عاطفه جعفری، خبرنگار گروه فرهنگ:هفتم اسفند 1401 رئیسجمهور در حکمی سکینهسادات پاد را بهعنوان دستیار خود و مسئول «پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی» منصوب کرد، چیزی که تا قبل از این روال نبود. پاد وکیل پایه یک دادگستری، فعال حقوقبشر، معاون حقوقی موسسه بینالمللی حقوقبشری صلح زیبا جمهوری اسلامی ایران و دانشپژوه مقطع دکتری حقوق عمومی است. در بخشی از حکم او چند مورد از عناوین انتظاراتی که رئیسجمهور از این پست جدید دارد، بیان شده که عبارت است از: پیگیری حقوق مصرح مردم در قانون اساسی ازجمله حق آزادی بیان، حق تشکیل اجتماعات، حقوق مادی و معنوی زنان، صیانت از حریم خصوصی شهروندان و...
در گفتوگویی که با سکینه پاد داشتیم از مسائل مختلفی که پیش روی او وجود دارد، صحبت کردیم. از لایحه عفاف و حجاب که این روزها بحثش بسیار داغ است گرفته تا اتفاقات سال 1401 و مسائل زنان و دختران جوان ایران.
*این واقعیت موجود جامعه که مقاممعظمرهبری به رسمیت شناختند و فرمودند اگر کم باشد هم خوب و زیبنده نیست، را باید مورد توجه قرار داد و معتقدم حوزه قوانین باید تغییر کند. در بحث برنامه هفتم توسعه، نظراتی داشتیم که در این راستا است و پیشنهاداتی را تقدیم مجلس کردیم.
* وظیفه داریم بدان بپردازیم که در اینجا هم جنسیت زده نیست اما قاعدتا زنان و کودکی اگر مورد ظلم واقع شده باشند، حتما در اولویت هستند. مبنا تنها آموزههای دینی ما نیست و در حوزه بینالمللی هم مد نظر است.
*آنچه در کمیته مصوب شد این است که وقتی در مرحله تحقیقات قرار دارد، هیچ پروندهای رسانهای نشود. یکی از آفتهای جدی کشور ما در پروندههای اینچنینی که خسارت زیادی برای اصحاب دعوا دارد این است که وقتی پروندهای رسانهای میشود وجهه حقوقی آن کمرنگ میشود و وقتی وجهه سیاسی به خود میگیرد اتفاقا کار را سختتر میکند.
*ورود زنان به استادیوم هم ازجمله مسائلی است که به لحاظ شرعی و قانونی اشکالی ندارد و بیشتر یک مقاومتی بوده که میشد اگر هم میخواستند مباحث فقهی برای آن بیاورند قابل تصویب بود ولی این اتفاق به هر دلیلی تاکنون نیفتاده است. حتما زیبنده نیست که فیفا بخواهد چیزی را به ما تحمیل کند و این ضعف ماست....ادامه گفتگو