عاطفه جعفری، خبرنگار گروه فرهنگ:«عشق کوفی» فقط روایتگر یک قصه عاشقانه در کوفه سال 61 هجری نیست و قرار است ماجرای آن به وقایع کربلا و شهادت سیدالشهدا(ع) متصل شود. سازندگان «عشق کوفی» از واقعه اصلی کمی فاصله گرفتند تا علت واقعه عاشورا را در متن اجتماع آن دوره نمایش دهند. البته این طریقه مرسومی از روایت کردن آن دوره تاریخی است و در ادبیات داستانی هم کتابی مثل «نامیرا» را داشتیم. نویسنده کتاب نامیرا در خلال جریان اصلی داستان، عشق شکلگرفته میان دو جوان مسلمان را نیز نشان میدهد که هر دو محب علی و اولاد او هستند ولی آنها نیز در این مسیر و در شرایط غبارآلود فتنه دچار تردیدهایی میشوند که در نهایت باید برای آن راهحلی پیدا کنند. داستانهایی شبیه عشق کوفی و نامیرا، مثل داستانهای امروز ما پر است از آدمهایی در مرز ایمان و تردید. به بهانه پخش این سریال به سراغ محمدحسن آخوندپور کارگردان، یزدان محمدکاظمی نویسنده و نادر سلیمانی بازیگر این سریال رفتیم و درمورد روند تولید این سریال گفتوگو کردیم.
یزدان محمدکاظمی: من و خانم یارمحمدی با هم این پروژه را نوشتیم. درباره ایده اولیه و محوری سریال عشق کوفی باید بگویم که چندین سال قبل قرار بوده که این سریال را کار کنند و بنا به اختلافات و اتفاقات عجیبی که افتاده، امکانش فراهم نشده است. نویسندگان متعددی سعی کردند که داستان عشق یک پسر علوی با دختری عثمانیمسلک را در بحبوحه ماجرای عاشورا بنویسند. موقعی که ما با آن مواجه شدیم، برای خود من فضای قابل لمسی نبود؛ اینکه وقتی همه از یک اختلاف سنگین عقیدهای صحبت میکنند، چطور میشود یک دختر و پسری عاشق هم شوند. تقریبا جنس عشق، عشق در یک نگاه و لحظه بود که برای خود من قابل باور نبود. ما باید پروسه این مسیر عشق را نشان میدادیم. درواقع باید میگفتیم چطور با این حجم از اختلاف عقیده در یک برهه مهم تاریخی، این دو مسلک کنار هم قرار میگیرند و با هم زندگی را شروع میکنند.
حسن آخوندپور: از همان ابتدا که من فیلمنامه را گرفتم و مطالعه کردم، صحبت از سریالی 13، 14 قسمتی بود که در پروسه نگارش و تولید به 15 قسمت رسید. هیچگاه صحبت از تلهتئاتر و نمایش نبود. در میانه کار باتوجه به ارزیابیای که صاحبان کار داشتند احساس کردند که یک نسخه سینمایی میتواند برای جشنواره فجر امسال بین آثار سینمایی جشنواره قرار گیرد. برنامهریزی این کار به آن ترتیبی که باید میبود پیش نرفت، بهخصوص که سکانسهای خارجی ما در آبادان فیلمبرداری شد، یعنی بخش زیادی از سکانسهای مربوط به نسخه سینمایی، سکانسهای خارجی، نینوا، کربلا و اینها بود که ما باید در آبادان میگرفتیم و در آخر پروژه بود.
نادر سلیمانیفرد: روزی که برای این نقش آمدیم، قبلش فیلمنامه را خوانده بودم. اولین درگیری من نسبت به انتخابم بود؛ اینکه چرا من؟! بله، من در فیلم «ضد» بازی کرده بودم. نقش شعبان را هم در «کلاه پهلوی» بازی کرده بودم که نقشی بسیار جدی بود. ولی تفاوتی وجود داشت....ادامه مطلب