• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۸-۰۱ - ۰۱:۲۸
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
بسیاری از چهره‌های معروف دنیا از فلسطین دفاع کردند؛

نترسید! آنها هم سلبریتی هستند

۵۵ هنرمند برجسته از صنعت سرگرمی در نامه‌ای سرگشاده به جو بایدن خواستار برقراری آتش‌بس در غزه و اسرائیل شدند. خواکین فینیکس، کیت بلانشت، جان استوارت، کریستن استوارت، سوزان ساراندون، ماهرشالا علی، ریز احمد، رامی یوسف و جسیکا چستین از جمله بازیگرانی هستند که این نامه را امضا کرده‌اند.

نترسید! آنها هم سلبریتی هستند

عاطفه جعفری، خبرنگار گروه فرهنگ: عید یارا، خبرنگار فلسطینی که این روزها در دل حوادث شهر غزه قرار دارد با حضور و بازنشر اتفاقات در شبکه اجتماعی اینستاگرام سعی می‌کند تا صدای رنج‌دیدگان فلسطین را به گوش مردم دنیا برساند. او روز گذشته پستی در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و خواهان کمک همه مردم دنیا در فضای مجازی به مردم کشورش شد. یارا در بخشی از این پست نوشته است: «اسرائیل از شما می‌خواهد که باور داشته باشید که نمی‌توانید کاری درمورد آنچه اتفاق می‌افتد انجام دهید. اسرائیل می‌خواهد باور کنید که شما بی‌فایده هستید. من به‌عنوان یک فلسطینی که در فلسطین بزرگ شده‌ام و به‌عنوان یک روزنامه‌نگار مستقل شاهد نسل‌کشی علیه مردمم هستم، می‌خواهم به شما بگویم که شما قدرت زیادی دارید. شما می‌توانید این نسل‌کشی را متوقف کنید. مطالبی که در شبکه اجتماعی منتشر می‌کنید اهمیت دارد، پست‌ها و استوری‌های شما در رسانه‌های اجتماعی مهم هستند.» این خبرنگار فلسطینی در بخش دیگری از این پست، ضمن اعتراض به نسل‌کشی در فلسطین نوشته است: «به حرف زدن ادامه بده، به اعتراض ادامه بده، دروغ‌های رسانه‌های غربی را به چالش بکش. اکنون بیش از هر زمان دیگری به هر انسان آزاده‌ای در این دنیا نیاز داریم.» اتفاقات این روزهای فلسطین، دل هر انسان آزاده‌ای را به درد می‌آورد. چهره‌های مشهور دنیای ورزش، سینما و رسانه می‌دانند که عمدتا رسانه‌های جریان اصلی در حال تحریف یا سانسور واقعیت‌های امروز فلسطین هستند و می‌توان از طریق شبکه اجتماعی نسبت به آن چیزی که در حال رخ دادن است، واکنش نشان داد.

۵۵ هنرمند برجسته از صنعت سرگرمی در نامه‌ای سرگشاده به جو بایدن خواستار برقراری آتش‌بس در غزه و اسرائیل شدند. خواکین فینیکس، کیت بلانشت، جان استوارت، کریستن استوارت، سوزان ساراندون، ماهرشالا علی، ریز احمد، رامی یوسف و جسیکا چستین از جمله بازیگرانی هستند که این نامه را امضا کرده‌اند. در این نامه آمده است: «ما از دولت شما و همه رهبران جهان می‌خواهیم که به جان همه در سرزمین مقدس احترام بگذارند و خواستار برقراری آتش‌بس بدون تأخیر و تسهیل آن و پایان بمباران غزه و آزادی امن گروگان‌ها باشند. در این نامه همچنین بر اظهارنظر جیمز الدر، سخنگوی یونیسف که بر ویرانی‌های وارد آمده بر مردم غزه به دلیل حمله‌های هوایی مداوم اسرائیل و قطع آب و برق اشاره داشته، تاکید شده است.»
در این بیانیه و لیست آمده است: «رئیس‌جمهور بایدن، ما به‌عنوان هنرمند و فعال صنعت سینما و مهم‌تر از همه به‌عنوان انسان‌هایی که شاهد تلفات ویرانگر و آشکار شدن وحشت در اسرائیل و فلسطین هستیم، گرد هم می‌آییم و از شما می‌خواهیم به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا خواستار کاهش تنش و آتش‌بس فوری در غزه و اسرائیل قبل از، از دست رفتن جان افراد دیگر باشید. بیش از ۵۰۰۰ نفر در ۱۰ روز اخیر کشته شده‌اند؛ رقمی که هر وجدانی درک می‌کند فاجعه‌بار است. ما معتقدیم زندگی همه محترم است، فارغ از مذهب و قومیت، کشتار غیرنظامیان فلسطینی و اسرائیلی را محکوم می‌کنیم. ما از دولت شما و همه رهبران جهان می‌خواهیم به جان همه در سرزمین مقدس احترام بگذارند و خواستار آتش‌بس و رسیدن هرچه سریع‌تر به آن، پایان بمباران غزه و آزادی امن گروگان‌ها باشند. نیمی از دومیلیون ساکن غزه را کودکان تشکیل می‌دهند و بیش از دوسوم آنها پناهندگانی هستند که فرزندان‌شان مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. باید اجازه داد کمک‌های بشردوستانه به آنها برسد. ما بر این باوریم که آمریکا می‌تواند نقش دیپلماتیک حیاتی در پایان دادن به رنج مردم ایفا کند و صدای خود را به صدای کنگره آمریکا، یونیسف، پزشکان بدون مرز، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و بسیاری دیگر اضافه می‌کنیم تا بگوییم نجات جان مردم یک الزام اخلاقی است و حرف یونیسف را تکرار می‌کنیم که: شفقت - و قوانین بین‌المللی - باید حاکم باشد. تا زمان نوشتن این مقاله، بیش از ۶۰۰۰ بمب در ۱۲ روز گذشته بر روی غزه پرتاب شده که منجر به کشته شدن یک کودک در هر ۱۵ دقیقه شده است. فراتر از درد و سوگواری، ما برای همه مردم آنجا و عزیزان‌شان در سراسر جهان، ‌انگیزه‌ای سرسختانه برای دفاع از انسانیت مشترک خود داریم. ما از آزادی، عدالت، کرامت و صلح برای همه مردم دفاع می‌کنیم و خواستار توقف خونریزی بیشتر هستیم. ما نمی‌خواهیم نسل‌های آینده ما را به سکوت متهم کنند و بگویند ایستادیم و کاری انجام ندادیم. همان‌طور که مارتین گریفیث، رئیس امداد اضطراری گفت تاریخ در حال مشاهده است.»
آمریکا فررا، اندرو گارفیلد، انوشکا شانکار، باسم یوسف، چنینگ تاتوم، حسن منهاج، مارک روفالو، اسکار آیزاک، رونی مارا، رایان کوگلر، ساندرا اوه، سباستین سیلوا، شیلین وودلی، والاس شاون و کوئینتا برانسون از دیگر چهره‌هایی هستند که این نامه را امضا کرده‌اند.

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار