• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۰-۲۵ - ۰۰:۲۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
بهترین آمار گلزنی بدون‌پنالتی، 4 گل در 15 بازی است!

عملکرد فاجعه مهاجمان در نیمه‌اول لیگ 21

فضلی: مشکل از دلال‌ها و نادیده گرفته شدن فوتبال پایه است

بازی‌های نیم‌فصل در لیگ برتر کشورمان به‌پایان رسید و با نگاهی به جدول گلزنان لیگ امسال به یک آمار عجیب و ناامید‌کننده می‌رسیم.

عملکرد فاجعه مهاجمان در نیمه‌اول لیگ 21

روزبه دلاور، خبرنگار: برای هواداران فوتبال، تماشای بازی هجومی بهترین و لذتبخش‌ترین سرگرمی است، در کشور ما هم معمولا بیشتر از سایر خطوط عملکرد خط حمله و بازیکنان هجومی مورد بررسی قرار می‌گیرند. جالب اینکه بسیاری از هواداران احساسی فوتبال اگر مثلا یک دروازه‌بان در یک بازی 10 سیو داشته باشد، اعتقادشان این است که وظیفه‌اش را انجام داده اما کافی است مهاجم تیم ‌محبوب‌شان در یک بازی مثل شهرآورد دروازه حریف را -ولو به‌طور شانسی- باز کند، آن وقت است که آقای مهاجم تا مدت‌های طولانی در بورس خواهد بود و نزد هواداران تیمش به اوج محبوبیت می‌رسد.

بازی‌های نیم‌فصل در لیگ برتر کشورمان به‌پایان رسید و با نگاهی به جدول گلزنان لیگ امسال به یک آمار عجیب و ناامید‌کننده می‌رسیم. در گزارش امروز «فرهیختگان» به عملکرد بهترین گلزنان نیم‌فصل پرداخته‌ایم و مقایسه آماری هم با برترین گلزنان سه فصل اخیر داشته‌ایم.

 آقای پنالتی یا آقای گل؟‌

گادوین منشا، مهاجم نیجریه‌ای‌تبار مس‌رفسنجان آقای گل لیگ ایران تا این مقطع از فصل به‌حساب می‌آید. منشا ۸ گل به‌ثمر رسانده که از این تعداد فقط ۲ گل را در جریان بازی زده و برای ۶ گل دیگر زحمت زیادی نکشیده؛ فقط توپ را برای نقطه پنالتی کاشته و یک ضربه و تمام. البته پنالتی زدن هم تمرکز و دقت می‌خواهد و‌ نمی‌خواهیم پنالتی‌های گادوین را لوث‌ کنیم، بلکه این ضعف فوتبال ماست که آقای گل نیم‌فصل با ۲ گل در جریان بازی در صدر جدول گلزنان قرار دارد.

 مدافع مس هم می‌توانست آقای گل باشد

برای این‌که بهتر آمار فاجعه‌بار گلزنی مهاجم‌های لیگ برتری را بررسی کنیم، یک مثال ساده می‌زنیم. عقیل کعبی، مدافع مس‌رفسنجان در این فصل یک گل به‌ثمر رسانده، اگر 6پنالتی را که منشا وارد دروازه حریفان کرده، به همبازی خود می‌سپارد و عقیل پنالتی‌ها را به گل تبدیل می‌کرد، الان یک مدافع بهترین گلزن نیم‌فصل فوتبال ایران بود. شاید خنده‌دار باشد اما با بررسی عملکرد چند مدافع دیگر گلزن لیگ برتری می‌بینیم اگر آن مدافع‌ها هم پنالتی‌های تیم‌هایشان را می‌زدند، الان در کورس آقای گلی قرار داشتند.

 مهاجم‌های خارجی در صدر

پس از منشا که عنوان بهترین گلزن نیم‌فصل را یدک می‌کشد، لوسیانو پریرا مهاجم برزیلی فولاد و کوین یامگا وینگر فرانسوی استقلال قرار دارند، البته این دو بازیکن خارجی هم فقط ۳ بار در جریان بازی موفق به گلزنی شده‌اند و برای رسیدن به ۴ گل دیگر به خطای مدافع رقیب و سوت داور و نقطه پنالتی نیاز داشتند. به‌عبارتی سه بازیکن فهرست اول گلزنان لیگ برتر کشورمان خارجی هستند و درمجموع ۲۲ گل به‌ثمر رسانده‌اند که ۱۴ گل از روی نقطه پنالتی و فقط 10 گل این خارجی‌ها در جریان بازی به‌نتیجه رسیده است. آماری که با گلزن‌های برتر کشورهای ۲ اروپایی هم قابل‌قیاس نیست اما اگر بخواهیم عمق فاجعه را بیشتر درک کنیم، یک مثال دیگر می‌زنیم، روبرت لواندوفسکی آقای گل فعلی بوندسلیگاست. این مهاجم لهستانی در ۱۸ بازی برای بایرن ۲۰ گل به‌ثمر رسانده که فقط سه تا از گل‌هایش از روی نقطه پنالتی به‌دست‌آمده است‌. پاتریک شیک، بازیکن اهل جمهوری چک که برای بایرن لورکوزن توپ می‌زند با ۱۷ گل زده (یک گل از روی نقطه پنالتی) در تعقیب لواندوفسکی برای ربودن آقای گلی است.

 مهاجم‌هایی که نه پنالتی‌زن هستند و نه گلزن!

وضعیت مهاجم‌های ایرانی لیگ کشورمان ناامیدکننده‌تر از آمار آقای گلی در فصل جاری است؛ آل‌کثیر و عبدی از پرسپولیس، بابایی از تراکتور و اسلامی و کوشکی از نساجی و پیکان در کورس با ۴ گل زده برای کسب آقای گلی در تعقیب بازیکنان خارجی لیگ هستند. مهاجمانی که هر ۴ گل خود را در جریان بازی به‌ثمر رسانده‌اند و شاید اگر پنالتی‌زن اول تیم‌شان بودند وضعیت‌شان در جدول برترین گلزن‌ها بهتر از این بود.

 آمار قابل‌تامل از سه‌فصل پیش

با بررسی عملکرد مهاجم‌های لیگ برتر در سه‌فصل گذشته به نکات قابل‌تاملی می‌رسیم. آقای گل فصل پیش لیگ کشورمان سجاد شهباززاده، مهاجم سپاهان بود که 20 گل زد که فقط ۳ گلش را از روی نقطه پنالتی به‌ثمر رساند و آمار امیدوارکننده‌ای برای مهاجم ایرانی به‌حساب می‌آید اما سجاد ۳۲ ساله است و سال‌های پایانی فوتبالش را سپری می‌کند و شانسی برای حضور در اردوی تیم ملی ندارد. وضعیت دو دوره قبل‌تر هم نگران‌کننده است؛ جایی که مهاجم‌های ایرانی نظاره‌گر بردن توپ طلا توسط شیخ دیاباته (۱۵گل) و سال قبل‌تر از آن هم لوسیانو پریرا و کی روش استنلی(۱۶ گل) -به‌طور مشترک- بودند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک