ها نیز، مجوز پنج آلبوم موسیقی سنتی، پنج آلبوم موسیقی پاپ، شش آلبوم موسیقی نواحی، دو آلبوم موسیقی تلفیقی و سه آلبوم موسیقی کلاسیک در آذر ماه ۱۴۰۲ صادر شده است.

آمار اجراهای صحنه‌ای 1402 براساس سامانه صدور مجوز وابسته به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی است. با توجه به اینکه استان‌های یزد، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، قم و همدان به این سامانه وصل نیستند؛ اگر آمار این پنج استان هم لحاظ شود، مجوز اجراهای صحنه‌ای بیش از عدد هزار و 850 خواهد بود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟